37. Bölüm

311K 11K 2.2K
                                    

GÜNEŞ

Dün ben nasıl oldu da o kadar içtim? Birde üstüne sarhoş oldum. Hatırladığım kadarıyla Araf'a anlatmamam gereken şeyleri anlattım. Bir o kadar da saçmaladım. O kafayla Araf'ı kankam falan mı zannediyordum acaba? Ceyhun için üzülmemem gerektiğini söylemişti, hatırlıyorum. Ve onu sevip sevmediğimi sormuştu. Bende salak gibi Araf'a sarıldım. Düşündükçe bir daha o pis şeyi içmeyeceğime yemin ediyorum. Benim kafa fena halde uçmuş ya. Beni dinlemediğini söylüyor. Bu en azından biraz olsun utancımı azaltıyor. Ceyhun konusunu da düşünmeme dahi gerek yok. Ondan nefret bile etmiyorum! Onun gibi birinden nasıl hoşlanmışım bilmiyorum. Benim için gelip geçici bir şeydi. Bunu en başından biliyordum. 

"Hala bir şey beğenemediniz mi? " Sidal'ın sıkıldığı her halinden belli oluyordu. Alışverişe geleli çok oldu. Ben ve Sidal giyeceğimiz kıyafetleri çoktan aldık. Ama Miray ve Eslem hala karar veremediler. Bir o mağazaya bir bu mağazaya girmekten yoruldum.


" Sızlanmayın. Bakın şuradaki mağazada bir kıyafet görmüştüm. Onu alacağım. " dedi Eslem biraz ilerideki mağazayı göstererek.


"Bende artık oradan bir şeyler seçeyim. Emre'nin homurtularını duymaktan bıktım. " dedi Miray Emre'ye yandan bakış atarak.

"Nasıl homurdanmayayım? Kaç tane mağazaya girdik artık sayısını unuttum ama sen giyip çıkarmaktan başka bir şey yapmadın. Ve bu süreçte de birçok erkek sizi izleyip durdu. Bende her size bakan erkeğe ufak uyarıda bulunmak zorunda kaldım. Abimler sizi bana emanet etti. Bırakta biraz homurdanayım. "

Emre'ye bize yiyecek bir şeyler alması için yolladık ve o arada da Sidal ve ben istediğimiz elbiseyi aldık. Eslem ve Miray nasıl alacak bilemiyorum.

Eslem'in dediği mağazaya girdik. Yorgunluktan her an düşüp bayılabilirim. Sidal'ın da benden bir farkı yok.

" Bu mağazadan da bir şey almazsanız ben eve gideceğim. " dedim.

" Bende. " diyerek beni onayladı Sidal.

Eslem bize bezgin bir bakış atıp"Bunu geldiğimizden beri kaç kere söylediniz? Ben artık saymayı bıraktım. " dedi ve elbiselere bakmaya başladı.

Mağaza görevlisi yanımıza geldi ve nasıl bir şey aradığımızı sordu. Eslem ve Miray'da aradıkları elbiseyi tarif etmeye başladılar. Her gittiğimiz mağazada anlatmaktan yorulmadılar mı? Şahsen ben dinlemekten yoruldum.

''Erkekler bizi almaya gelecek miymiş? Yoksa bizi Emre mi eve bırakacak? '' dedim Sidal'a.


''İşleri biterse geleceklermiş. Rüzgar'ı aradığımda sesi pek iyi gelmiyordu. Ne olduğunu sormak istemedim. Eğer isterse Rüzgar anlatır. Üstelemek istemiyorum. ''

''Belki sana öyle gelmiştir. ''

''Bilmiyorum, belki de... '' dedi. Kızlara dönüp ''Hala karar veremediniz mi? '' diye devam etti.

''Miray, Emre'yi oyalasana. Seçtiğimiz şeyleri ben alayım. Şimdi Emre aldırmaz. '' dedi Eslem sessizce.

''Tamam, Emre bende. Siz halledin. '' dedi Miray.

Ardından Emre'nin yanına gitti. Eslem elindekileri kasaya götürdü. Ben ve Sidal da Emre'nin yanına gittik.

''Emre. '' dedi Miray.

''Ne oldu? ''

''Hani bir aralar Ecem diye bir kız vardı. ''

''Evet. ''

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin