Hoofdstuk 28

7.4K 374 54
                                    

"Kiki!" hoor ik iemand hard krijsen. Ik schrik en spring overeind. Dave staat recht voor mijn neus. Ik wrijf met mijn handen door mijn slaperige ogen. "Lag je te slapen?" vraagt hij lachend. "Ja." zucht ik. "Ik heb gisteren tot half 2 biologie geleerd. Ik ben kapot." zucht ik. "We gaan eten." zegt hij met een klein glimlachje. "Hoe ging biologie eigenlijk?" vraagt hij. "Ging wel, niet zoals ik had gehoopt." zucht ik. "Agh kom hier." hij slaat zijn armen om me heen even knuffel ik hem. Na een tijdje laat hij los. "Beter?" vraagt hij. "Nee eigenlijk niet." grinnik ik. "Je kan weer lachen!" zegt hij blij terwijl hij een raar dansje maakt. Ik schud lachend mijn hoofd en volg hem naar beneden.

- 2 dagen later-

De deurbel gaat, ik tippel ernaar toe op mijn nieuwe hakken, Louboutins. Ik open de deur en word plat geknuffeld door mijn beste vriendinnen. "Schatjes!" roep ik blij. "Je bent bijna jarig!!" roept Sascha blij terwijl ze een raar dansje maakt. Ik schud lachend mijn hoofd en sluit de deur achter hen. We lopen de keuken in. De tafel is al gedekt voor de lunch. "Hey Suus en Sas!" roept Dave die al aan tafel zit. "Hey!" roepen ze blij terug. "Hey meiden!" roept Kristin vrolijk. "Willen jullie iets drinken?" zegt ze terwijl ze al naar de koelkast loop. "Lekker!" zeggen ze tegelijk. "Ik heb een lekker aarbeiensmoothie gemaakt vanochtend Sascha!" zegt ze terwijl ze er een kan met rozige vloeistof uithaalt. "Mmm." zegt Sascha terwijl ze langs haar lippen likt. "Citroensap?" zegt ze tegen Suus. "Ja lekker!" Antwoord Suus. Kristin schenkt twee glazen in. We gaan aan de keukentafel zitten. Dave pakt snel een broodje. "Dave! Gasten eerst!" roept Kristin streng. Mopperend legt hij het broodje weg. Ik lach hem uit waardoor ik een boze blik terug krijg. Nadat Suzie en Sascha een broodje hebben gepakt wil Dave een broodje pakken. "Dames eerst!" zeg ik terwijl ik zijn hand weg tik. Kristin is inmiddels ook aan de tafel gaan zitten. Ik pak een pistoletje en leg hem snel op mijn bord omdat hij heet is. Dave waagt zijn derde poging om een broodje te pakken. Nu is Kristin degene die zijn hand wegtikt. "Dames eerst." zegt ze lachend. Dave geeft zichzelf een facepalm. Iedereen lacht hem uit. "Dave mag ik de Nutella van jou?" vraag ik poeslief. "Omdat je het zo lief vraagt." gromt hij. Hij schuift de pot naar me toe.

Het is 10 voor 6, zometeen komen de jongens ook. We gaan om 12 uur mijn verjaardag vieren en dan blijft iedereen logeren. Morgen avond is het feest. Ik kleed me snel om, ik trek een witte jeans met gaten aan en een lichtblauw t-shirt van Abercrombie. Ik vis mijn sandaaltjes onder mijn bed vandaan. Ik bind ze vast en wandel naar beneden. Suzie en Sascha zitten op de bank, erg charmant, sarcasme. "De jongens komen zo hoor." zeg ik waarschuwend. Suzie gaat gelijk recht zitten maar Sascha blijft lekker onderuit gezakt liggen. Ik kijk haar lachend aan. "Wat? Ik heb al een vriendje." zegt ze heel serieus. Ik en Suzie barsten in lachen uit. "Ik ook schattie, maar het is niet zo charmant." hik ik tussen het lachen door. "Sukkels." zegt ze terwijl ze rechtop gaat zitten. Ik pak mijn telefoon van een tafeltje en klik op de Spotify app. Ik zet mijn favoriete afspeellijst aan en verbind hem met Sonos. Uit de boxen klinkt 'Want to want me' van Jason Derulo. Ik begin te zingen en te dansen op het liedje samen met Suzie.

It's so hard to sleep
I got the sheets on the floor
Listen to me
And I can't take it no more
So hard I can't breath

Mijn zangkunsten worden onderbroken door de deur die openzwaait. Ik sta stil in de houding waarmee ik eindigde met een arm in de lucht. Snel doe ik hem naar beneden. "Hey jongens!" roept Sascha vanaf de bank die alweer is gaan liggen. "Meiden!" zeggen ze vrolijk.

Ik zet de bak met friet op tafel. De jongens schieten er gelijk op af. "Vreetzakken." mompel ik. "Horen wie het zegt!" kaatst Fred met een frietje in zijn mond. "Wie springen gelijk op het eten af?" zeg ik terwijl ik mijn handen in mijn zij zet. "Wie heeft daarnet tijdens het bakken al friet op?" mengt Ryan in het gesprek. De jongens joelen. Ik rol met mijn ogen en ga naast Suzie op de grond zitten. Ik pak de fles mayo en spuit op mijn bord. De dop, de hele dop, vliegt eraf en een dikke, hele dikke klodder mayo beland op mijn bord. Iedereen begint te lachen. Ik zie Quinten en Fred elkaar een high-five geven. "Kleuters." zeg ik terwijl ik ze boos aankijk. Ik draai de dop er weer op en pak een nieuw bordje van de stapel. "Als je mayo wilt, tast toe!" zeg ik terwijl ik het bordje met mayo op tafel laat staan. Ik schep een beetje ervan op het nieuwe bordje en ik gooi er een stapel frietjes op.

We zitten rond de tafel, de helft op kussentjes op de grond, de helft op de bank. Ik zit op de grond, ik leun met mijn hoofd tegen Ian zijn schouder. We zijn een horrorfilm aan het kijken. De jongens waren in de meerderheid en Sascha vind horrorfilms ook geweldig. Ik trek mijn dekentje op tot aan mijn neus. Een clown met een kettingzaag verschijnt in de deuropening waardoor de vrouw schrikt. Ik schrik ook en sla een kussen tegen mijn hoofd. Stomme horrorfilm.

We lopen door de tuin, het is 11 uur. We gaan onder het afdak in het loungeset zitten. Ian legt zijn telefoon weg op een tafeltje. "Ik ga even naar de wc." zegt hij. Hij springt op en loopt naar binnen. Dave ploft naast me neer. Ik zit met Quinten te discussiëren over eenhoorns en pegasussen. Paarden met hoorns en paarden met vleugels. Opeens staat Dave op hij ziet er overstuur uit. "Eh ik ga chips halen." zegt hij en hij loopt snel naar binnen. Quinten lijkt het niet door te hebben. "Ik ga even wat drinken pakken." zeg ik terwijl ik achter Dave aan loop. Ik zie hem nog net de woonkamer in lopen. Ik loop achter hem aan. Ik stop achter de muur als ik Ian tegenover Dave zie staan. Dave haalt iets uit zijn zak. Ian's telefoon? "Wat is dit?" sist Dave. Ian kijkt hem geschrokken aan en kijkt dan naar zijn telefoon. Als Ian niet reageert begint Dave weer met praten. "Je hebt het helemaal niet uitgemaakt met haar hè?" zegt Dave met een schamper lachje erachter aan. Ik schrik, moest hij het met me uitmaken van Dave? "Je hebt het nog niet met die Sophie uitgemaakt hè? Klootzak!" sist Dave. Ik krijg tranen in mijn ogen. Het gaat niet op mij, maar om een ander......

High class? This way!Where stories live. Discover now