5.

3K 130 28
                                    

Jag tittar upp från mobilen som ligger placerad i min hand och mina ögon finner snabbt Hampus bruna.

"Ogge undrar om vi ska med på fest ikväll?"

Frågar jag lugnt och ser hur Hampus fundersamt suger in underläppen mellan tänderna. Jag vet redan svaret, han säger alltid nej. Han är ingen festperson, det är väl inte jag heller egentligen men ibland så kan jag tycka att det är kul att träffa lite nytt folk och bara släppa loss och dansa.

Efter en stunds betänketid ser jag hur Hampus slår ihop matteboken som ligger i hans knä och jag iakttar honom fundersamt.

"Jag tror att jag åker hem faktiskt. Jag måste verkligen plugga inför matteprovet på onsdag. Men du får gå om du vill"

Säger han och placerar försiktigt sin hand på mitt ben.

"Är du säker? Jag kan följa med dig så kan vi plugga och sen kan vi mysa lite. Det är ju ändå fredag"

Säger jag och blinkar med ena ögat samtidigt som jag hoppar lite närmare honom. Han ger mig bara ett litet leende och skakar lätt på huvudet.

"Nej jag måste verkligen koncentrera mig och det kan jag inte göra när du är i närheten"

Säger han flirtigt innan han reser sig upp och börjar samla ihop sina grejer. Jag sitter kvar på sängen och studerar honom när han packar ner sin mattebok och historiebok i ryggsäcken.

När han är klar går han fram till mig och ger mig en fjäderlätt puss på läpparna. Jag försöker förgäves att fördjupa kyssen men han backar snabbt undan vilket får mig att skjuta ut underläppen likt ett besviket barn vilket får honom att skratta.

Jag lägger huvudet på sne och blinkar lite med ögonen vilket får honom att gå fram till mig och kyssa mig igen. Den här gången kysser han mig längre och mer passionerat och jag ler nöjt när vi särar på läpparna.

"Jag ringer dig innan jag går och lägger mig"

Säger han tyst och kysser mig på pannan innan han slinker ut ur rummet och snart hör jag hur ytterdörren slår igen.

Mobilen börjar snart vibrera bredvid mig och när jag ser Ogges namn på displayen så svarar jag snabbt.

"Ska du med ikväll eller?"

Frågar han otåligt och jag skrattar åt hans dåliga tålamod innan jag svarar.

"Ja jag hänger på, har inget bättre för mig ändå"

Säger jag och det är Ogges tur att skratta till.

"Hänger Hampus också på?"

Frågar han och jag berättar att han var tvungen att plugga ikväll.

"Då blir det bara du och jag då! Jag möter upp dig vid tunnelbanan om 20 minuter så gör dig redo latmask"

Säger han med en överentusiastisk röst vilket får mig att skratta högt innan jag lägger på och lägger ifrån mig telefonen.

Efter en snabb blick i spegeln konstaterar jag att jag behöver byta om eftersom min nuvarande outfit får mig att se ut som mammas lilla pojke och det är nog inte uttrycket jag är ute efter på en fest.

Jag drar av mig den stickade tröjan och de beiga chinos som jag hade på mig innan och drar istället på mig ett par riktigt tighta svarta jeans som är trasiga över knäna. Med överkroppen bar börjar jag riva ut min garderob för att få tag på en passande tröja.

Efter en stunds letande drar jag på mig en svart v-ringad T-shirt och med en blick i spegeln konstaterar jag att det får duga. Snabbt rycker jag åt mig min mobil innan jag går nerför trappan och drar på mig min jacka och skor. Mina föräldrar är borta hos vänner så jag lämnar en lapp till dem där jag förklarar att jag är med Ogge.

När jag exakt 20 minuter senare kliver av tunnelbanan så ser jag Ogge som står och stampar på stället för att hålla värmen. När han får syn på mig så placerar han sina hörlurar runt halsen innan han ger mig en snabb kram.

"Känner du ens någon här?"

Säger jag plötsligt nervös när vi går uppför uppfarten till ett stort hus. Musiken hörs långt ut på gatan och jag tycker synd om grannarna.

"Jag känner dig"

Säger han och blinkar med ena ögat vilket får mig att skaka på huvudet åt honom och han flinar åt mig medan han lägger handen på dörrhandtaget och jag rättar snabbt till håret innan Ogge öppnar dörren och musiken och en tryckande värme slår emot oss.

På bara några minuter lyckas jag tappa bort Ogge i vimlet av folk och tryckt mot väggen med blicken på dansgolvet försöker jag desperat att hitta honom igen. Min blick sveper över det fullsmockade dansgolvet och mitt hjärta stannar nästan när mina ögon möter ett par välbekanta ögon som redan vilar på mig.

Felix.

------
All I'm going to say is...

Oscar i tighta jeans och v-ringad T-shirt? Ja tack!

Xx, Nad

Desire || FoscarWhere stories live. Discover now