32. peatükk

2.3K 130 8
                                    

Otsustasin oma vanematele ära rääkida kõik vajalikumad asjad. Või siis peaaegu kõik. Ma ei rääkinud neile Jake'i julmast minevikust, sest ei tahtnud temast ilma jääda. Ja ma ei maininud, mis sel peol seal koolimajas oli juhtunud. Kumbki minu vanematest ei näidanud piisavalt välja, et oskaksin öelda, mida nad sellest kõigest üldse arvasid. Nad esitasid mõnel korral küsimusi, ent seda kõike neile oli tõenäoliselt liiga palju. Neil võib minna aega, et õige arvamus välja kujuneks. Me olime just tähtsamate asjade arutamise lõpetanud, ning ma hammustasin huulde, oodates, mida nad järgmisena ütlevad.

"Selina, saaks ma sinuga korraks rääkida?"

Pöörasin pead, et vaadata otsa Shane'ile, kes minu taha oli tulnud. Noogutasin sõnatult ja tõusin diivanilt, järgnedes Shane'ile toa teise nurka, teistest eemale. Kui me seisma jäime, tuli Shane täpselt minu ette, varjates minu vaate ülejäänud toasviibijatele. Ning mulle tundus, et märkasin tema pilgus kübekest pettumist, kuid ma ei saa kindel olla.

"Teil vedas, et sel korral pääsesite," sõnas ta madalal toonil.

Ma vaid noogutasin, sest ma polnud päris kindel, kuhu ta sellega minna tahtis. Usun, et meie napist pääsemisest on nüüd juba kõik siin teadlikud.

"Kas te kaalusite minu pakkumist? Sa saaksid end meie laagris varjata, kuni hüäänid on minema aetud."

Pilgutasin paar korda silmi. Mul oli see pakkumine üldse ära ununenud. Kuid Jake'ile ei olnud see variant meeldinud.

"Ma ei tea..." vastasin aeglaselt. "Mis hoiab hüääne tagasi siis seda laagrit ründamast?"

"Samara küla on päris väike, kuid seal elab palju savannalasi," lausus ta. "Nad kõik on meie õppelaagri suhtes toetavad. Kuid juba õppelaagris elavad või töötavad täiskasvanud teevad kokkuvõttes meeskonna, kes suudaksid seda karja tõrjuda."

"On seal veel madusid?" küsisin tasaselt.

"Mõni sisalik. Kuid ka ülejäänud ei jää väga alla." Mõne hetke vaatas ta vaikides mulle silma. "See koht on turvaline, et kaitsta sealseid lapsi," lisas ta, kui ma ei vastanud. "Sul oleks kasulikum olla seal."

"Olla kus?"

Vaatasin Shane'ist mööda, et näha Jake'i meie suunas astumas. Tema mõru toon aga ütles, et ta tõenäoliselt juba teab, millest Shane rääkis. Kuid Shane ei pannud seda märkama.

"Samara õppelaagris. Kui Selina jääb seniks sinna, kuni hüäänid Blue Mist'is viibivad, ei saa ta tõenäoliselt viga." Shane pööras end nüüd ringi, et talle otsa vaadata. "Sa saad ka ise aru, et see on kasulikum kui mõne ihukaitsja palkamine."

Jake ei tõmbunud seekord Shane'ist kaugemale. Kuid viis, kuidas ta Shane'i põrnitses, seletas kohe et ta pole tema kohaloluga päris rahul. "Ma ei tea sinust just palju rohkem kui nendest samadest hüäänidest," vastas ta tooniga, kuhu oli lisatud ka mõõdukalt põlgust. Mulle tegelikult ei meeldinud, et ta Shane'iga niiviisi rääkis, ent mulle ei antud aega midagi vahele öelda.

"Samamoodi vähe tead ka neist keda lased Marshalil endale otsida. Kuid kui sa usaldad teda, ei tohiks sul olla mingit põhjust mind mitte usaldada. Marshal teab mind juba aastaid."

Jake heitis kiire pilgu üle toa, kus Aron midagi Marshalile rääkis, ent teine oli sellise näoga, et ma ei ole kindel, kas ta üldse kuulabki. Kui ma tagasi Jake'i poole vaatasin, tundus mulle, et nägin teda hambaid krigistamas.

***

"Miks sa Shane'ile nii vastu oled? Ta on mind ju vaid aidanud." Olin just oma riidekapi läbi sorimisega lõpetanud. Jake istus minu voodi serval, jälgides vaikides minu tegemisi.

Savanna (Eesti keeles)Where stories live. Discover now