Hoofdstuk 10

7.8K 436 48
                                    

Ik kijk uit het vliegtuig raampje, we gaan na 5 dagen feesten, zwemmen, zonnen en eten weer lekker naar huis. Ik stop mijn oortjes in en stop een kauwgompje in mijn mond tegen de oorpijn. Ik denk aan Ian. We hebben niks tegen de rest gezegd, het zou ook nooit iets worden. Dan zouden we een lange afstand relatie krijgen, en dan krijg je zulke drama's weet je wel. Hij is dan wel perfect, nee stop met die gedachte Kiki! "Ah mam!" hoor ik Dave mopperen, ja zo hard praat hij. Ik haal mijn oordopjes uit mijn oren. "Wat is er?" vraag ik. "Kijk!" hij laat zijn telefoon zien. Het is een Facebook bericht.

Kristin Jones: Heerlijk weekje vakantie, weer eventjes genieten. Wat houdt ik toch van deze schattebouten.

Onder de tekst staan allemaal foto's van ons. Een foto van mij en Wesley met ons ijsje. Eentje van Shane en Kristin samen. En ogod dit wordt echt mijn afgang op school! Een foto van de heenreis. Dat ik tegen Dave aan lach te slapen, Wesley ligt ook tegen Dave aan en Dave's hoofd rust op de mijne. Na de foto komt nog een foto van de jongens en ik op het strand. Als laatste een groepsfoto van alle ouders, broertjes, zusjes van ons en de andere jongens. Ik zit bij Ian op zijn rug en Wesley bij Trace. Nog een klein meisje, het zusje van Trace zit op Quinten's schouders. Verder staat iedereen dicht op elkaar en liggen de rest van de zusjes en broertjes voor ons. "Ogod." breng ik uit. "Mam!" zegt Dave weer. "Die foto's zijn hartstikke leuk!" zegt ze nors terwijl ze zicht omdraait. Ik schud lachend mijn hoofd, mijn blij bui stopt als ik denk aan wat ze op school ervan zullen zeggen. Nog steeds weet niemand buiten Dave's vrienden en mijn vriendinnen dat ik geadopteerd ben. Dus als Anastasia, Nikki en hun kliek dit zien flippen ze.

Ik spring op mijn bed en lig even doodstil. Wat heb ik je gemist bedje. Ik draai me om zodat ik op mijn rug lig. Ik voel mijn telefoon in mijn zak trillen.

-Suzie💩: staat er op het schermpje. Ik neem op.

S: Kiek! Welkom thuis!

K: hey Suus, ah thanks

S: hoe was het?

K: super gaaf, het was zulk lekker weer en....

S: Jaja ik weet het wel.
Lacht ze door de telefoon.

K: hahah maar ik ga douchen Suus, goodnight

S: goodnight Kiek

Ik hang op en loop naar de badkamer, ik zet de douche aan.

-Maandag, 6:45, Kiki's slaapkamer.-

Piep, piep, piep. "Shut up stomme rot wekker, ik haat je weet je nog." mopper ik tegen mijn wekker die nooit zal antwoorden. Ik klik hem uit en zwaai mijn benen over de rand van het bed. Ze zijn bruin, heel bruin. Ik besluit een spijkershortje met een wit blouse\hempje aan te trekken. Ik doe mijn witte All Stars eronder aan en loop met mijn tas en telefoon naar beneden. Ik schuif aan naast Shane die de krant aan het lezen. "Goedemorgen!" zeg ik. "Goedemorgen meid!" zegt Shane vrolijk. Ik pak een pistolet uit het broodmandje en snijd hem open. In het begin wachtte ik altijd op Dave en Wesley maar dan was ik altijd te laat omdat ik nogal langzaam eet. Ik stop er een plakje kaas tussen en neem een hap. Terwijl ik mijn broodje verder op eet smeer ik een broodje voor school. Ik pak ook een appel en mandarijn uit de fruitschaal. Inmiddels zijn Dave en Wesley ook erbij komen zitten. Ik stop alles in mijn tas en loop naar Bobby die languit in zien mand ligt te slapen. Ik pak zijn riempje en klik hem vast. Ik loop de voordeur uit naar de groenstrook 50 meter verderop. Het is heerlijk weer. Nu al rond de 20 graden. De zon schijnt fel. Nadat hij zijn behoeftes heeft gedaan lopen we weer terug. Ik steek de sleutel in het slot en maak het riempje los. Ik kijk op de klok. Nog vijf minuten. Snel loop ik naar boven om mijn zonnebril en mijn grijze jackje te pakken. Ik loop weet terug naar beneden. Wesley is zijn schoenen aan het aantrekken.

Ik stap uit de auto samen met Dave loop ik het schoolplein op. Iedereen staart naar ons. "Waarom kijkt iedereen zo eng?" fluister ik. "Ik zou het echt niet weten." grinnikt hij. "Jij, Dave Jones? Wat doe jij met dat rare nerdje?!" krijst iemand opeens over het schoolplein. Nikki komt stampvoetend op haar zwarte pumps aangelopen. "Wat?" vraagt hij chagrijnig. "Ja, dat mormel." zegt ze terwijl ze naar mij kijkt en een vies gezicht trekt. "Wat zei je?" zegt hij nu waarschuwend. "Dat rare kind, waarom heb je iets met haar?" vraag ze nog een keer bits. "Ten eerste zo praat je niet over Kiki, ten tweede ze is tien keer beter dan jij, ten derde waar bemoei je je mee en ten vierde, ze is niet eens mijn vriendin dus houdt je facking mond." zegt hij opeens boos. Nikki kijkt hem geschrokken aan. Ik zie haar iets raars doen. O god dat mens kan echt goed acteren. Opeens begint ze te huilen. "Ah, je hebt haar gekwetst Dave!" roept een van de kliek boos. Dave lacht schamper. "Dan weet zij ook eens hoe het voelt." zegt hij boos terwijl hij weg loopt. Ik loop ook weg maar wordt tegen gehouden door een hand tegen mijn schouder. "Je blijft uit zijn buurt bitch, hoor je me?" sist Nikki boos. "Dat bepaal jij niet." zeg ik lachend terwijl ik door loop. Ik voel 6 paar ogen in mijn rug prikken. Net goed.

--------

Nog even een snelle update, morgen weer school! Ugh.
XO
Wat vinden jullie trouwens van mijn boek?😅

High class? This way!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu