Onun Sana İhtiyacı Var.

3.1K 166 2
                                    

MERT'TEN 

 İki gün oldu o iğrenç haberi alalı.Buse aramıştı ama Sarp konuşmuştu.İlk duyduğumda dondum kaldım.Kendime gelir gelmez arabama atlayıp hastaneye gittim.Hastanenin girişinde beni Sarp bekliyodu.Tanımakta zorlanmıştım çünkü çok solgun ve yorgun gözüküyordu.Koşarak yoğun bakıma girdik.Gördüklerimle şoka girdim.Çiğdemin durumu kötüydü.

.............. 

-"Çiğdem Çiğdem dur gidemezsin diye camı yumruklarken buldum kendimi.En son hatırladığım Sarpın "Mertt" diye bağırışı oldu.Uyandığımda Sude vardı yanımda.

-"Uyandı Mert Çiğdem uyandı." dedi ağlıyodu ama gülerek ağlıyodu.Hemen kalkıp Çiğdemin odasının önüne gittim.

ÇİĞDEM'DEN 

Yıllardır uyuyo gibiydim uyandığımda.Evimizde odamdaydım.Ama ev her zamankinden çok daha başkaydı.Eve beyaz hakimdi.Nur inmiş gibi.Yatağımdan kalkıp aşağı inicektim ki Buse aklıma geldi odasına baktım yoktu.Aşağı indim ordadır ümidiyle.Ama yoktu.Mutfakta biri vardı Hatice Sultandır diye girdim ve olduğum yerde donup kaldım.Gözlerim fal taşı gibi açılmıştı.Karşımda Annem vardı o güzel gözleriyle gülümsüyordu bana ama ben ayakta durmakta zorlanıyordum.

Kendime geldim" ANNEMMM" diye bağırıp sarıldım boynuna.

Ağlamaya başladık ikimzi de. Hıçkırarak ağlıyordum konuşmak istiyodum ama ağlamam izin vermiyodu.

-"Tamam kızım ağlama annecim." Dünyanın en güzel sesi. Yüzünü ellerim arasına alıp baktım ona inanamıyordum.Sonra öpmeye başladım durmadan. İçeri geçtik elini bırakmıyodum her an gitcekmiş gibi hissediyodum.

-"Anne seni çook seviyorumm çook gitme bir daha. Hem Buseyle ben sen olmayınca yapamıyoruz çok zor oluyo anne".

Annem durdu ve bana en güzel gülüşüyle baktı. Biraz yüzü düştü gibi oldu sonra.

-"Kızım sana anlatmam gereken şeyler var"

-"Söyle Annemm."dedim tedirgin olmuştum biraz.

-"Kızım bak benim ölümümle ilgili bilmediğin çok şey var."

-"Nee nasıl yani  Anne  söylesene neymiş benim bilmediğim şey.

-"Bak kızım sakin ol yeri geldiğinde öğrenceksin hepsini."

-"Anne ben şimdi öğrenmek istiyorum dedim."

-"Buse kızım Buseye sahip çık.Onun sana ihtiyacı var.O sana her şeyi anlatıcak. Ama şimdi gitmen gerek Buse seni bekliyor."

-"Kalkmışım ölmüşüm kadının yanına gelmişim hala Buse diyo ya."

  Beni duymuş olmalı ki gülümsedi bu sözüme

-"Tamam ama bir şartla bana bir şarkı söyle." dedim ağlayarak tutamıyordum.

-"Gel kuzum benim dedi kollarının altına alırken. Hangisi diye bile sormadı biliyodu hangisini sevdiğimizi. Başladı söylemeye başlar başlamaz kaybettim kendimi annemin omzunda ağlıyordum. O da o güzel sesini dinletiyordu bana.

Mevsim rüzgarları ne zaman eserse O zaman hatırlarım Çocukluk rüyalarım, şeytan uçurtmalarım Öper beni annem yanaklarımdan Güzel bir rüyada sanki sevdiklerim Hayattalarken hala Akşama doğru azalırsa yağmur Kız kulesi ve adalar Ah burada olsan Çok güzel hala İstanbul'da sonbahar Her zaman kolay değil Sevmeden sevişmek Tanımak bir vücudu Yavaşça öğrenmek Alışmak ve kaybetmek İstanbul bugün yorgun Üzgün ve yaşlanmış Biraz kilo almış Ağlamış yine Rimelleri akıyor

BELALI İKİZLERWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu