Hoofdstuk 23

8K 381 46
                                    

Ik trek mijn zomerjurkje uit en klim op het bootje. Zie je het voor je, ik klimmen? Nee grapje, ik klim niet. Ian trekt me naar binnen. Ik leg mijn rieten strand tas onder het bankje. Ik haal mijn zonnebrand, factor 15, eruit en spuit het op mijn hand. Ik smeer het over mijn neus en wangen en daarna over de rest van mijn gezicht. Ian kijkt me aan en barst in lachen uit. "Wat?" roep ik uit. "Je lijkt net een sneeuwpop!" lacht Jason die zich mengt in het gesprek. Iedereen kijkt me aan en begint te lachen. "Ik heb ook niets aan jullie." zucht ik terwijl ik een spiegeltje uit mijn tas vis.

We varen om de hoek in de verte zie ik een paar mormeltjes over het strand lopen. Waarschijnlijk varkens. We varen dichterbij en daar stopt het bootje. "Ladies first!" roept Dave die me uit het bootje duwt. Ik val met een plons in het water. Zuchtend sta ik op. "Jij dus ook." zegt Trace terwijl hij Quinten erin duwt. "Humor, humor." zucht Quinten als hij boven komt. Een man, een soort van instructeur loopt voor ons uit met een bak groente. "Kom maar hier." zegt hij. We lopen naar hem toe. De mormeltjes, waarvan ik inmiddels zie dat het varkentjes zijn, lopen het water in. "Omg ze zwemmen!" roep ik uit. "Joh, daarvoor zijn we hier." mompelt Quinten, deze Quinten is net zo droog als de andere Quinten trouwens. De varkentjes komen steeds dichterbij. De instructeur, zoals ik hem maar even noem, geeft ons wat groente. Een wit varkentje komt op me afgezwemd. "Aah!" roep ik uit. Ik geef het dikke, grote varken een stukje sla. Blij kauwt hij erop de andere jongens zijn ons inmiddels ook gevolgd.

Ik lig op het strand. Naast me loopt een baby varkentje, een biggetje dus. Hij is zo schattig. Ik pak nog een stukje tomaat. Blij komt hij op me afgerend. Ik aai het biggetje over zijn hoofd. Knorrend eet hij het stukje tomaat op.

We zijn op de terug weg naar ons huisje, het is inmiddels al weer vijf uur. "Ik heb honger." zeur ik terwijl mijn buik luid rommelt. Iedereen zucht weer. "Ik ook." mompelt Ian instemmend. Ik trek mijn wenkbrauw op. Slijmbal.

Ik heb natuurlijk weer iedereen over weten te halen. We zitten in een restaurantje, op het terras. Ik bestel een panini met mozzarella, tomaat en pesto. Tip: HEMELS! De jongens bestellen ook en een kwartiertje later komt de serveerster ons eten brengen. "Ik houd van je panini!" roep ik blij. Jason die naast me zit kijkt me raar aan. "Wen ur mahr aam Jahon zo iz ze altij." zegt Trace terwijl hij op zijn broodje kauwt. "Mond dicht tijdens het eten!" zeg ik streng tegen hem. "Ja mamah." mompelt hij nog met volle mond. Ik wil mijn mond open doen om iets te zeggen, maar denk dan weer aan de heerlijke panini die voor me ligt. Ik houd van je allerliefste panini!

"Jason! Jij, jij! Argh!" hoor ik iemand achter me roepen. Ik lig lekker in het zonnetje op mijn handdoek. Ik til mijn hoofd op. Een blond knap meisje, ongeveer even oud als ik, staat schuin tegenover me. "Je hebt mijn telefoon laten vallen!" zegt ze tegen Jason die naast me ligt. "Niet waar!" roept Jason verontwaardigt terug. "Hoe komt deze ontiegelijk grote scheur dan in mijn scherm?!" roept ze kwaad terug. "Je hebt ook nog een kwaadaardig zusje hoor!" roept Jason uit. Ze kijkt hem boos aan maar loopt dan naar Dave die aan de andere kant naast me ligt. De andere jongens zijn aan het voetballen. "Hey Dave!" zegt ze iets vrolijker. "Heb je een vriendin! Ein-de-lijk!" roept ze blij als ze mij ziet. Jason barst in lachen uit. "Zip it!" snauwt ze naar Jason. Hij stopt abrupt met lachen. "Nee Juul, dit it Kiki, mijn zusje." zegt Dave. "Geadopteerd." vult Jason hem aan net als ik de vorige keer deed. Ik schud lachend mijn hoofd. "Dat valt me dan weer tegen van je! Dan neem je een keer een leuk meisje mee!" moppert ze. "Ik ben Kiki!" zeg ik terwijl ik haar een hand geef en rechtop ga zitten. "Julie, tweelingzus van dat rare mormel daar." zegt ze wijzend op Jason. "Jullie lijken totaal niet op elkaar." zeg ik hoofdschuddend terwijl ik van Jason naar Julie en weer terug kijk. Jason heeft bruin haar en bruine ogen. Julie blond haar met grijze ogen. Ze draagt een witte bandeau bikini met daarover heen een kimono met bloementjes print. Aan haar voeten zitten witte espadrilles. Ze heeft, bijna dezelfde, rieten tas als ik aan haar arm hangen. Ze legt haar roze strandlaken tegenover me naast Trace zijn handdoek. "Dat vind Trace vast niet erg." zegt ze simpel. Na een paar minuten kletsen voel ik een paar druppels op mijn rug en mijn zon verdwijnt. "Gaat het regen?" vraag ik verschrikt. Ik draai me om. Nee hoor, de zon schijnt nog. Quinten hangt boven me met zijn armen uitgestrekt. Hij is helemaal nat. "Knuffel?" vraagt hij met puppy oogjes. "Eh nee." Hij ploft naast me neer half op mij half op Dave en geeft ons allebei een knuffel. "Quinten!" roepen ik en Dave allebei boos.

------

Sorry voor het lange wachten en een mini update. Volgende week nog minder updates want ik ga naar Frankrijk met school.

Liefs

High class? This way!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu