Thundron

893 49 1
                                    

'Småtting, dags att vakna.' Jag märkte inte att jag slumrade till men nu när jag öppnar ögonen står solen lågt på himmelen.

En stor bergskedja sträcker sig så långt ögat kan nå, och framför oss mellan flera berg, en dal. Bergen omringar dalen men en gång, 7 meter bred om jag bedömt mellanrummet rätt, ringlar sig mellan bergen och bildar en väg ut från dalen.

När vi kommer närmare ser jag att det är en stad i dalen.

'Det måste vara Thundron' Säger Orinta upphetsat och slår en volt i luften. Jag stirrar förundrat ner. Mitt i staden reser sig ett torn som är högre än byggnaderna runtomkring, det finns också väldigt många träd i dalen, vilket gör det hela mer sagolikt. Ibland dyker olika stora, glittriga färgfläckar upp över och i staden.

'Drakar!' Utbrister Orinta.

'Va? Var?' Jag kollar mig förvånat omkring.

'Färgfläckarna din dumbom!' Skrattar hon.

Jag börjar med skratta, så klart, vad dum jag är! Vi cirklar några varv över staden innan drakarna långsamt glider ner. Jag får en obehaglig känsla av att allt inte står rätt till. Mitt skratt tystnar och jag ser mig omkring bland bergen. Jag hinner precis se någon som står och stirrar på oss innan den hoppar in bakom en klippa.

'Orinta, såg du det där?'

'Nej, vad då?' Jag visar henne genom länken i våra sinnen.

'Ähh, sluta oroa dig. Det var säkert bara någon som är nyfiken på oss.'

'Vi får hoppas det.' Säger jag utan någon som helst övertygning.

När vi tar i mark så står det en stor folksamling och väntar på oss, dem jublar och busvisslar. Framför oss står historiens största hjältar, Eragon och Saphira! Jag kan inte tro det! är det en dröm?

'Nej småtting, det här är verkligheten!' Hur hon än försöker bryter förundran igenom. Saphira är den största draken jag sätt, iförsig är hon ju äldst men hon är ändå mycket större än jag förväntat mig.

'Var hälsade nykomlingar.' Saphira böjer ner huvudet till var och en av oss. Sedan hälsar hon på Samoko och Enisa sedan Inoir och Stephen.

"Välkomna till Thundron. Ni vet säkert vilka vi är." Vi nickar till Eragon. "Ja, då kan väl ni presentera er och så visar vi er till era boningar."

"Jag heter Taria och draken jag rider på är Orinta."

"Mitt namn är Dante och min drake har inte fått sitt namn än."

"Jag är Jack och draken jag rider på har inte fått ett namn än."

Saphira böjer ner huvudet till Orinta.

'Välkommen dotter.' Jag bara gapar av förvåning. Dotter? Är Saphira Orintas mor? Wow... De andra har inte reagerat så jag antar att hon bara sa det till oss, Eragon ler åt oss.

När vi gjort oss hemmastadda där vi ska bo under träningen och allt annat ska vi ner till stora salen. Tydligen är vi dem sista som anlänt av de nya ryttarna för i år. Vi ska delas upp i grupper om två med en huvudledare. Men vi ska även gå till större klasser med andra lärare och äldre elever. Jag och Orinta går tillsammans till salen.

'Undra vilka vi kommer i samma grupp med?'

'Bara det inte är någon för nedlåtande eller sarkastisk är det ok för mig!' Skrattar jag

'Humph'

Vi är dem sista som kommer in. Jag ser Jack och Dante, så jag går bort och ställer mig hoss dem.

"Så, då är vi alla samlade!" Eragon reser sig från stolen han satt på. Bakom honom står Saphira, jag antar att Saphiras och Orintas fjäll liknar varandras, bådas är klarare och mer glittriga än dem andras, de flesta drakar har lite mattare fjäll. "Ni ska bli in delade i tre grupper." En paus "Till den ena gruppen ska Inoir och Samoko leda." Inoir ställer sig upp.

'Han känner vi i alla fall.' Jag nickar instämmande.

"Den andra gruppen tar Eluma och Iljera hand om." En vacker elv kvinna med svart, midje långt hår, som jag känner igen från min dröm, reser sig upp. Hon bär en skogsbränder tröja och mörkbruna byxor, och vid midjan har hon ett svärd. Bakom henne står en mörkgrön drake.

"Och jag blir ledare för den tredje gruppen." Eragon låter blicken svepa över rummet. "Ni som varit här ett tag känner oss som kommer att vara era huvudledare här i några år och tillsammans har vi bestämt och delat in er i grupper om 2. Inoir ropar upp sin grupp först." Eragon sätter sig ner igen medan Inoir reser sig på hans högra sida.

"Som sagt, välkomna hit. Jag hoppas att ni ska få mycket lärdom av er tid här." Paus "Jag vill välkomna Marini och Sakatro till min grupp." En dvärg tjej som inte ser ut att vara mer än 16 år kliver fram med en brungrå drake efter sig. Tjejen ser lite nervös ut och hennes drake som jag antar då heter Sakatro, puttar henne löst i ryggen. Marini vänder huvudet mot honom och hennes blick fastnar vid min, jag ler uppmuntrande mot henne och hon ler försiktigt tillbaka. Hon vänder blicken framåt, tar ett djupt andetag och går de sista meterna fram till Inoir mer målmedvetet. Vi kommer nog komma bra överens, även om vi kanske inte kommer i samma grupp, hoppas vi gör det. Inoir nickar mot dem när de ställer sig bredvid honom. "Och dem andra som jag välkomnar till min grupp är Dante och hans drake." Aja Marini och jag kommer väl att träffas ändå. Dante går stolt fram och ställer sig bredvid Marini med sin drake. Inoir sätter sig ner och Eluma reser sig upp.

"Nå, då är det väl min tur att ropa upp medlemmarna i min grupp då." Hon ger mig en road blick.

'Vi kommer nog i hennes grupp.' Kommenterar Orinta.

"Först lille Ochen och Nakroti." Hon blinkar med ena ögat mot en urgals kille eller om han har kommit i mans ålder, men han ser ut att vara 18 så han är nog man då. Och liten är han verkligen inte, han är bara två fot kortare än sin rödbruna drake och tre fot längre än mig, och jag är ändå lika lång som Dante och Jack (alltså ovanligt lång för en kvinna). "Får se...vad hette han nu då... Något på J, Jason? James? Neh, just det Jack!" Hon skrattar till "välkomna Jack och din blodröda lilla vän." Jag sneglar mot Jack och han mot mig. Han himlar med ögonen och går och ställer sig bredvid Ochen och hälsar på honom. De ser ut att komma bra överens direkt.

"Så, då är det bara min grupp kvar" Eragon reser sig.

'Orinta, vi kommer att va i Eragon och Saphiras grupp! Wow!'

'Haha, ja!'

"Då välkomnar jag Ilsa och Riqwitso," En alvtjej med en överlägsen uppsyn stiger fram med bestämda, lätta steg och näsan i vädret. Bakom henne följer en silverblå drake som ser uppgivet på sin ryttare.

'Riqwitso kommer vi nog överens med men Ilsa ser lite för stolt ut...'

'Ähh, vi får henne på andra tankar!' Jag är osäker på det, hon verkar redan bestämt sig för att hon inte gillar oss.

"Och så välkomnar jag Taria och Orinta." Allas blickar vänder sig mot mig. Ja, ja, jag har fattat att det är ovanligt med att en människo flicka blir ryttare...:\ " Vi kommer att börja träningen om 8 dagar, då alla drakar kan flyga. Under tiden får ni lära känna varandra och kolla runt här i staden. Välkomna till Thundron, igen." Nu är vi officiellt drakryttare!

____________________________________________________________

Tack för att ni fortsätter att läsa och väntar på nästa kapitel.

Jag har inte riktigt haft tid att skriva så det är först nu jag kunnat lägga upp...

Tack o tack så himla mycket för 50 reads!!! OMG, I can't belive it <3

Behöver feedback, plz kommentera vad ni tycker.

Love ya //Ida

Orinta (bok 1 Drakryttare)Where stories live. Discover now