27. peatükk

2.3K 136 2
                                    

Al'i teisik astus lähemale, naaldudes vastu meie lauda, mille tagajärjel kostus vali kriuksatus. Nüüd teda lähemalt nähes märkasin tema vasaku silma all pikka heledat armi, mis jooksis peaaegu tema lõuajooneni välja. Jäin mõtlema, kas see võib olla hiljuti saadud vigastus. Jake'i peal olin ma näinud, kui kiiresti nende haavad paranevad.

"Noh, poiss. Mis sa seekord otsid?" küsis ta madalal toonil, milles kostuv karmus paistis olevat loomulik. Leidsin, et olen justkui paigale naelutatud. Ta lihtsalt ajas mulle judinad peale.
"Tervitused sullegi, Marshal," ütles Jake end mugavalt vastu seljatuge toetades.
Marshal ei teinud teist nägugi.
"Ma tulin sama asja pärast miks viimatigi," lisas Jake hetke pärast. "Huntidest polnud kasu."
Ühtäkki hakkas Marshal naerma, mis pani mind võpatama. "Eks vastupidine olekski üpris ebausutav olnud. Mida sa siis ootasid? Et paar hunti hirmutab hüäänikarja minema?" Ta lõpetas naermise. "Sa ei saa neist nii kergelt lahti."
Jake hingas tugevalt nina kaudu välja. Talle ei meeldinud kuuldu.
"Mul pole vaja neile vastu astuda. Ma vajan vaid kaitset."
Marshali pilk vilksatas lühikeseks hetkeks minu poole. "Tema ongi see tüdruk?" päris ta peaga vaevu minu poole noogutades.
"Selina," parandas Jake teda, lastes oma käel õrnalt ümber minu piha libiseda. Mis aitas mul end veidi kaitstunumalt tunda.

Marshal jäi mind hetkeks vaatama. Tema silmad uurisid mind mõtlikult, kuni ta viimaks veidi tagasi tõmbus, sättides end ikka laua vastu toetudes teise asendisse. "Nii palju jamasid ühe väikse inimtüdruku pärast," ütles ta peaaegu nagu iseendale, ainult et tema hääl tundus liiga vali. "Kui sa just tervet varandust loovutada ei taha, et tema kaitsmiseks armeed palgata, ei saa ma tõesti pakkuda kedagi, kelle saavutustes ma kindel oleksin. Kuid kassist võiks väheke abi olla."
Jake lasi peal kuklasse vajuda ning vahtis lakke, hingates läbi kokku surutud hammaste tugevalt välja. "Kass poleks hea mõte," kostis ta vaikselt. "Ja mul on piisavalt raha. Mul pole vaja mingit armeed. Võib-olla kedagi, kes oleks vähemalt võimeline Selina ohu korral minema toimetama."
"Ära arva, et see nii lihtne on," ütles Alexandra vahele. "Mööda maad hüääni karja eest põgenedes pole sul just palju pääsemislootust. Ja kui plaaniksid läbi õhu, ei ole asjad samuti nii lihtsad kui paistavad. Pole piisavalt suurt lindu, kes saaks inimese kaasa vedamisega hakkama."
"Sul on ju tiivad ka praegu," ütles Jake, "ja ma tean, et saad lennata ka nii."
Alexandra ohkas. "Mõnisada meetrit võib-olla jah. Võib-olla ka rohkem. Kuid see on niigi vaevaline ja väsitav, kui pooleldi inimeseks jääd. Juba kursil püsimine nõuab palju keskendumist. Inimene pole mõeldud lendama." Tema pilk jäi pidama minul. "Ning proovi siis veel kedagi kaasa vedada."
Jake pööras pead, vaadates ruumi teise otsa poole tühjusesse ja mõtiskledes millegi üle. Märkasin, kuidas tema käsi rusikasse tõmbus.

"Aga mis selle... kassiga oli," küsisin väikselt, proovides kuidagigi kaasa aidata. Vaatamata minu püüdlusele, oli minu hääl liiga palju vaiksem ja tagasihoidlikum kui ma oleksin soovinud.
"Tavaline, kodu kass," ütles Alexandra, mängides pika valge sulega, mis talle vahepeal sõrmede vahele oli ilmunud. "Tõmbab palju vähem tähelepanu kui hundid või jaaguar."
"Aga, kuidas... saab tavaline kass hüäänide vastu?" See ajas mind segadusse.
Jake vaatas mõneks hetkeks minu poole, enne kui suu avas. "Ma ei usu, et see oleks parim lahendus," ütles ta viimaks.
"Miks?"
"Tavalisel kassil on nii-öelda kuues silm," ütles Alexandra enne, kui Jake alustada jõudis. Naine ei vaadanud rääkides meie poole. "Kass saaks ette ennustada, kui midagi juhtuma hakkab. Kuid see tähendab, et te peate kogu aeg koos olema."
"See tähendaks peamiselt kogu privaatsuse kadumist," lisas Jake vaikselt.

Vahtisin nüüd käsi oma süles. Kogu aja koos kellegi täiesti võõraga veeta ei paistnud tõesti meeldivana. Kuid kui ta oskaks tõesti ennustada? Kas privaatsuse kadumine oleks siis ikka nii suur hind?

"Ma võin anda endast parima, et teid aidata," ütles Marshal äkki, äratades mind minu mõtetest ja pannes mind õrnalt võpatama. "Aga ma ei saa garanteerida, et minu parim teile piisav on."
"Ma ei hooli hinnast," lausus Jake. "Teata mulle kõikidest parimatest võimalustest."

Savanna (Eesti keeles)Where stories live. Discover now