Gripryttare

298 30 4
                                    

"Bara lite kvar!" Ropar jag bak över axlen till dem andra.
"Urgh, vad är det äns vi letar efter!" Utbrister Zurina argt. I två dagar har vi följt ett spår som jag bara sätt genom gripens minne. Det skulle gått snabbare om Zurina och Aqua kunde gå ordentligt. Zurina var arg och avundsjuk på allt och alla. Hon försöker hela tiden att flörta med Jack men Toruko är i vägen.
"Ni får snar...." Jag hinner inte avsluta meningen för framför oss ser jag vårat mål. En hög klipphylla med en grotta in i väggen.
"Vad glor vi på?" Jack ställer sig bredvid mig och böjer på knäna så vi kommer i samma höjd. Han ser från mig till berget och tillbaka igen. Jag ser snett på honom och skrattar lite när jag knuffar han lätt på axlen. Man kan riktigt känna ilskan pulsera från Zurina.
"Jack, kan du stanna här nere med tjejerna så tar jag med mig Darin upp och hämtar... det vi ska... hämta..." Jag vet inte riktigt hur jag ska säga det. Om dem reagerar negativt vid att ha med ett grip ägg, men jag lovade.
"Jag antar att det skulle kunna funka.." säger han tveksamt.
"Bra. Kom Darin, vi ska ta en flygtur." Darin följer efter mig och jag lyfter upp honom med hjälp av magi på Orinta innan jag själv tar ett språng och hoppar upp bakom han.
'Redo?" Orinta böjer bak huvudet så att hon ser oss.
"Ja" Svarar vi samtidigt och jag håller om Darin så att han inte ramlar av när Orinta kastar sig upp i luften. Darin trycks bak mot mig men Orinta rätar snabbt upp sig igen.
'Jag såg gripens minnen." Kommenterar Orinta.
'Jag förstod det.'
'Jag känner den okläckta vakna, som när en okläckt drakunge är i närheten av sin ryttare.'
'Vad betyder det?' Jag får inget svar, hon vet inte heller men hon anar något. Orinta svävar framför ingången till grottan och en bit in ser vi ett stort näste av pinnar och mer. Ett par gamla ben ligger i ett hörn av grottan och det luktar konstigt.
Orinta flyger bort en bit från väggen innan hon vänder om och kastar sig fram som en pil mot grottan. Hon fäller in vingarna då grottan är lite liten för henne. Hon kan bara ha halva vingarna utbredda. Orinta stannar med hjälp av klorna och lämnar efter sig flera djupa vita märken i stenen bland flera andra mindre. Jag sväljer nervöst och hjälper Darin ner efter mig.
Vi går närmare nästet och stannar presic framför. Det ligger flera äggskal och ett orört ägg mitt i. Jag ser ner på Darin, han stirrar på ägget med förundrad blick, en blick jag känner igen. Jag har själv haft den där känslan av att behöva röra vid Orintas ägg.
'Det kan inte vara möjligt...'
'Han är hennes ryttare.' Orinta konstaterar mina tankar.
"Gå fram och hämta det du." Jag puttar fram Darin mot nästet och han kliver över kanten. Han ser osäkert bak på mig, vilket påminner mig om när Marini gjorde det första gången vi träffades så jag ler uppmuntrande åt honom. Han vänder sig mot ägget igen och tar de sista stegen fram. Darin tar upp ägget och går tillbaka till mig. För varje steg sjunker mina förhoppningar om att det kommer att kläckas. Men så piper det och en liten spricka blir synlig. Darin tappar ägget av förvåning men tack vare mina reflexer hinner jag att fånga det innan det krossas mot marken. Ungen inuti ger ifrån sig ett tjut och Darin ser förskräckt på mig.
"Det kläcks för dig. Du är en ryttare Darin." Han tar försiktigt emot ägget och sätter sig ner med det i knät. Sprickan sprider sig och en bit faller av och visar en liten klo. Snart är ungen fullt synligt och ser sig om med stora ögon innan den får syn på Darin. Den tar ett vingligt steg mot honom men faller rakt på näbben. Darin fnissar lite och sträcker fram handen så den kan känna hans doft. Den trycker huvudet mot Darins hand och han flämtar till när smärtan sprider sig längs hans arm och ett ljust sken fyller den annars mörka grottan.
Jag blinkar flera gånger när ljuset försvinner.
"Det svider Taria! Varför gjorde den så?" Darins ögon är fyllda av tårar och står lite bakom mig med sin högerhand hårt mot magen. Ungen ligger utanför boet och ropar övergivet efter honom.
"Åh, Darin..." Jag tar upp min hand och visar mitt märke. "Det är den som förenar er, ger er ert band. Det gör ont på alla men det går över och ni kommer att ha samma and mellan människa och... djur" Jag gör en gäst mot gripen "presic som vi andra." Han ser tveksamt på den lilla. Orinta frustar och går fram till den. Gripen tystnar och glor förskräckt på henne men när Orinta nuddar henne med nosen i sidan och hjälper henne att stå upp fattar hon att det inte är något farligt. Darin ser på när gripen tar några vingliga steg men när den faller ner för en sten glimmar rädslan i hans ögon och han springer fram till den lilla för att hjälpa den. Jag ler, bandet gör att dem inte vill att den andra råkar illa ut. Orinta ställer sig bredvid mig och jag lägger min hand på hennes bog så kollar vi tillsammans på dem. Darins hjälpsamhet sprider ett leende på mina läppar och jag blir helt varm.
'Taria vad händer där uppe?' Undrar Jack oroligt.
'Ingen fara, vi kommer ner nu.' Jack lämnar grubblande mitt huvud och jag går fram till Darin.
"Det är dags att ta sig ner igen." Han ser leende upp mot mig.
"Okej!" Han hoppar fram till Orinta med gripen i famnen och vänder sig mot mig för hjälp. Snabbt är vi båda uppe på Orinta och hon kastar sig ut. Darin ger ifrån sig ett litet tjut samtidigt som den lilla och triggar mig och Orinta till skratt. Det kittlas i magen när vi sänker oss närmare marken, Orinta tar det sakta då det inte bara är jag som hon bär. Vi landar på öppen mark mellan klippan och några vissna buskar. Jag ser bak på Darin med den lilla i famnen. Gripen försöker gömma sig i hans famn och trycker sig hårt mot hans bröst med näbben under Darins arm.
'Kommer du ihåg när du var så liten? Du ville aldrig sitta still och var aldrig rädd. Skulle alltid göra allt du inte fick' Jag skrattar åt minnen från när Orinta var nykläckt. Irriterade de äldre, fällde krokben för en, var uppe på bordet när vi åt och svepte ner maten, drog i dukar så att porslin åkte ner i golvet och även försökte bli vän med en kobra.
'Åh, tyst med dig!' Orinta blåser mig hårt i ansiktet men det får mig bara att skratta ennu mer.
'Oh, och den gången du sprang efter en katt och du fastnade i ett träd och vägrade komma ner då den rev dig på nosen för att du kom för nära!' Åt det kan inte Orinta låta bli att skratta åt.
'Den sprang ju ifrån mig, jag trodde den ville leka.' Jag hjälper skrattande Darin ner till marken. Aqua kommer fram till mig direkt och ser ensligt bak på Zurina där hon står lutad mot en bergvägg och ritar i marken med en lång pinne. Jag trycker bak Zurinas ursinnigt samlade ansiktsuttryck till senare.
"Jack! Det är gripens unge!" Utbrister jag glart när han kommer fram till oss med en förvånad min.
"Får jag..?" Han tar försiktigt fram händerna mot gripen för att hålla den.
"Nej." Darin trycker den beskyddande mot sig.
"Darin, jag vill bara se på den. Ta det försiktigt, den kanske biter dig om du kramar den för hårt ge den lite luftrum." Jag är tvungen att kväva ett skratt när Jag försöker lugna Darin för att han ska ge gripen till Jack.
"Den vill inte. Och hon skulle aldrig bita mig!" Darin vänder bort mot Orinta som sträcker ner huvudet mot den lilla.
"Darin." Suckar Jack "Du kan inte veta om den vill eller inte och den kommer att bita dig om du fortsätter så." Darin ger honom en mördande blick.
"Hon gillar inte hur du pratar, hon gillar inte att du försöker ta henne ifrån mig."
"Är det var du tycker o sen säger du att det är gripen?" Jack närmar sig honom mer. Vänta, tänker jag, hur vet han att gripen är en tjej o vad hon vill?
"Nej." Svarar han Jack.
"Darin, pratar gripen med dig?" Jag går fram till han och låter gripen känna på min lukt och se vem jag är.
"Nej, hon visar bara vad hon känner." Säger han som att det är världens mest naturliga sak.
"Så hon visar bara sina känslor? Inga ord? Bilder?" Han skakar på huvudet och jag pustar ut. Ingen har varit ryttare till en grip innan så vi vet inte hur deras band utvecklas.
"Vänta, vad är det du antyder Taria?" Jag vänder mig leende om till Jack.
"Darin är en ryttare nu." Han ser undrande på mig. "En gripryttare"

-----------------
Dun Dun Duun
Ryttare till en grip? Även jag blir lite förvånad, är de ens möjligt? Aja nu är det det så xD

Det är bara en o en halv vecka kvar tills jag åker till England!!!!!! :D
Nästa torsdag :3
Så jag kommer inte uppdatera under den veckan, är inte säker på om det blir något innan det heller men men.

Vad har ni för planer nu resterande delen av sommaren?

Xoxo Ida ❤

Orinta (bok 1 Drakryttare)Where stories live. Discover now