(GoT) Prostřední Lannister

By MinaWrong

16.2K 1K 188

Tiffany Lannister je prostřední dítě Tywina a je jen o dva roky starší než její trpasličí bratr Tyrion. Jako... More

Přijíždí zkáza
Schůze rady
👑Joffrey 👑
Lord Baelish
Útok králíka
Ráno po napadení
Jen pro sebe
Pronásledovatel
Oběd a zhroucení
Tywin
Starost
Slavnostní večeře
Omámená
Pozvánka
Lovená zvěř?
Sansa
Dvojí rozmluva
Co teď?
Hrůzné zjištění
Strach starého muže
Strach starého muže II
Návštěvní den
Hellen
Zlepšení
Očekávaný okamžik
Kdo to sem pořád leze?!
Skoro dokonalé ráno
Láska a jiná vykolejení
Tomen
Návrat

Drama

313 21 4
By MinaWrong

"Mě?" podivila se Tiffany a položila misku se skoro dojedeným salátem na stůl. Tyrion odložil příbor,masového koláče se sotva dotkl.

"A řekl taky král proč ji chce vidět?" zeptal se s velikým důrazem na výslovnost. Rytíř zavrtěl hlavou.

"Ach,to je strašné" povzdechla si Tiffany. "Počkáte tu než se vrátím?" zeptala se Tyriona. Ten přikývl,načež se Tywin zvedl a přešel k madlům.

"Král si přeje vidět jen lady Tiffany. Tvá přítomnost nebude nutná,můj lorde" upozornil je opět rytíř v čele.

"Na to ani nepomýšlej že bych svoji dceru svěřil bandě neschopných idiotů jako jste vy,o to víc v tomhle stavu" ušklíbl se Tywin a opatrně vyjel s Tiff z altánku. "Tak jdeme jdeme,nemáme čas na zbytečné otálení" popohnal je,načež se zlaté pláště daly do pohybu.

"Nejedu moc rychle zlatíčko?" zeptal se po chvíli Tywin své dcery. Tiff malinko zaklonila hlavu aby na něj viděla.

"Ne,akorát" usmála se a spokojeně zavrněla, když ji otec pohladil po vlasech. Stráže je odvedly do Joffreyho přijímací místnosti kde už chlapec seděl v křesle. Právě si seřizoval kuši. Když vešli,opřel ji o stěnu a vyšel jim vstříc.

"Odejděte" mávl na zlaté pláště a rytíři jak přišli tak zase odešli. Tywin vozíkem najel tak,aby byla Tiffany k Joffreymu čelem a pak se postavil po jejím levém boku.

"Tetičko,tak jsi to zvládla" zeptal se,když jí na uvítanou políbil ruku. Jeho slova byla vlídná,ale v jeho hlase žádný cit nebyl. Odříkával to,jako by se mu vlastní slova hnusila. Od momentu kdy jej viděla naposledy se jeho chování změnilo o 180°. A Tiffany přetvářku z celého srdce nenáviděla.

"Snad jsi nezapomněl na naši lekci slušného chování tenkrát v trůním sále,synovče" poznamenala kousavě. Joffrey vycenil zuby jako pes.

"Výsosti!" opravil ji důrazně.

"Králíku" odfrkla si Tiffany a založila si vzdorovitě ruce na prsou. Joffrey celý zrudl vzteky.

"Vstaň,když mluvíš s králem!" rozkázal pištivým hlasem. Tím už ale pohár trpělivosti přetekl. Tiffany se vší silou opřela do kol,čímž prudce popojela o kus dopředu. A přesně na Joffreyho. Čapla mladého krále za vlasy a stáhla ho k sobě níž.

"Už zase jsme v téhle situaci,hm?" zavrčela a zalomcovala mu hlavou. Joffrey nepřestával kňučet.

"Nenapadlo tě třeba že na tom křesle mě otec nepřivezl jen tak? Že třeba necítím nohy,dost možná jsem i ochrnutá,hm? " pokračovala. Tywin jen spokojeně dceru pozoroval. Chlapec kňučel,pištěl,naříkal a snažil se dostat z jejího sevření. Tiffany ho ale zatáhla ještě víc.

"Naposledy tě varuji. Uvědom si laskavě,komu že to tady lezeš na nervy. Dva královrahové v rodině je docela terno,nemyslíš?" procedila skrze zaťaté zuby a konečně ho od sebe odstrčila tak prudce,že rovnou přepadl dozadu.

"Dnešní lekce slušného chování je u konce". Tywin se opět chopil madel a odvážel ji pryč. Tiffany se mezi dveřmi však nezapomněla rozloučit.

" Ať žije králík!".

Vezl ji mlčky bludištěm chodeb Rudé bašty a jeho kroky se v tom prázdnu hlasitě rozléhaly. Nemohl ji vézt cestou kterou přišli,protože z podloubí do zahrad byl schod. Ač byl nízký,netroufal si jej s vozíkem přejíždět. Museli to tedy celé obcházet a jet chodbou, kterou Tiffany přivezl Tyrion.

"Tati?" oslovila jej po chvíli. Z jejího hlasu poznal že nad něčím přemýšlí.

"Ano zlatíčko?"zeptal se Tywin a ještě trochu zpomalil,aby se mohl naplno věnovat tomu co bude říkat. 

" Proč...proč jsem taková? Nejsem surová ani nic,ale občas prostě přijde takový skrat...někdy si to vyčítám"pronesla sotva slyšitelně. Tywin pevně sevřel madla,až ho začaly pálit dlaně. Má jí to povědět? Když jí neodpoví,bude se na to ptát stále. A lhát jí nechce. Přerývavě se nadechl,z téhle otázky se dostat nedá.

"Maminka byla taky taková" povzdechl si. Tiffany na něj překvapeně otočila hlavu. Cokoli se týkalo lady Joanny pro ni i pro něj bylo citlivé téma.

"Opravdu?" zeptala se nevěřícně a Tywin přikývl. Jeho zesnulá žena a jeho prostřední dcera byly jako jedna a tatáž,až ho jejich podobnost někdy děsila.

"Maminka byla velice jemná a něžná osoba. Ale když se jí kdokoli rozhodl odporovat,otravovat ji svojí přítomností nebo ji rozzlobil,stala se z ní neskutečná bojovnice. Byla by schopná se porvat s medvědem kdyby se jí byl postavil do cesty. Když se pak uklidnila,někdy jí to bylo líto.Stejně jako ty". Tiff přikývla,rozuměla co jí chtěl otec říct. Až k altánu pak jely mlčky. Sansa a Tyrion tam zůstaly přesně jak se řeklo,ale Tiffany neuniklo že u sebe sedí o něco blíže než když odjížděli.

" Co ti Joffrey chtěl?"zeptal se Tyrion,když Tywin přistavil vozík na původní místo, posadil se na svou židli a napil se. Tiff jen protočila oči.

"Prosím tě,ani jsme se k tomu nedostali. Vytočil mě už při pozdravu,trošku jsem si ho opět přidržela" pokrčila rameny,ze stolu si do klína opět položila misku se salátem a vložila si do úst několik kousků jablka nakrájeného na plátky tenké jako pergamen.

"To je ti podobný" smál se Tyrion. "Ještě ho chudáka ani pořádně nevyslechneš a už mu ubližuješ. Ty jsi teta k pohledání".

" Chudák můj milovaný synovec. Hanba mi!"zakvílela Tiffany a divadelně si překryla oči rukou na znamení jak strašně se stydí. Všichni se rozesmály, i sama aktérka.

"Jsi výborná herečka,má lady" usmála se na ni Sansa. Tiff se vesele zašklebila.

"To bude v rodině" mrkla na Tyriona a oba se podívali na otce. Tywin jen zavrtěl hlavou.

"No na mě se nedívejte,to po mně nemáte" ohradil se,načež se oba rozesmáli. Pážata stála v rohu a čekala na příkazy svých pánů,Arry mezi nimi však nebyla.

"Arry" oslovila Tiffany malou Starkovou. Na zábradlí altánu se objevily dvě ruce a ve stejnou chvíli se dovnitř přehoupla Arry.

"Má lady" poklekla před ní a pokorně sklonila hlavu. Tiffany jí pohladila v krátkých vlasech a usmála se na ni.

"Na,najezte se" řekla a podala jí mísu s plátky uzeného masa,sušené i pečené ryby a šunky,misku s pečivem a dodala,že až to sní mají si vzít i ovoce.

"Děkujeme,má paní" usmála se Arry a odnesla mísy ke Calidovi a Podovi,aby se najedli společně. Tyrionův sluha se na to nevěřícně díval.

"Neboj se Pode. Tohle rozmazlování je sestřina specialita. Na Casterlyově skále se pážata prala o to,aby jí byla přidělena" řekl Tyrion. Až nyní se tedy Podrick odvážil připojit se ke dvěma mladším v jídle. Sansa se na to s údivem dívala.

"Má lady,smím se zeptat? Proč to děláte? Myslela jsem,že sloužící vždy dostávají jídlo v kuchyni" . Tiffany si ze stolu vzala pohárek a napila se.

