Κεφάλαιο 19

1.2K 154 62
                                    

Γιώργος

Μπαίνω μέσα στην τάξη. Σήμερα δεν άργησα. Έχω έρθει πολύ νωρίς. Ούτε την προσευχή δεν έχουμε κάνει ακόμα. Βγάζω τα ακουστικά από τα αυτιά μου και λέω ένα καλημέρα χωρίς όρεξη σε όσα παιδιά είναι εδώ.

Η Δέσποινα έρχεται και προσπαθεί να πιάσει συζήτηση. Της απαντώ με κοφτές λέξεις. Δεν μπορώ πρωί-πρωί να μιλάω. Δυστυχώς είναι και η Αναστασία εδώ. Αρχίζει πάλι να μου κολλάει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει με αυτήν την κοπέλα. Αποκλείεται να είναι τόσο χαζή και να μην έχει καταλάβει ότι δεν την θέλω. Κι όμως αυτή συνεχίζει. Καλά κάνω εγώ και την κοροϊδεύω με τη Δημητρίου...

Τώρα που είπα Δημητρίου... Έχω μείνει εντελώς. Μόλις την είδα χτες με εκείνον τον τύπο, δεν είχα τι να πω. Ξαφνιάστηκα τόσο πολύ. Περπατούσαν χεράκι χεράκι στη μέση του δρόμου. Δεν περίμενα ότι θα τα είχε με κανέναν. Δεν είναι ότι δεν είναι όμορφη. Απλά δεν ασχολείται με αυτά. Δεν είναι τέτοια κοπέλα.

Ή απλώς δεν είχε βρει τον κατάλληλο μέχρι τώρα. Δεν το νομίζω. Τόσο καιρό με ξέρει. Δε θα είναι αυτό. Τι παραπάνω έχει αυτός από εμένα δηλαδή; Τίποτα. Είμαι πολύ πιο ωραίος από αυτόν. Αν δεν κάνω λάθος, πάει δευτέρα. Αυτό θα είναι τότε. Της αρέσουν οι μεγαλύτεροι. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αλλά και πάλι, δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί μου ο τύπος. Είμαι καλύτερος από αυτόν. Είμαι καλύτερος. Είμαι... Είμαι;

"Γιώργο, με ακούς;", ακούω τη Δέσποινα να μου λέει.

"Μμμ;", κάνω.

"Καλά δεν ακούς τόση ώρα τι σου λέω; Τι σκέφτεσαι;"

"Τα δικά μου".

"Έμαθα ότι χώρισες με τη Μάρια", μου λέει η Δέσποινα και παίρνει ένα τάχα μου λυπημένο ύφος. Δε με ξεγελάει.

"Ναι", της απαντώ. "Κατάλαβα πως έχανα το χρόνο μου μαζί της".

Η Δημητρίου μου άνοιξε τα μάτια. Και τώρα είναι με τον άλλο τον ηλίθιο. Έλεος.

"Λυπάμαι", συνεχίζει η Δέσποινα κάνοντας πιο έντονο το ψεύτικο λυπημένο ύφος της. "Γι' αυτό ήρθες νωρίς σήμερα; Είσαι στενοχωρημένος;"

"Όχι, ούτε καν. Αντίθετα χαίρομαι που το κατάλαβα πριν να είναι αργά. Πριν κολλήσω μαζί της. Ένιωθα ήδη ότι κάτι μου έλειπε όταν ήμασταν μαζί. Ένιωθα ένα κενό μέσα μου που δεν το κάλυπτε η Μάρια".

"Θα βρεις σύντομα μια καλή κοπέλα που να ταιριάζετε και που να σε ολοκληρώνει. Είμαι σίγουρη. Πες πως είναι δίπλα σου και δεν την έχεις δει".

Το Λεωφορείο Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα