ΜΕΡΑ 46

5.6K 535 71
                                    


«Όχι!» ήταν φυσικά η απάντηση μου χθες το βράδυ στον Αντρέα Κ. Έπειτα δεν ξέρω τι έγινε, απλά δεν μου απάντησε. Σήμερα το πρωί λοιπόν έτρεξα στην ψυχιατρική κλινική για να επιβεβαιώσω ότι η Μαργαρίτα ήταν καλά.

Μπαίνω μέσα στο σαλόνι όπου βλέπω την Μαργαρίτα να έχει ζωγραφίσει εκατοντάδες ίδιες απεικονίσεις της ίδιας με τον Αντώνη κι ένα παιδάκι δίπλα σ' ένα σπιτάκι. «Γεια...» της λέω και σηκώνει το κεφάλι για να με κοιτάξει. Αμέσως παθαίνει σοκ και παγώνει στην θέση της. Κάθομαι δίπλα της και κοιτάω τις ζωγραφιές.

«Θες πολύ να κάνεις οικογένεια με τον Αντώνη, ε;» την ρωτάω και γνέφει. «Πώς είσαι;» την ρωτάω. «Καλά» μου λέει, «λίγο ναυτία είχα όταν ξύπνησα». «Έχεις κάποιο καλό γυναικολόγο; Μπορώ να σου προτείνω τον δικό μου, αν θες» της λέω κι αυτή αρχίζει να κλαίει. «Τι έπαθες;» την ρωτάω, ανήσυχη.

«Γιατί είσαι τόσο καλή μαζί μου, Μαρτίνα; Σου κατέστρεψα την σχέση» μου λέει. «Πρώτον, δεν είχα σχέση με τον Αντώνη απλά βγαίναμε, και δεύτερον, δεν την κατέστρεψες εσύ» της λέω και σηκώνομαι χωρίς να θέλω να πω περισσότερα. Γυρνάω και πέφτω πάνω σ' έναν νεαρό ασθενή, τον Λευτέρη, τον οποίο είχα γνωρίσει και πιο παλιά όταν ο αδερφός μου ήταν εδώ.

«Λεφτέρη, τι κάνεις;» τον ρωτάω. Αυτός πάσχει από σχιζοφρένεια και παίρνει εκατό χάπια για να είναι ασφαλής. «Μαρτίνα!» με κοιτάει με σοκ, σαν να είδε φάντασμα. «Γιατί ξανάρθες εδώ;» με ρωτάει. «Ήρθα...να δω μια φίλη» του λέω. Αυτός κοιτάει την Μαργαρίτα, που τον κοιτάει, αγχωμένη. «Ξέρεις την Μαργαρίτα;» με ρωτάει. «Περίπου» του απαντάω και παρατηρώ μια ένταση μεταξύ τους.

Τους χαιρετάω λοιπόν και φεύγοντας πέφτει πάνω μου ο Αντώνης που μόλις έμπαινε, κρατώντας καφέδες οι οποίοι χύθηκαν παντού. «Συγνώμη, δεν σε είδα» του λέω και ψάχνω για σφουγγαρίστρα. Αυτός με κοιτάει, μπερδεμένος. «Γιατί είσαι εδώ, Μαρτίνα;» με ρωτάει. «Γιατί όλοι με ρωτάνε το ίδιο; Δεν μπορώ να έχω ψυχοπαθείς φίλους δηλαδή;» του λέω και με κοιτάει με περιέργεια. Γυρνάω λίγο και καταλαβαίνω ότι η Μαργαρίτα με τον Λευτέρη μας κοιτάνε.

«Τι κάνεις;» τον ρωτάω και φαίνεται στεναχωρημένος. «Δεν απαντάς πλέον στα τηλεφωνήματά μου και διαγράφηκες κι απ' το γυμναστήριο. Πώς θες να νιώθω, Μαρτίνα; Τουλάχιστον μπορούσες να με ενημερώσεις ότι διακόπτεις το πρόγραμμα» μου λέει και νιώθω λίγο άσχημα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά με όλα αυτά και με το ενδεχόμενο ότι ο Αντώνης θα μπορούσε να είναι ο Αντρέας Κ. δεν μπορώ να ρισκάρω άλλο πλέον.

Προσωπικός Γυμναστής Där berättelser lever. Upptäck nu