Hoofdstuk 34

7.8K 347 17
                                    

Ik trek een grijze, lange jurk aan met een hoge split aan de onderkant. Eroverheen trek ik mijn zwarte leren jackje en eronder mijn zwarte Louboutins. Ik pak mijn zwarte matte clutch van de kast en stop er wat geld en mijn telefoon in. Ja, we gaan uit vanavond.

Ik check nog voor de laatste keer mijn make-up en smeer nog een extra laagje lipgloss op. Goedkeurend kijk ik naar mijn spiegelbeeld. Ik loop mijn kamer uit. Daar loop ik tegen Dave aan. "Nee! Die jurk doe je echt niet aan! Die zit veel te strak!" roept hij terwijl hij me kritisch bekijkt. Ik kijk hem met open mond aan. "Meen je dit Dave?" zeg ik verbaasd. "Ja." zegt hij vastbesloten. Boos loop ik terug mijn kamer in. Ik pak een zwart met wit gestreept rokje met een bijpassende top uit mijn kast en trek het aan. Als hij hier over gaat zeuren dan wordt ik gek. Ik doe mijn haar goed en werk mijn make-up weer bij. Ik trek een paar andere Louboutins aan met een naaldhak. Ik loop mijn kamer uit de trap af. "Veel beter!" zegt Dave goedkeurend. Hij zit op de bank naast Shane en Kristin. "Dan wat?" vraagt Kristin. Dave wil iets zeggen maar ik onderbreek hem. "Mijn grijze jurk, het was 'te strak'." zeg ik waarbij ik Dave uitdagend aankijk. Kristin barst in lachen uit. "Vind je dat te strak?" giechelt ze. Hij kijkt even beschaamd. "Ze is wel mijn zusje!" zegt hij om zichzelf te beschermen. Ik loop naar hem toe. "Dat weet ik, maar ik mag best een jurkje aan die ik samen met Kristin heb gekocht." zeg ik terwijl ik recht voor zijn neus sta. "Dat is waar." zegt hij met een grijns. Hij slaat zijn arm om mijn schouder. "Wij gaan er vandoor, doei!" roept hij terwijl hij me meesleurt. "Veel plezier kinders!" hoor ik Kristin nog roepen. Ik grinnik en loop de achtertuin in, door de tuindeur lopen we het kleine pleintje op. Julie en Jason zitten al op het muurtje. Julie draagt een donkerblauw jurkje met een wijde onderkant. We gaan naast hen op het muurtje en wachten op alle andere die natuurlijk, een kwartier te laat komen.

Nadat iedereen eindelijk aangekomen is vertrekken we naar de stad. Ik zucht bij elke stap die ik zet, stomme rot naaldhakken op die kleine keien. "Ik wordt gek." mompel ik hijgend terwijl ik tegen een muurtje aanleun. Yesse staat stil, hij liep voor mij. "Kom maar op mijn rug." zegt hij terwijl hij bukt. "Weet je het zeker, ik ben namelijk dik, ik eet hier veel te veel." zeg ik terwijl ik op mijn buik klop. "Als jij dik bent heb ik obesitas." zegt hij lachend. "Kom nou maar, varkentje." zegt hij. Ik schud lachend mijn hoofd en spring op zijn rug. "Waarom is niemand zo'n gentleman om mij op zijn rug te dragen?" zucht Julie overdreven. Ik kijk haar grijnzend aan. "Balen Juul." zeg ik terwijl ik mijn tong uit steek. "Kom maar hoor." zegt Nathan lachend. "Yeah." zegt ze blij waarna ze op zijn rug springt. Ze begint een random liedje te zingen waardoor Nathan zijn handen voor zijn oren slaat en dus Julie haar benen loslaat. Julie gilt en Nathan pakt snel haar benen weer vast. "Wil je dat nooit meer doen!" krijst Julie hysterisch. "Wil je alsjeblieft NOOIT meer zingen." kaatst Nathan lachend. "Damn, that hurts!" zegt ze quasi gekwetst. Inmiddels lopen we de straat met cafés binnen, er zijn hier geen dure clubs waar wij trouwens .Sowieso niet binnen zouden komen.

We lopen het cafétje binnen. Ik bestel een glaasje sinas. "Komt eraan, beauty!" zegt de barman met een knipoog. Ik rol met mijn ogen, slijmbal. Hij zet het glas met sinas voor mijn neus. Ik drink een paar slokjes en loop terug naar de groep. "Zuiperd." zegt Dave lachend. "Het is sinas." roep ik verontwaardigt. "Jaja." lacht Quinten. Ik steek mijn tong naar hem uit en zet mijn inmiddels lege glas op de bar. Gelijk wordt ik door Julie de mini dansvloer op gesleurd.

Blow a kiss, fire a gun.
We need someone to lean on.
Blow a kiss, fire a gun.
All we need is somebody to lean on

We dansen mee op de beat van Lean On. De jongens leunen een beetje nonchalant tegen de bar. "Blow a kiss!" zingt Julie terwijl ze me een lucht kusje toe blaast. Ik doe net of ik hem vang. "Fire a gun!" Ik maak een pistooltje van mijn hand. Julie doet net of ze neergeschoten wordt. Ik lach en dans door.

We lopen een ander cafétje binnen waar met grote lichtgevende letters, KARAOKE BAR, opstaat. Het lampje van de R en K zijn kapot waardoor er: KAAOE staat. Julie rent blij, dat probeert ze dan het café binnen. Het is vrij rustig binnen, op een paar oudere mensen na zijn wij de enige. Ik hoor Trace kreunen, gevolgd door nog 3 kreunen. "Hou toch op, zeikerds." zeg ik lachend. Ik krijg alleen maar chagrijnige blikken. "Juul, wij gaan zingen." zeg ik terwijl ik Julie naar het lege podiumpje trek. Ik kan opzich best zingen, ik zing in ieder geval niet vals, in tegenstelling tot Julie. "Welk liedje?" vraagt het zwartharige meisje met een rode trui achter de computer. "Welke doen we Juul?" vraag ik. "ik heb wel een ideetje." zegt ze geheimzinnig terwijl ze een microfoon in mijn hand duwt.

Ik staar naar het scherm wachtend op een tekst. Boven aan het schermpje verschijnt "Nothing on you, Bruno Mars." Ik heb vertelt dat dit liedje werd gedraaid tijdens mijn eerste kus. Op een schoolfeest. Ik heb een hekel aan die jongen. Je zou zeggen dat het een goede herinnering zou moeten zijn, dus niet. Ik werp Julie een boze blik toe.

beautiful girls all over the world
i could be chasing but my time would be wasted
they got nothing on you baby
nothing on you baby
they might say hi and i might say hey
but you shouldn't worry about what they say
cos they got nothing on you baby
nothing on you baby

Zing ik eerst omdat Julie nog aan het prutsen is met haar microfoon. Iedereen kijkt me met open mond aan. Gelukkig valt Julie ook eindelijk in. Opgelucht kijk ik haar aan. Julie probeert niet vals te zingen maar het lukt niet. Ik moet mijn lach inhouden en zing rustig verder. Aan het eind van het liedje maken we een buiginkje en ik loop het podium af. "Ja, Nathan je bent erbij, hier komen jij!" roept Julie door de microfoon. "Nee!" roept hij terug. Ik probeer hem mee te sleuren, gelukkig helpt Jason me een handje.

----------------

Sorry dat ik niet veel update maar ik heb het heeeeeeeel druk met school. sorry guys maar school gaat voor!

High class? This way!Where stories live. Discover now