☁️10

140 7 0
                                    

'Oma!' Ik zwaai.
Ik had nooit durven hopen dat ik haar ooit nog zou zien! Ze is drie jaar geleden overleden aan een hartinfarct, vlak na mijn opa. Opa.
'Mag ik mijn opa ook zien? En mijn andere oma? Zijn ze allemaal hier?' Ik kijk Else hoopvol aan.
Ze knikt. 'Iedereen is hier, maar we moeten eerst door met de rondleiding. We moeten klaar zijn voor het donker is.' Ze loopt stug door.
Ik zwaai nog een keer naar oma en loop dan teleurgesteld achter haar aan.
Na nog aan aantal huizenkringen gezien te hebben, komen we bij een groot, ook wit, gebouw.
'Dit is het lesgebouw, de jongeren krijgen hier les over hun functie.' Else duwt de grote deur open. We lopen langs een aantal klaslokalen, het is net alsof ik in mijn oude school loop.
'We hebben een ochtend les en een middag les. De middag les is nu nog bezig.' Else wijst naar het volle lokaal waarbij ze is gestopt. Ik zie dat er een aantal leerlingen opkijken.
'Wacht, ze komen uit allemaal verschillende landen,' merk ik verbaast op. 'hoe kan iedereen met elkaar praten?'
'Iedereen praat zijn eigen taal, maar hoort ook zijn eigen taal.'
Vreemd.
'Nu ga ik je uitleggen welke functies er zijn.' Else loopt richting een blauwe deur en ik ga er snel achteraan. We komen in een klein kamertje. Er hangt een groot bord aan de muur. Met opnieuw de tien soorten bloemen.
Else gebaart dat ik moet gaan zitten en ik schuif de zwarte stoel naar me toe.
'Iedereen uit beneden krijgt bij zijn geboorte al een functie. Deze functie wordt toegewezen door de Lotusgroep. Dat is dus weer hun functie.' Ze wijst naar de Lotusbloem op het bord.
'Dan hebben we de Rozengroep, zij koppelen een meisje aan een jongen. Soms één jaar na de geboorte, soms vijf jaar, maar nooit langer dan tien jaar. Dit is dus hun ware liefde.'
Serieus? Iedereen heeft dus echt een ware liefde? En bij mijn geboorte was mijn functie voor hier al bepaald?
'Beneden is dus waar iedereen eerst leefde? Wat is mijn functie?' Ik kijk Else vragend aan.
'Ja, deze functies worden beneden uitgevoerd. En jij,' Ze glimlacht. 'zit in de madeliefgroep. Die zorgt voor de dromen. Elke nacht gaan zij erop uit om iemand een mooie droom te bezorgen. Helaas kunnen er ook nare dromen ontstaan, als iemand boven zijn kunnen probeert te presteren. O ja, en het kan ook wel eens gebeuren dat iemand gewoon geen droom krijgt.'

Just like a dreamDär berättelser lever. Upptäck nu