16. Kamarádka za všechny prachy

448 30 4
                                    

Liv se podívala na televizi a vytřeštila oči. "To je ten zápas jak o něm všichni mluví? Jak si tam někdo polámal čtyři kosti?"vyhrkla a neustále pohledem přeskakovala z televize na kluky a zpět. "Jo myslím, že jo."trhl Zayn rameny a dál sledoval utkání.

"Můžu se přidat?!"vyjekla nadšeně. Vypadala jako by jí nadšením měla puknout hlava. Následovalo jen němé přikyvování. Liv mezi ně zajela jako nůž do změklého másla a očima se pověsila na obrazovku. Jedno obočí jsem zvedla a dívala jsem se na ni.

Přišla za mnou a teď bude čučet na zápas?! Skvělí! To bylo mým snem...

Odnesla jsem si věci zpět do pokoje a přemýšlela jsem co bych mohla dělat. Půlka července brzy skončí školní rok. Je docela teplo, ale ven jít nemůžu, protože by mě v tuhle dobu přepadlo alespoň padesát fanynek. Rozhodla jsem se že si zajdu na zahradu.

Prošla jsem zadními dveřmi a octla jsem se na dřevěné verandě. Sešla jsem pár schodů a pod bosýma nohama jsem ucítila trávu. Procházela jsem se okolo bazénu a dívala se na mraky a na ptáky, kteří proletovali okolo. Lehla jsem si do trávy a hypnotizovala jsem nebe. Po chvíli kdy mě ovíval teplý vzduch a hřály mě sluneční paprsky se mi začala klížit víčka a já se tomu vůbec nebránila. Spadla jsem do říše snu a nechala si zdát o dokonalých věcech v dokonalém světě.

Probudil mě až dívčí hlas, který mě tahal z mého snového světa. "Lyn vstávej. No tak, budíček."Liv se mě snažila vzbudit přívětivým hlasem. Zamžourala jsem do světla a pomalu vstala. Stála jsem si tváří v tvář s Liv, která se na mě nesměle usmívala. "Omlouvám se ti, že jsem se tak zakousla do toho fotbalu a tebe si nevšímala."nervózně si cucala a kousala ret a žmoulala lem svého trika.

"To je v pohodě, ale odpověz mi na jednu otázku."řekla jsem se zvědavě přivřenými víčky. "No?!"Liv otevřela oči dokořán a podezřívavě na mě hleděla jako na sériového vraha. "Máš u sebe telefon nebo jinou elektroniku?"zasmála jsem se nevině. "Ne, telefon mám v obý..."svoji větu ani nestihla doříct, protože jsem do ní šťouchla a ona se po zádech zřítila do bazénu. Doprovázel to vysoký a dlouhý výkřik.

"Jo... Teď jsme si kvit."rozesmála jsem se na celé kolo až jsem se skoro na nohách nemohla udržet.

"To se tu vraždíte nebo co?!"křičel Liam burácivým hlasem a dupal z domu na verandu. Rychle jsem se schovala a vyčkávala na dobrý okamžik. Došel až na místo, kde jsem před chvílí stála a nechápavě se díval na Liv, která šlapala vodu v bazénu. Pomalu se začal otáčet a pečlivě prohlížet každý kousek zahrady.

"Co se to tu... A jééééé."uviděl mě jak se k němu rozbíhám a vší silou ho strkám do vody. Ostatní kluci stáli ve dveřích a zírali na mě. S krvelačným pohledem a v pozici mexického zápasníka jsem čekala na jejich útok. "Tak pojďte vy smradi!"vykřikla jsem a čekala na začátek vodní bitvy.

Všichni se za mnou rozeběhli a začala válka!


NeviditelnáWhere stories live. Discover now