"Má drahá,viděla jsi někdy ty porce? Já bohužel ano. Nestačilo by to ani myši,natož dospívajícímu člověku ve vývinu. Proto se starám o to,aby lidé v mých službách nikdy nestrádali. Nosí mi jídlo,starají se o mé pohodlí a pomáhají mi s oblékáním a jinými věcmi. Za jejich práci se jim dostává i jiných odměn,nešetřím různými dárečky. Tvá sestra se u mě má jako pravá lady,nikdy si nevstěžovala. Není to jen mé páže,je to také má nejlepší přítelkyně" řekla Tiffany a ona i Sansa se podívaly na Arry. Ta byla právě zaneprázdněna jídlem,takže ani nepostřehla že o ní mluví

********************

Toho večera seděla Arya s její paní v jejích komnatách. Arry sice měla vlastní prostornou komůrku,kterou jí Tiffany zařídila vedle její pracovny,ale nyní spolu čekaly na Sansu. Když odcházely z altánu,řekla jí Tiff aby po setmění přišla k ní a mohla se s Arry normálně a nerušeně přivítat. Kdyby ji například objala na volném prostranství jakým altán byl,mohl by z toho být problém pro obě. Páže se celé třáslo nedočkavostí.

"Copak,jsi nervózní?" zeptala se jí Tiff. Seděly spolu na její posteli a Arya ji pak měla uložit,Tywin měl nějaké důležité jednání,proto s ní nemohl být.

"Trochu" zasmála se nervózně Arya a neustále si pohrávala s jílcem Jehly,kterou měla v pouzdře u pasu. Nechodila jako ostatní pážata v bavlně nebo lněných košilích. Horní část jejího oblečení bylo z kvalitní černé kůže a kalhoty měle tmavě hnědé jezdecké,které dokonale obtahovaly linie jejích štíhlých nohou. Boty měla taky jezdecké,dělané na míru,jelikož měla na pánské boty moc malou nohu. Za tohle všechno vděčila Tiffany,která ji měla i jako svou osobní stráž a starala se o ni jako o vlastní dceru.
Najednou se ozvalo tiché zaklepání a dovnitř vešel Tyrion. Za ruku vedl svou ženu. Arya vyskočila a rozeběhla se k ní,aby jí skočila do náruče. Spolu klesly na kolena,objímaly se a tiše plakaly.

"Myslela jsem že jsi mrtvá" vzlykla Sansa a přivinula si mladší sestru blíž k sobě. Arya si položila hlavu na její rameno,narozdíl od sestry neplakala.

"Občas jsem si tak připadala" šeptla a hladila sestru po vlasech. Vzpomínala na dva roky před tím,než přišla do služeb Tiffany. Její cesta s Ohařem i její trénink v Braavosu jí byl nyní velice užitečný. Blížil se totiž čas pomsty. Tyrion obešel to klubko Starkových děvčat a posadil se k sestře.

"Takže tohle je má drahá švagrová" usmál se a Tiff přikývla.

"Pro ni bude bezpečnější když nadále zůstane Arry"řekla. Uvědomovala si nebezpečí,které s jejím původem přicházelo a ona to nehodlala dopustit. Nechtěla se své chráněnky vzdát za žádnou cenu. Najednou Arya svou sestru pustila a vstala,načež se i Sansa zvedla a rukou si očistila šaty u kolenou.

" Má lady,děkuji ti že jsi umožnila toto shledání "poděkovala zdvořile a mírně se uklonila. Tiffany jí pokynula hlavou,nemohla ji jít ani obejmout. Nedávala to na sobě znát,ale v duchu byla pološílená strachy,že už se nikdy sama nepostaví.

Continue Reading

You'll Also Like

536K 25.9K 50
Jednoho dne do třídy, kam chodí i Kate Davidson, přijde nový kluk jménem Adam Drake. Adam je namakaný frajírek, hokejista a děvkař. Ona je drzá, ch...
767 121 9
Harper vždy všichni brali jako rozmazlenou dcerušku vlivného podnikatele, který má nitky všude. A když říkám všude myslím tím i svět Formule 1. Harp...
99.6K 10.2K 101
Po delší pauze jsem se rozhodla znovu přihlásit na Wattpad, a abych byla naprosto upřímná, občas jsem se nestačila divit. Klišé, pravopisné chyby, vš...
272K 7.3K 55
Nejmocnější.Tak je nazývají posledních dvacet let všichni, kteří vědí, o koho jde. A o koho jde?? Přece o ty nejmocnější. Penelope je pozná a začne p...