21. De necrezut

3.5K 223 9
                                    

                   Ii priveam impietrita pe amandoi , neputand sa-mi iau privirea de la ei. Aveau o tinuta fantomatica si pareau putin transparenti, dar nu eram sigura. Si ei ma priveau si pur si simplu nu puteam actiona in nici un fel. Am icnit speriata cand amandoi au disparut ca prin minune , crezand ca imi vor face ceva. Am clipit de cateva ori inainte sa imi dau seama ca gardienii ma priveau nedumeriti si putin speriati. 

                              - Majestate, s-a intamplat ceva? Ma intreba unul dintre ei. 

                              - Ei... ei sunt morti , nu-i asa?I-am intrebat , privit inca odata in coltul unde erau cei doi.

                        Ei ma priveau , nestiind ce sa zica , de parca as fi fost nebuna. Nu eram nebuna , ii vedeam. I-am vazut cu ochii mei si nu era o iluzie , ei erau chiar acolo. 

                                - Cine majestate? Ma intreba alt gardian. 

                           Nu , nu eram nebuna , trebuia sa-mi protejez mintea. I-am privit pe gardieni si am incercat sa ma gandesc la ceva , ca sa nu par chiar atat de ...nebuna. 

                          - Nimeni. Nu conteaza , hai sa uitam de asta , bine? Am spus eu repede , intrand in camera alaturi de ei. 

                                  - Daca asa doriti. Spusera ei. 

                           M-am pus pe pat si am deschis laptopul , vazand niste mesaje de la mama mea  vitrega , in care ma intreba ce mai fac si cum mai e pe aici. Daca ar stii ea ce e pe aici , nu cred ca ar mai intreba... Dar totusi nu-i puteam spune, asa ca i-am spus ca totul e bine si ca nu e nimic nou. Nu pe naiba... 

                            Dupa ce am terminat cu asta am inchis laptopul si i-am privit pe gardieni , care cam priveau in gol , fiecare pierduti in gandurile lor. Trebuia sa aflu mai multe despre Matt si Mihail. De ce veneau tocmai la mine? Si de ce ii puteam vedea numai eu? De ce eu? Nu le facusem nimic, nici macar nu ii cunosteam prea bine , decat in vag si cat mi-a mai spus Dimitri. Adica aproape nimic.

                                 - Care dintre voi stie cum au murit Matt si Mihail? I-am intrebat pe gardieni , facandu-i sa-si indrepte privirile spre mine. 

                                  - De ce vreti sa stiti asta? A intrebat unul blond. 

                                  - Nu conteaza , spuneti-mi va rog. 

                                  - A fost un atac intr-o parte mai neprotejata a campusului , iar cei doi erau de paza la poarta. Era prea multi strigoi asa ca i-au omorat pe cei doi ... Spuse acelasi gardian. 

                                 - Bine... multumesc. Am spus ridicandu-ma din pat si indreptandu-ma spre usa. 

                              Ei m-au urmat tacuti , fara sa mai spuna nimic. Imi si imaginam ce credeau despre mine. O adolescenta , care mai e si regina, vede fantome si intreaba despre moartea unor gardieni. Nu e tocmai sanatos... Am coborat scarile , avand o singura intentie. Sa aflu mai multe despre Matt si Mihail , iar asta trebuia sa aflu de la o singura persoana, Alberta . 

                                 Pe scari am dat de Stan, care ma privea curios si putin uimit. Nu trebuia sa afle nimic si nici nu aveam sa-i spun. Nu prea imi inspira incredere. 

Academia VampirilorWhere stories live. Discover now