Jag vaknade på en filt i Simons rum. Jag låg borta vid andra väggen, nära fönstret, medan Simons madrass låg nära dörren. Jag reste mig upp och gick ut ur rummet. Inne i mitt rum bytte jag ut min pyjamas mot ett par jeans och en tröja med uggletryck. Klockan var 06:58. Med en suck gick jag ner i köket och gjorde iordning frukost. När bröd, smör, yoghurt, flingor och juice stod på bordet, gick jag upp och väckte pappa. Sen gick jag in i Simons rum och kastade en kudde i huvudet på honom. Simon vaknade och vi tre gick ner för att äta frukost. När jag va klar med att äta min frukost, gick jag ut till brevlådan med nycklarna i handen. Jag böjde mig ner ca 2 cm och låste upp brevlådan. Jag stack in en hand och kände efter posten. Tomt. Jag rynkade pannan och tittade in. Längs väggen satt det ett brev med mitt namn på. Jag tog tag i brevet och låste brevlådan. Jag brukade aldrig få brev. Vänta, det kanske är från Jasmine! Hon var min bästis i Dannmark, där bodde vi innan vi flyttade hit. Jag och mamma alltså.
Jag öppnade brevet av nyfikenhet, men handstilen var inte Jasmines.
"Kära, dumma Charlotte.  Vi har din vän. Om du inte gör dessa saker som står på listan, (Vi kollar dig) kommer hon inte återuppleva morgonen. Sämst jul från oss!" Jag vände på bladet. På baksidan stod det en lista med saker jag aldrig skulle kunna klara:
"1) Säg att du fått en ledtråd: Mandi är i en lada i skogen.
2)Avslöja att du är en vampyr.
3) Dö.
Jag rös till och gick in igen. Dagen flöt på segt innan jag tog mitt beslut. Dem skulle aldrig döda Mandi, för då finns det inget att hota mig med. Men för att vara på den säkra sidan, gick jag till polisstationen och lämnade in min "ledtråd".
Poliserna gick ut i skogen och letade efter ladan. Inget fanns i ladan. Utom ett bakhåll. En av poliserna försvann spårlöst och dem andra är sjukt förvirrade. Dagen slutade med att jag fick mitt betyg i idrott: E. Knappt E.
Finns det bättre dagar? (Yes det gör det)

----------
I just want to say: THANK YOU GUYS!
Azzå, tack så himla mycket! 3:a i övernaturligt? Aaaaaahhhhh! (Upptäckte att detta igår, men då hade jag redan lagt Upp kapitlet då.) nu är jag dock på 4:e plats men ändå! Topp 5!

Azzå vilken julWhere stories live. Discover now