Κεφάλαιο 23

1.1K 151 41
                                    

Μένω να κοιτάω το Δημήτρη και τη Μαριάννα αποσβολωμένη. Έχω μείνει κυριολεκτικά. Τους βλέπω να κάνουν σιγανές κινήσεις στον πάγο προσέχοντας μην πέσουν, καθώς είναι και οι δύο άμαθοι ακόμα. Μόλις συνειδητοποιώ επιτέλους ότι η Μαριάννα κρατάει το χέρι του Δημήτρη, χαμογελάω και ξεκινάω ξανά να κάνω πατινάζ.

Μερικά παιδιά ξέρουν αρκετά καλά, ενώ άλλοι είναι εντελώς άσχετοι. Δύο αγόρια και ένα κορίτσι κάνουν τέλεια. Κάνουμε μικρούς αγώνες μεταξύ μας για το ποιος κάνει καλύτερα και αρχίζουμε ο καθένας να κάνει διάφορα κόλπα.

Εγώ δοκιμάζω κάτι που δεν το έχω ξανακάνει. Προσπαθώ να κάνω πατινάζ ανάποδα. Είναι το μόνο που με δυσκολεύει. Κατά τ' άλλα, έχω καταφέρει από μικρή να μάθω παρά πολλά κόλπα, σε πολλά από τα οποία πηδάω στον αέρα και κάνω διάφορα. Δεν το περιμένω, αλλά καταφέρνω να προχωρήσω προς τα πίσω χωρίς δυσκολία!

"Πς, έλα ρε αλάνι!", μου λέει ο Γιώργος που περνάει από δίπλα μου.

Γλιστράει με άνεση στον πάγο και μου χαμογελάει. Για κάποιον περίεργο λόγο, περιμένω να μου ζητήσει να κάνουμε πατινάζ παρέα, όπως ο Δημήτρης στη Μαριάννα. Αλλά δε μου το λέει και προχωράει μακριά μου. Πιάνει το χέρι μιας άλλης κοπέλας, από αυτές που κάνει παρέα. Στενοχωριέμαι λίγο.

Όλοι είναι πιασμένοι σε ζευγαράκια εκτός από μένα. Βέβαια, πηγαίνω βόλτες με πολλά παιδιά. Απλώς... όχι με το Γιώργο.

Δεν ξέρω γιατί θέλω τόσο πολύ να πάω μαζί του. Ίσως επειδή ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα ερχόταν να μου πει να κάνουμε μαζί, αλλά δεν ήρθε. Απασχολείται με διάφορες άλλες... Κι εγώ φυσικά πατινάρω πιάνοντας το χέρι των περισσότερων ατόμων στο παγοδρόμιο. Όχι όμως του Γιώργου... Είμαι απογοητευμένη και δεν γνωρίζω το γιατί. Έχω κάνει με όλους τους φίλους μου βόλτα εκτός από αυτόν.

"Γεωργία!", με φωνάζει η Ελένη.

"Έλα μου;", της λέω.

"Θα μου μάθεις να κάνω;"

"Εννοείται".

Πηγαίνω κοντά της, την πιάνω από το χέρι και ξεκινάμε.

"Πρέπει να είσαι ελαφρώς σκυφτή προς τα μπρος, τα γόνατα σου να τα έχεις λίγο λυγισμένα, να προχωράς και να κουνάς τα χέρια σου έτσι", της λέω και της δείχνω.

Βλέπω τον Γιώργο να με κοιτάει ενώ κάνει πατινάζ με την Δέσποινα. Αφού με κοιτάει, γιατί δεν έρχεται σε μένα; Ώχου...

Το Λεωφορείο Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα