15.

3K 136 16
                                    

Veckan masar sig förbi och jag vaknar utmattat på lördagsmorgonen av att Hampus placerar sina svala läppar mot min panna.

Jag grymtar till något ohörbart innan jag lyckas öppna mina ögon i smala springor. Hampus leende är det första jag ser och jag gnuggar mig långsamt i ögonen medan jag sätter mig halvt upp.

När mina blåa ögon ger mig full uppsikt så ser jag att madrassen bredvid min säng som Hampus trots mina övertalnings försök har spenderat natten på är noggrant bäddad och han själv står fullt påklädd lutad över min säng.

"Godmorgon finis"

Säger han sött och min sömndruckna hjärna försöker förvirrat att vakna upp.

"Morgon"

Mumlar jag fram och blinkar kraftigt med ögonen några gånger i följd. Hampus skrattar dovt mot mig och stryker mig kort längs armen.

"Jag måste gå nu men jag ringer dig ikväll"

Säger han med en tyst röst och jag tittar förvirrat upp på honom.

"Redan? Klockan är ju mitt i natten"

Får jag fram med en låg hes röst som inte påminner om min vanliga stämma. Hampus skrattar kort återigen åt mitt försök till att prata.

"Klockan är halv nio. Jag måste hem, det är en grej med familjen. Men vi kan väl ses imon? Då kan vi mysa hela dagen, jag lovar"

Säger han med en uppfordrande röst och jag överväger erbjudandet som är alldeles för bra för att tacka nej till.

Ett litet leende sprider sig över mina läppar och jag nickar svagt i ett godkännande. Hampus ler stort och ger mig en kort kyss på kinden innan han börjar gå mot dörren. Men mina sömndruckna muskler lyckas reagera och jag tar tag om hans handled och drar in honom i min famn för att placera min hand över hans nacke och låta mina läppar finna hans.

När kyssen bryts så känner jag mig genast mer vaken och Hampus ögon lyser mot mig. Han ger mig en snabb blinkning med ena ögat innan han försvinner ut ur rummet.

Suckandes sjunker jag ner i sängen igen och drar täcket hela vägen upp till hakan men det plötsliga uppvaknandet har gjort att jag inte kan få min numera pigga kropp att slappna av och efter några minuter ger jag upp.

Jag slänger täcket åt sidan och går endast iklädd underkläder ner till köket där jag möts av en lapp från mina föräldrar som meddelar mig om att de är borta hela dagen på jobb.

Nynnandes häller jag upp en skål med flingor och mjölk innan jag går tillbaka upp till mitt rum. Jag grabbar tag om min telefon och skickar iväg ett sms till Ogge medan jag slukar flingorna i stora tuggor.

Smset som några minuter senare lyser upp min telefon gör att jag suckar högljutt. Ogge är också upptagen idag. Vad ska jag göra nu?

Hur mycket jag än försöker tänka på annat så fylls mina tankar direkt av Felix. Det hade varit intressant att se honom i dagsljus för en gångs skull.

Efter ytterligare några minuter så har jag lyckats övertala mig själv om att det är en jättebra idé att åka till dansstudion och vandra runt i kylan för att kanske, om jag har tur, lyckas stöta på den grönögda attraktiva mystik vilket är en bra beskrivning av Felix.

Snabbt drar jag på mig ett par svarta jeans, en blå jeansskjorta och en vinröd beanie över mitt som alltid rufsiga hår. Med tandborsten i munnen skriver jag ner ett snabbt meddelande med slarvig skrivstil på en lapp ifall mina föräldrar skulle komma hem innan mig.

När jag en halvtimme senare står utanför dansstudion så börjar jag fundera på om detta verkligen var en så bra idé trots allt. Jag vet inte ens vart jag ska leta. Jag är inte säker på att jag hittar till hans lägenhet själv och chansen att han är där känns tveksamt liten.

I brist på andra idéer börjar jag sakta strosa ner längs gatorna. Jag svänger in i gränder jag annars inte hade satt min fot i och jag tar långa omvägar runt stan för att undersöka så många hörn och kanter som möjligt.

När jag precis är påväg att ge upp så hör jag en svag röst bakom mig.

"Oscar"

Rösten får mig att vända mig om och när mina blåa ögon möter hans gröna så kan jag inte ignorera känslan som sprider sig inom mig.

Men lyckoruset lägger sig snabbt och ersätts istället av en djupt oro när jag får syn på hans hukande figur. Han sitter hopkurad längs betongväggen med armarna placerade som en sorts sköld över magen. Han grimaserar plågsamt när han tittar upp på mig och ett blodigt jack sträcker sig över hans kind.

Vad sjutton har han nu gjort?

Desire || FoscarWhere stories live. Discover now