Hoofdstuk 7

2.2K 102 3
                                    

Jason,

Hoe Daan daar staat met zijn arm over Roos heen geslagen maakt me echt jaloers en ik denk dat mijn gezichts uitdrukking er ook zo uitziet. We zijn wel erg stil bedenk ik me dan, 'sorry wij hebben ons nog niet voorgesteld' zegt Daan na een lange stilte die erg ongemakkelijk was.

'Good to know' zegt Roos als Daan ze allemaal voorgesteld heeft. Ze kijkt mijn kant op en slaat de arm van Daan eraf waar hij erg verbaasd van kijkt en loopt naar mij toe en ik sla mijn arm om haar middel heen. Ze legt haar hoofd op mijn schouder en we praten zo nog even een paar minuten en ondertussen doen we boodschappen. En de jongens helpen mee met het zoeken naar alle spullen.

'Zo dat is alles' zegt Chase die de dingen opnoemt en wegstreept.

We lopen naar de kassa en Roos haalt nog een paar blikjes energy en we wachten in de rij. Als we aan de beurt zijn leggen we de spullen op de band, de kasier scant, Daan en Jack doen het in de wagen en ik betaal met mijn moeders kaart. Zo nu alles in de auto en weg wezen zeg ik. 'Kunnen we meerijden?' vraagt Daan 'ja is goed alleen we hebben niet echt genoeg ruimte in de auto dus jullie moeten maar met z'n vijfen opgepropt op de achterbank gaan zitten' 'Of Roos gaat bij mij op schoot' zegt Daan. 'Ik ga even naar de dierenwinkel' zegt Roos en loopt zo snel mogelijk weg.

Roos,

'Pardon, hoeveel kost die slang hier?' 'Die kost 35 euro, mevrouw' zegt de jongen die ik ongeveer 20 schat en best knap is. Zou ik hem nemen een boa constrictor? Achja why not. Heb toch geld genoeg voor een terrtarium en zelfs geld genoeg om ze beiden te kopen. Langzaam loop ik naar de terraruims en bekijk ze zorgvuldig. 'Die is wel leuk' fluister ik tegen mezelf. 'Wat vind je leuk?' zegt een stem achter me waar ik van schrik en dat laat ik ook merken. Gelukkig staat er alleen maar Jason die naar het prijskaartje kijkt.' Je hoeft niet te schrikken hoor' zegt hij terwijl zijn arm om mijn middel heen slaat. 'Wat wil je hier eigenlijk in doen?' 'Slangen' zeg ik op een onschuldige toon. 'Ik betaal het toch zelf' zeg ik en draai me weer om en ga naar de versiering toe. Ik pak een schedel waar ze in kunnen, wat stenen, nep planten en nog wat versiering en spullen die nodig zijn. Doe dat in het terrarium en loop naar de kassa. 'Ik wil graag die 2 boa's' Ik loop samen met de jongen die ik eerst had gevraagt voor de prijs, naar de boa's. 'Ehm.. ik weet alleen niet hoe je ze moet vastpakken' zegt de jongen. 'Hou jij de doos dan vast?' Vraag ik aan de jongen die als antwoord knikt. Hij maakt het hok open van slot en ik doe het hok open en pak de eerste slang bij de middel en bekijk het geslacht. Een man en doe hem in de doos. Ik pak de volgende en bekijk daar ook het geslacht van. Ook een man en stop hem ook in de doos. Ik bekijk of er niet toevallig nog andere slangen in zitten en die zitten er gelukkig niet en sluit netjes het hok. Hoe weet je het geslacht van de slangen vraagt de jongen als.we naar de kassa lopen. Ik heb eerder slangen gehad en heb er les over gehad zeg ik simpel.

'Dat wordt dan 524 euro' zegt de jongen. 'Ik betaal met pinpas' zeg ik. Hij sluit het apparaatje aan en ik steek mijn pas erin en typ mijn code in en dan op groen.

'Je moet wel bij één van de jongens opschoot' zegt Jason als we onderweg lopen naar de auto. Ik knik begrijpend en druk een kus op zijn wang zodat hij niet denkt dat ik hem in de steek ga laten ofzo.

'Wat heb jij nou weer gehaald' vragen de jongens als ik de kofferbak open doe zodat Jason het terrarium erin kan zetten. Daan stapt naar voren om hem even te helpen en ik loop met de doos in mijn handen naar de rest en open voorzichtig de boven kant van het doosje en haal er een slang uit. Een paar stappen geschrokken achteruit behalve Daniel die met een glimlach naar me toe komt lopen en steekt zijn hand in het doosje en haalt de andere eruit. 'Ik wist niet dat jij van slangen hield?' vraag ik verbaasd aan hem. Hij grijnst en zegt ik hem er ook een paar thuis' 'Cool!' antwoord ik. 'Ik hoef die dingen niet bij mij in de buurt te hebben' zeggen de jongens doe achteruit zijn gedeinsd. 'Dan ga ik bij hem op schoot zitten' anwoord ik schouderophalend. 'Of bij mij' zegt een stem achter me en voel 2 sterke armen om mijn middel. Ik draai mijn hoofd en kijk in de blauwe ogen van Daan. 'Ik heb al gekozen' antwoord ik snel en bevrijd me uit zijn greep. Jason zit al in de auto ongeduldig te wachten en ik trek Daniel mee aan zijn hand en open de voorportier. Hij gaat zitten en ik op zijn schoot. Jason glimlacht naar me en start de auto als iedereen zit. En rijd weg gelukkig zijn de ramen geblindeerd dus zie je niks wat aan de binnen kant gebeurt. Daniel en ik hebben nogsteeds de slangen vast en praten over allerlei slangen. Giftige slangen, mooie slangen, rare slangen, zijn slangen en mijn vorige slangen.

'Help je me met inrichten' vraag ik aan Daniel die knikt als goedkeuring en hij neemt het terrarium mee naar boven en ik het doosje met de slangen en bel Max op om te vragen of hij hierheen kan komen en dan 2 tassen meeneemt met kleding 1 voor mij en de ander voor zichzelf. 'Ik leg je alles uit als je hier bent' zeg ik voor ik op hangen en verder ga met het inrichten van het terrarium. Nick en Chase zijn mooie takken aan het zoeken en paar gedroogd bladeren. Jason, Daan en Jack zijn muizen en ander klein spul aan het zoeken voor voer en dan gaat de bel ik loop naar beneden en doe open en zie mijn broer met 2 tassen staan waarvan ik er één overneem.

Dis dan hoofdstuk 7 alweer

vampieren liefdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu