7. díl

1.1K 81 1
                                    

„Ni, kdes byl, čumáčku?“ křičí už z dálky přes hudbu Louis. Když k němu dojdou, vezme Nialla za ruku a chce ho políbit, ale jeho rty se jen jemně dotknou Niallovy červené tváře, protože chlapec uhne. Louis se jen zaraženě podívá po všech přítomných tvářích, když si uvědomí, že mu ani neopětuje stisk ruky. „Stalo se něco?“ pohladí ho druhou rukou po paži.

„Louisi… ty se s někým vídáš?“ vyžbleptne Niall a zní smutně. „Protože… jestli ano… nechci nikomu ničit vztah nebo být druhá… možnost,“ dodá, a když nic neodpovídá, mluví dál. „Jestli to teda vůbec budeme brát nějak vážně…?“

„Nialle,“ vydechne Louis a jeho obočí je snad na stropě. Podívá se po Harrym a nejspíš chce pomoct, ale Harry jen vezme Zoe za zápěstí a vezme jí na panáka. „Já se s nikým nevídám. Teda, kromě tebe… chtěl jsem… myslel jsem, víš, že to mezi námi… možná může pokračovat i normálně… dál…“

„Jo?“ zvedne k němu pomněnkový pohled Niall a Louis se na něj něžně usměje.

„Doufal jsem v to.“

„Zoe, dej si. Prosím. Zoe, prosím.“

„Ne, už jsem toho dneska vypila dost. Chci být schopná racionálně přemýšlet,“ odpálkuje Harryho už poněkolikáté dívka a neví, jak se má v jeho přítomnosti chovat. Přeci jen, před chvílí se políbili. (!!!) Ale napovrch se jí daří dělat, jako že nic. „Radši bych si dala pivo…?“

„Jasně, pivo!“ vykřikne Harry a zamává legračně rukama ve vzduchu. Zoe ani nemrkne a Harry stojí před ní s kelímkem v ruce. „Tady ho máte, madam,“ zatrylkuje a pokloní se.

„Děkuji, pane,“ oplatí mu, ale tentokrát se za svůj vtip v duchu nepokárá, na to už v sobě trošku toho alkoholu přeci jen má.

„Zatančíš si se mnou konečně?“

„Promiň?“

„Myslel jsem, že to vyjde už u tý hry, jenže jsem nečekal, že mi tě přebere Eddie,“ usměje se sladce a Zoe se znovu podvědomě chytí za čelist. Sladký, moc.

„Nemyslím si, že jsem zrovna ten typ holky, o kterou by se kluci prali,“ uchichtne se Zoe ironicky a krátce se na Harryho podívá.

„Tak ses asi zmýlila!“ vykřikne s širokým úsměvem chlapec. „Protože dneska večer jsem od tebe odháněl už tři kluky!“

„Jo?“ vyprskne smíchy zrzka a poplácá ho po rameni. „A kdo to, prosím tě, byl? …O něco tě poprosím… už nepij,“ zahihňá se. Vážně by si tohle NIKDY nepřipustila. Byť by to byla pravda.

„Ježišmarjá! Ty seš vážně hrozná! Já-“

„Řekni mi něco, co nevim, Harry Stylesi,“ řekne dívka se smíchem a sklopí pohled ke svému pivu.

„…“

„Aha, no,“ zasměje se znovu a foukne do bílé klesající pěny.

„Jsi krásná.“

Chvíli jí trvá, než se dá dohromady. „A ty opilý,“ odsekne hravě zase.

Harrymu to trošičku leze na nervy. Položí jí ruku na rameno a něžně jej stiskne.

„Tak zatančíš si se mnou?“ rozhodně se jí na to neodpovídat, protože vidí, že by to nejspíš bylo zbytečné. I když to neznamená, že s komplimenty u ní ubere. Naopak by jich potřebovala mnohem víc a častěji. Jako sůl.

„Dobře, tak dobře,“ uměje se stydlivě a položí si pivo na linku.

Nechá se chytit za ruku. Jejich ruce vypadají spolu komicky. Její malinkaté, opravdu malinkaté ruce, s trochu baculatými prsty, a dost baculatým zápěstím, vedle jeho obrovské dlaně, dlouhých prstů a hubené štíhlé paže.

Když dojdou tam, kde všichni tancují, Harry pustí její ruku, a na sekundu položí svou velkou dlaň na její tvář. Pak jí položí ruce na boky, a ona děkuje Bohu za to, že má tak velké ruce a chytne je jakž takž celé. Protože jinak by jí bylo vážně ještě hloupěji. Ona zase položí ruce na jeho hrudník a nesměle se radši zadívá do něj, než aby čelila Harryho pohledu.

„Asi netancuješ moc ráda, co?“ zeptá se s mírným úsměvem Harry.

„No, moc ne…“ přizná Zoe a zvedne k Harrymu hlavu. Je to fakt divný, jak je vysoký a ona malá.

„Já vlastně taky ne, neumím to.“ Oba dva se rozesmějí, protože jsou na tom asi tak nastejno.

„Chodil jsi do tanečních?“ zeptá se dívka.

„Ne, ale docela bych to potřeboval. Na maturáku jsem byl jak blbec,“ zasměje se Harry a prohlíží si Zoeiny oči. Jsou jinak zelené, než ty jeho. Má v nich víc zelené a míň šedivé. Jsou jako jarní tráva, doopravdy si nepamatuje, že by někdy potkal někoho s takovouhle barvou. Okolo zorniček má žluté paprsky, a celé její oči nádherně kontrastují s její barvou vlasů a s pihami na jejím obličeji.

Nechápe, jak si ta dívka může neuvědomovat, jak moc krásná je.

Neví, jestli jí má políbit. Protože Zoe nevypadá, že by ten jeden jediný předchozí polibek brala nějak vážně. Nebo neví, jak to má brát. Harry neví. Co každopádně ví, je, že je zmatený.

„Co je?“ špitne Zoe s ruměncem na tvářích a neustále odvrací pohled jinam.

„Nic,“ ošije se, jako by byl při něčem lapen, ale usměje se.

Písnička skončí a následuje nějaká rychlá, to už Zoe Harryho pouští, a snaží se dostat pryč z dosahu tancování.

děkuju za komentáře a hvězdičky :))

Chubby [You are beautiful to me]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz