Hoofdstuk 15

7.4K 396 7
                                    

Ik wil weer naar boven lopen als de bel gaat. Ik loop naar de deur en open hem. Toby staat voor de deur. Oh hij is zo knap. "Oh eh hoi, ik denk dat ik hij het verkeerde adres heeft gegeven." zegt hij met een grijns. Ik kijk hem vragend aan. "Wie zoek je?" vraag ik. "Dave, uit onze klas." zegt hij. "Oh kom binnen!" zeg ik gelijk. Hij kijkt me vragend aan maar zegt verder niets. Ik duw de deur verder open en stap opzij zodat hij naar binnen kan stappen. Ik doe de deur achter hem dicht. "Gaaf huis!" zegt hij terwijl hij rondkijkt. "Dankje." zeg ik met een glimlach. "Kom maar." ik loop voor hem uit naar de deuren van de woonkamer. "Dave bezoek!" zeg ik tegen de, weer krijsende, gamende, jongens. Alleen Dave kijkt op. Toby verschijnt achter me in de deuropening. "Hey Toby!" zegt Dave. De rest van de jongens kijken ook om. "Hey Toby!" roepen ze allemaal. Ik lach en wil alweer naar boven lopen. Ik kijk op de klok. 16:49. Shit, we moeten pizza bestellen. "Jongens blijven jullie eten." vraag ik terwijl ik mijn telefoon pak. "Ja!" roepen ze ik koor. Ik pak gelijk een blaadje en schrijf op welke pizza ze willen. Ik pak mijn telefoon en toets het nummer in.

Ik doe de deur open, de pizza bezorger overhandigt me de pizza. Ik geef het geld en loop naar de huiskamer. Ik struikel bijna omdat ik niets kan zien. Ryan helpt me en pakt de helft van de pizza's over. Ik deel de pizza's uit en plof tussen Fred en Luke in de bank. Ik open mijn pizzadoos. De warme geur komt me tegemoet. "Kiek, je hebt vanavond training toch?" vraagt Dave. Ik knik en neem een hapje van mijn pizza. "Hoe ga je erheen?" vraagt hij voorzichtig. "Ik hoopte dat jij me kon brengen. Anders ga ik op de fiets." zeg ik, het is namelijk maar 10 minuten fietsen. "Ik breng je wel." biedt Ryan aan. "Bedankt Ryan!" zeg ik terwijl ik een boze blik op Dave werp. Nadat ik mijn pizza op heb loop ik naar boven. Ik kleed me op. Ik doe een wit voetbal broekje aan, met een roze shirtje. Ik doe Wesley's scheenbeschermers aan en daaroverheen witte sokken, een zwarte Superdry joggingbroek en All Stars. Ik trek een roze grijs vest erover aan. Ik vul een tas met spullen, een bidon, haarbandje, voetbalschoenen. Ik heb de schoenen van Wesley geleend.

"Dankje Ryan!" roep ik blij. "Graag gedaan, schoonheid!" zegt hij met een knipoog. "Stop maar weer." roep ik lachend. "Oké, oké." zucht hij. Ik loop het terrein op. Zulke kleine kindjes zijn aan het voetballen op het veld. Zo schattig. Een jongetje maakt een sliding, maar het andere jongetje speelt er gewoon omheen. Ik lach en loop door. Op een bank zitten een paar meisjes uit het team. "Kiek!" hoor ik Suus hard roepen. Ze komt naar me toe gelopen en geeft me een knuffel. "Meiden, dit is Kiki, ze traint vandaag mee!" stelt Suzie mee voor. "Hoi!" zeggen de meisjes in koor. Ik glimlach en ga op het bankje zitten. Ik verwissel, net als de andere meiden, mijn schoenen. Voordat ik mijn voetbal schoenen aan doe trek ik de Superdry broek uit. Na 5 minuten is het team compleet en lopen we het veld op.

"Meiden, vandaag hebben we een gast speelster. Aangezien er twee meisjes het team hebben verlaten, zijn we super blij met een nieuwe speelster! Dus dit is Kiki! Vandaag gaan we trainen op afronden, omdat dat van het weekend niet goed ging. In gooi en lange corners. Aan het eind doen we nog een kort partijtje." vertelt de coach. De meiden knikken. "Oké warming up!" roept Suzie.

Nadat we twee rondjes gerent hebben, vormpjes: knie heffen en kruispas enzo hebben gedaan. Lopen we achter de coach aan naar de ballen. "Oké Lieke wil jij bij het blauwe pionnetje gaan staan, Sharon bij de witte en Julie bij de groene. Ik pass de bal naar Lieke." legt de coach uit. Terwijl hij hem voor doet. "Lieke passt hem naar Sharon. Sharon passt hem door naar Julie die in de bal is gekomen. Lieke is inmiddels doorgelopen. Julie geeft hem voor op Lieke en Lieke scoort." Lieke schiet de bal net naast de rechter paal. "Kom op Lieke focus!" schreeuwt de coach naar haar. Ze kijkt hem geïrriteerd aan. Ik sluit achter aan in de rij. Eindelijk ben ik aan de beurt. Ik pass de bal op het meisje en ga achter haar staan zodat ik daarna ben. Ik krijg de bal nu van Julie ik pass hem door op een meisje met een zwarte paardenstaart. Ik loop zelf door. Uiteindelijk krijg ik hem terug en schiet ik hem hard in de linkerhoek. "Goedzo Kiki, goede bal!" hoor ik de coach schreeuwen. Van binnen ben ik blij, maar ik laat het niet merken.

Ik ben bekaf. Na een zware training neem ik een slokje van mijn roze Nike bidon. "Meiden goed getraind, we gaan zaterdag winnen. Kiki er goed gedaan! Je past geweldig bij ons team." zegt de coach. "Coach, kan Kiki zaterdag alsjeblieft meedoen! We kunnen namelijk echt niet zonder keeper." roept een meisje, genaamd Sharon, ze heeft zwarte mini krulletjes en een licht getinte huid. Ze heeft prachtige bruine ogen, echt een knap meisje. "Ja!" roept de rest van het team in koor. De coach kijkt twijfelend. "Oké dan." zegt hij uiteindelijk. Iedereen juicht inclusief ik.

Ik heb afgesproken met Dave dat hij me op zou halen. Ik loop naar de parkeerplaats en zie Dave met zijn scooter staan. Ik zwaai en loop naar hem toe. Ik klim achterop en neem mijn tas op schoot. "Hoe was het?" vraagt Dave terwijl hij gas geeft. "Leuk!" zeg ik terwijl ik terug denk aan de training.

------

Ik heb het volgende hoofdstuk ookal af maar ik wacht nog even met hem te posten. Sorry guys! Ik ben gemeen ik weet het!

High class? This way!Where stories live. Discover now