Hoofdstuk 9- HTY

5.9K 277 22
                                    

"You got me intoxicated! You got me intoxicated!" blèren Suzie en Sascha mee op het liedje. Ik begin ook mee te zingen. Ze hebben beide een oortje in hun oor die naar Sascha's telefoon lijdt. Ze zitten achter me in de klas. De les is nog niet begonnen. "Let's dance." zingt Suzie vrolijk. "No time for romance." antwoord ik. "Dames!" buldert de stem van meneer Wilson door het lokaal. Ik draai me snel om en neem mijn boeken op tafel. "We gaan een project doen. Je werkt in tweetallen, met degene die naast je zit." begint de leraar. Gelijk vliegt mijn vinger in de lucht. De leraar zucht. "Wat is er Jones?" "Ik heb geen partner." zeg ik grijnzend. "Vind je het gek." mompelt hij net zodat we het horen. Ik rol met mijn ogen. "Meneer Maxwell zit ook alleen Jones. Jullie zijn partners." zegt hij wijzend op Drake. Hij staat op en tilt zijn rugzak van de grond. Hij kijkt me grijnzend aan en ploft in de stoel naast me. Hij zet zijn tas op de grond. Ik draai me snel om en mime 'help' naar Suzie en Sascha. Ze grijnzen allebei gemeen. Ik werp hen nog een boze blik toe en draai me om. "Jullie zetten een werkstuk in elkaar samen. Het gaat over de Franse revolutie. Dave deel jij de opdrachten even uit?" vertelt de leraar. "Natuurlijk." mompelt Dave terwijl hij het stapeltje uit de man zijn handen pakt.

"Nee jij doet dat!" "Nee jij." "Jij." "Jij." "Volwassen, heel volwassen." "Zegt wie?" "Ik." hij kijkt me grijzend aan. Ik steek mijn hand in de lucht. "Kiki?" zucht de leraar. Waarom mogen leraren me niet? "Mag ik alleen werken? HIJ doet namelijk niets." zeg ik wijzend op Drake. "Dan regelen jullie het maar lekker zelf, jullie zijn partners." zucht de leraar. Ik kijk hem wanhopig aan. "M-maar dat is.....gemeen." zucht ik. Niemand reageert. Ik voel Drake's blik op mijn wang prikken. "Kun je het ziet?" zeg ik zonder hem aan te kijken. "Perfect." zegt hij, ik hoor hem gewoon grijnzen. "Jij doet vraag 2,4,5,7." zeg ik snel. "Nee! Ik doe 1&2!" zegt hij boos. "Nee! Dat zijn beide multiple choice! Die andere zijn allemaal uitgebreide vragen." reageer ik fel terug. "Chill down babe." grinnikt hij terwijl hij achterover leunt en zijn handen achter zijn hoofd vouwt. Ik pers mijn lippen op elkaar om zijn huid niet vol te schelden. "Jij doet verdomme die vragen." sus ik beheerst. "Nope." zegt hij simpel. Om niet ik woede uit te barsten stop ik vlug mijn boeken in mijn tas. Ik loop naar het bureau van de leraar. "Ik voel me niet lekker." zucht ik terwijl ik even een vermoeide blik opzet. "Ga maar." zucht de leraar blij dat ik niet meer ik zijn klaslokaal zit. Ik storm het lokaal uit, leuk zo'n eerste dag school. Ik loop snel naar mijn kluisje en vis er een paar willekeurige boeken uit en pluk mijn jas van het haakje. Ik loop door de grote deur naar buiten. Warme lucht slaat in mijn gezicht. Ik besluit Julie te bellen, hopend dat ze al uit is.

"Hey Kiek!" krijg ik naar twee keer overgaan.

"Godzijdank je neemt op!" roep ik blij.

"Duh voor jou altijd. Maar whatsupp?" vraagt ze, ik hoor wat geruis bij haar.

"Ik ben de eerste dag van school al eerder naar huis gevlucht." zucht ik.

"Nee, serieus?! Wat doe je daar nu weer?" roept ze ongelovig.

"Goed, vanaf het begin?"

"Sure, ik heb alle tijd."

"Er is dus een nieuwe, hele knappe, eh, jongen bij ons in de klas gekomen."

"Kiki!" waarschuwt Julie me.

"Juul luister eventjes. Maar hij is zeg maar zo'n arrogante eikel die denkt dat hij alles is enzo. En hij ging allemaal met me flirtte dus toen zei ik dat ik een vriend had. En hij bleef doorgaan, dus toen ben ik gewoon weggegaan. Nu moet ik SAMENwerken met hem. Hij doet dus niks, en ik word gek. Dus toen ben ik weggegaan uit de klas om een uitbarsting te vermijden. Ik moet echt mijn woede leren beheersen. Oh god straks word ik zo'n eng agressief iemand..."

"Lieve schat, rustig. Je wordt niet gek, je irriteert je gewoon kapot aan dat kind. Negeer hem, ook al irriteert hij je. Probeer hem gewoon te negeren. You can do this. Maar lieverd ik moet gaan! Doe iedereen de groetjes daar van ons!"

"Dankje lief, doe ook de groetjes aan Jason."

"Zal ik doen, bye."

"Bye."

Ik hang op en laat de telefoon in mijn tas vallen. Inmiddels ben ik bij mijn scooter aangekomen.

Ik zet mijn scooter voor de Starbucks en loop naar binnen. Het is rustig. Ik ben gelijk aan de beurt en bestel een Latté Mocha. Snel staat er een beker voor mijn neus. Ik bedank de man achter de balie en loop de deur uit. Ik zet mijn zonnebril op mijn neus en loop het park in. Er rennen een paar honden langs de vijver en hun baasjes zitten op een bankje te praten, verder zijn er nog een oude dame en tientallen duiven. Ik leg mijn leren jackje op de grond naast de vijver en ga er op zitten. Ik neem nog een slokje en haal mijn telefoon weer uit mijn tas. Ik heb een paar berichtjes van Sascha, Suzie en Dave. Ik besluit ze niet te openen of te reageren en leg mijn telefoon naast me neer. Ik staar naar een paar eendjes in het water. Zorgeloos. Ik zucht, zo zorgeloos.

Ik kom thuis aan en open de voordeur. Dave komt gelijk op me afgestormd. "Kiki!" roept hij boos. Ik krimp ineen door zijn boze toon. "Stuur eens iets! Ik wist niet waar je zat ja!" roept hij boos. "Sorry ik moest afkoelen oké, wilde je dat ik midden in de klas een woede aanval kreeg ofzo?" roep ik net zo boos terug. Hij reageert niet en loopt boos weg. Hij laat me verslagen achter. Lekker dan, ook al ruzie met mijn beste vriend, mijn broer.

---------------

Sorry een beetje saai hoofdstuk maar ik moet voor opvulling enzo zorgen, en zelf vind ik het altijd wel leuk om zulke hoofdstukken te schrijven, hihi.

Wat vinden jullie van Drake?

Whaaa nog maar 2 weken school.!!!!!

Loveyou all XO QueenBD

High class? This way!Where stories live. Discover now