41. díl

846 58 6
                                    

Zoe: harry?

Zoe: ty už se mnou nemluvíš?

Zoe: dobře...

Doopravdy nečekala, že až přijde do školy a Harry bude dělat, že ji nevidí. Viděli se jen z dálky, ale on prostě koukal přímo jí do očí a zalezl do učebny.

Sedí s Jamiem na obědě a zase se přehrabuje v zeleninovém salátu.

„Co ti je?" protočí Jamie otráveně očima a drcne ji do ramene.

„Nech mě bejt," zamručí Zoe naštvaně a je doopravdy nepříjemná.

Někdy si ani neuvědomuje, že občas taková je.

„Ty jsi zas příjemná, tyvole."

Zastrčí si do ucha sluchátko a zahledí se do prázdna s rukou pod bradou. Najednou se ve dveřích objeví všechny možné známé tváře. Čtvrťáci mají přestávku...

První jí zamává Louis, široce se usměje a strčí ramenem do Harryho. Zoe si rychle nenápadně vytrhne sluchátka z uší, protože chce být v obraze.

„Máš tady tu svojí žábu," slyší Louisův provokatérský, ale milý, hlas.

Sleduje je jen po očku, ale jasně vidí, jak Harry sklopí hlavu a pokrčí rameny. Pak se otočí na Zayna, který stojí ve frontě vedle něj a začne si s ním povídat.

To se mi snad zdá...

Asi se usmířili. Super, že se Harry usmířil se Zaynem, ale s ní se nebaví. Why not.

Vykašle se na nenápadnost a sleduje je celou dobu, co si tam vesele něco štěbetají. Louis jí věnuje zmatený pohled a zároveň se na ni lítostivě usměje. Do jídelny se přihrne skupinka fotografek od kluků ze třídy a dvě z nich se NENÁPADNĚ vetřou k nim a všechny druháky a třeťáky předběhnou. Jedna z nich, vysoká štíhlá blondýnka, obmotá ruku okolo Harryho pasu a opře si hlavu o jeho rameno, zatímco se koketně Zayna zeptá, jestli jí nepodá salátek, u jehož regálu stojí. Sleduje Harryho výraz.

Směje se.

Baví se.

Červená se.

A hlavně... Vypadá spokojený s pozorností, která se mu dostává.

Co spokojený. Kurva se mu to líbí. Zoe sleduje jeho dlaň, jak sklouzává na dívčina bedra a zůstane tam položená.

„Ježiš, já jsem si nevzala kartu na oběd," vypískne ta blondýna a Zoe protočí očima.

„Já ti ho vezmu," slyší Harryho.

Koukne se mu do obličeje a nechtěně se střetne s jeho pohledem. Okamžitě uhne a začne si balit věci. Hodí si na rameno batůžek a mobil se sluchátky a klíče hodí do kapsy. Krabičku se salátem vezme do ruky, zastrčí židli a rychlým krokem odchází pryč. Naposledy střelí pohledem do jídelny a už jen vidí, jak Harry skoro vybíhá za ní a ta tupá slepice na něj jen civí, jak odchází i s kartou, na kterou si chtěla koupit oběd.

Zoe se cítí jako blbka. Naprostá. Když je s Harrym sama a mají super náladu i atmosféru, cítí se fantasticky. Má se i trochu ráda a našlo by se něco, co se jí na ní líbí. Ale takhle... s Harrym, který má po boku jinou, hezčí, hubenou a vysokou dívkou, se cítí jako sračka. Zrychlí, když vyjde do haly a jde rychle ke skříňce.

„Zoe?!" jeho hlas je jako horská dráha. Smrtící a dynamický. „Zo!"

Zabouchne skříňku, když si z ní vezme věci a rozrazí dveře ven. Jenže je neuslyší zaklapnout se za ní. Naopak, slyší mlasknutí zpocených dlaní na sklo.

Chubby [You are beautiful to me]Where stories live. Discover now