44.

2.6K 144 40
                                    

Resten av veckan går åt till att plugga och ta igen det jag missade under min frånvaro. Mina föräldrar har haft stenkoll och jag har inte kunnat lämna huset för att träffa Felix.

Jag saknar honom mer än vad jag trott att jag skulle göra och varje dag får jag övertala mig själv om att åka direkt hem efter skolan och inte till Felix.

I skolan undviker jag Ogge och Hampus så gott det går men jag har många gånger lagt märke till att Ogge har gett mig långa menande blickar som jag har svårt för att tolka. Något säger mig att han vet något om Felix som inte jag vet.

En natt när jag sitter uppe och pluggar så hör jag plötsligt ringklockan ljuda genom huset. Eftersom att klockan är närmare två på natten och mina föräldrar ligger och sover så svär jag tyst för mig själv innan jag skyndar mig nerför trappan och mot dörren.

När jag äntligen får upp dörren så möts jag av en oväntad syn. Felix står utanför dörren med rufsigt hår, dimmig blick och sönderriven T-shirt.

"Felix vad i helvete?"

Väser jag ut så tyst som möjligt och jag lägger märke till hans ofokuserade blick och ostadiga ben.

"O-Oscar..."

Sluddrar han fram och jag inser att han är full. Och inte bara lite påverkad utan stupfull. Jag svär tyst för mig själv men när Felix snubblar till och håller på att falla ihop i en hög på marken så inser jag att jag inte bara kan lämna honom i närmaste snödriva.

"Var tyst nu"

Mumlar jag mot hans öra innan jag tar ett stadigt tag runt hans midja och leder honom in i det släckta huset.

Felix stapplar med mig och när han snubblar till i trappan så slinker ett kort skratt ur honom vilket får mig att pressa min hand mot hans mun för att få honom att hålla tyst.

Väl inne på mitt rum släpper jag taget om honom innan jag nervöst går ut i korridoren utanför mitt rum och lyssnar efter ljud. Inget ljud hörs och jag konstaterar att vi inte lyckades väcka mina föräldrar.

När jag tyst stänger dörren efter mig och vänder mig om så sitter Felix på min sängkant och jag ger honom en trött blick.

"Vad har du nu gjort?"

Säger jag mer för mig själv innan jag går fram till honom. Han ögonlock hotar med att falla igen vilken sekund som helst och jag inser att han behöver sömn.

Jag lutar mig över honom för att ta av honom den sönderrivna T-shirten som hänger över hans axlar och när jag lutar mig närmare honom så upptäcker jag några röda märken på hans hals.

När jag lyckas placera de röda märkena som sugmärken så känns det som ett slag i magen.

Säg inte att han har varit otrogen.

Desire || FoscarWhere stories live. Discover now