ΜΕΡΑ 30

5.9K 466 81
                                    

Το επόμενο πρωί λοιπόν, αποφασίζω να ξαναμιλήσω στον Στέλιο διότι χρειάζομαι την βοήθειά του σε σχέση με τον Σταμάτη και τον Φίλιππο. Όταν του εξήγησα τι έγινε, δε μπορούσε να το πιστέψει, κανείς μας βέβαια δεν μπορεί.

"Τι μπορούμε να κάνουμε;" αναρωτιέται ο Στέλιος και του προτείνω το εξής. Να στείλει στον Φίλιππο στο facebook να κανονίσουν να βρεθούν να τα πουν. Ίσως έτσι να καταφέρουμε να μάθουμε τι ακριβώς του είπε ο Σταμάτης και τι θέλει.

Αφού βέβαια ενημέρωσε και τον Αχιλλέα για το σχέδιο, ο οποίος έχει κάποιους ενδοιασμούς βέβαια αλλά έκανε πίσω, έστειλε λοιπόν στον Φίλιππο. Και περιμένουμε. Και περιμένουμε. Φτιάχνω λαχανικά στον ατμό με κοτόπουλο να φάμε και βλέπουμε παλιά επεισόδια "Φιλαράκια". Πάντα σκάμε στο γέλιο, σαν να τα βλέπουμε πρώτη φορά. Μόνο με τον Στέλιο τα φχαριστιέμαι τόσο πολύ.

Όταν τελειώνουν τα διπλά επεισόδια, κοιταζόμαστε και χαμογελάμε. Έτσι πάντοτε ξέρουμε ότι είμαστε οκ μετά από έναν μεγάλο καβγά. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Παίρνω μήνυμα στο κινητό και τρομάζω. Είναι η Έρη, εντάξει. Θέλει να γνωρίσω τον τύπο που βγαίνει απόψε στις 8 στο Θησείο. Της γράφω ΟΚ, και νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία, αφού τα πηγαίνω καλά με τον Στέφανο να τον φέρω κι αυτόν και να πω την αλήθεια. Δεν μ' αρέσει να κρύβω πράγματα απ' τους άλλους, είδα τι έγινε με τον Ηλία!

Στέλνω λοιπόν και στον Στέφανο 8 η ώρα Θησείο, αλλά δεν του λέω για την Έρη γιατί φοβάμαι μην βρει δικαιολογία και δεν έρθει. "Μήνυμα απ' τον Φίλιππο!" λέει ο αδερφός μου και αμέσως σταματάω τα μηνύματα για να ακούσω. "Το απόγευμα στις 5 μπορεί σήμερα" γράφει. "Αχ Θεέ μου, φοβάμαι πολύ" του λέω του Στέλιου και αυτός παίζει νευρικά με το κινητό. "Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε. Θα του εξηγήσω σχετικά με τον Σταμάτη για να προσέχει" μου λέει.

"Πολύ φοβάμαι μήπως ο Σταμάτης έχει βάλει ως στόχο την Μαρία μέσω του Φίλιππου. Είναι τρελός αυτός, έχω μάθει πια πώς σκέφτεται" λέω και ξαφνικά νιώθω τα λαχανικά να μου κάθονται βαριά απ' το άγχος σαν μπριζόλα. "Εγώ λέω να μην πεις τίποτα στην Μαρία ότι θα συναντήσω τον Φίλιππο σήμερα" προτείνει ο Στέλιος και γνέφω. "Ναι, μπορεί να το πάρει στραβά, είναι τρελή και αυτή μη ξεχνάς" του λέω και γελάει.

Αυτή τη φορά, στο σχόλασμα μετά το μάθημα χορού, τρέχω να προλάβω τον Ηλία να δω γιατί με αποφεύγει τον τελευταίο καιρό. Τον πετυχαίνω στην είσοδο, που τον βλέπω βιαστικό. "Τι έγινε, ξένε; Δεν μας μιλάς πλέον;" του λέω και γυρίζει και με κοιτάει με ένα περίεργο βλέμμα, σαν κάτι να κρύβει. Σήμερα φοράει μια κίτρινη μπλούζα και καφέ παντελόνι και ένα στρατιωτικό καπέλο. Τελείως hipster εντάξει, αλλά τονίζουν το λαμπερό του δέρμα και τα εκφραστικά μάτια του.

Προσωπικός Γυμναστής Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα