Ispred mojih vrata ✔️

By tinatate_

332K 19K 4.2K

"Kad sva nada izblijedi, više ništa neće biti isto." #Susjed More

~Uvod~
1.Poglavlje
2.Poglavlje
3.Poglavlje
4.Poglavlje
5.Poglavlje
6.Poglavlje
7. Poglavlje
8.Poglavlje
9. Poglavlje
10. Poglavlje
11. Poglavlje
12. Poglavlje
13. Poglavlje
14. Poglavlje
15. Poglavlje
16. Poglavlje
17. Poglavlje
18. Poglavlje
19.Poglavlje
20.Poglavlje
21. Poglavlje
22.Poglavlje
23.Poglavlje
25.Poglavlje
26.Poglavlje
27.Poglavlje
28.Poglavlje
〰 Epilog 〰

24.Poglavlje

6.1K 412 46
By tinatate_

_____________

Mrzim joj lagati i skrivati istinu. Ali kad nemaš druge opcije i jedina opcija je skrivanje istine jer to je ujedno i jedini način da je zaštitim, onda ću tako napraviti.

Ali ova istina je toliko gorka, da ne znam da li sam spreman na to da je otkrijem njoj. Ova istina je teška i dok je ne riješim, moram je lagati.

"Lijepe su.." Boris komentira slike koje se nalaze ispred nas. Ujutro smo se našli u mojem fotostudiu i pokazujem mu neke od slika koje sakupljam za izložbu koja bi trebala biti za dva mjeseca.

Jučer, nakon što sam prilično kasno stigao u njen krevet, Barbara nije imala nikakvih pitanja. Prihvatila je moj zagrljaj, a ja sam isti tren zaspao s njenim mirisom u svojim nosnicama. Spokojno, kao da nemam nikakvih briga u svom sjebanom svijetu.

Ujutro je također bilo sve u redu ili se ona možda samo pravila da je sve u redu. Ali ne želim uopće razmišljati, ne dok je toliko nestvarno dobro s njom. Želim da potraje, barem neko vrijeme. Volio bih da sve ove komplikacije nestanu i da postojimo samo nas dvoje u svom jebeno predivnom svijetu.

Mrzim to što joj sakrivam stvari jer imam osjećaj kao da njoj ne znam lagati., kao da samo jednim pogledom vidi točno kroz mene. U meni je taj prokleti strah da kad sazna pravu istinu, da me opet neće shvatiti.

Ali opet vjerujem u to da ćemo izdržati, proći i kroz ovu jednu prepreku, pa da možemo biti sretni. Ona će razumijeti i krenuti ćemo dalje.

Imam nadu.

Vjerujem u tu nadu i u nju. Moj šećer.

"Da.." Zamišljeno odgovorim Borisu dok promatram Barbaru na svojim fotografijama. Vidim sve vrste emocija nje na ovim fotografijama.

Vidim tugu u njenim očima kad je bila razočarana u mene. Kako je usamljena dok sam prvi put nestao, ali i dalje bio tu.. promatrao je iz dalekog. Njen izraz lica kad je bila bijesna na mene. Njeno predivno lice u najvećem trenutku sreće. Trenutak sreće sa mnom.

I nekako svi trenutci njenjih osjećaja na mojim slikama povezani su sa mnom. Sva stanja njenih osjećaja na mojim slikama.. sve ono što smo prošli na mojim slikama. I najvažnije od svega, nas dvoje znamo što se krija iza tih osjećaja.

"Evane?" Trgne me glas Borisa pokraj mene.

"Što se događa?" Poznaje me sasvim dovoljno da jednostavno vidi kako me nešto muči.

I ima pravo. Ljudi s kojima imam problem već gotovo deset godina. Njih dvoje koji su sami pakao. Da ih barem mogu samo izbrisati, poput slova na papiru.. gumicom obrisati. Ili jednostavno baciti u kantu za otpad i tamo zauvijek i ostanu, jer tamo im je mjesto. Oni nisu zaslužili ništa bolje od toga. Konačno da ih se riješim i osjetim to olakšanje koje čekam. Lakše dišem.

Da sam barem toliko jak da mogu odustati od ove osvete zbog nje. Ali znam da to nije moguće, jer u ovoj igri samo je jedan pobjednik.

Ili ja, ili njih dvoje. Treća opcija ne postoji.

"Ponovno sam u igri.." Okrenem se prema Borisu. "Ovaj put ću ih uništiti." Vidim kako mi želi proturiječiti, ali znam da i ujedno vidi moju odlučnost.

"Jesi rekao Barbari?"

"Naravno da ne." Ne želim da bude u toj vrsti opasnosti. "Da nisi rekao Jenny."

"U redu.. ali trebao bi joj reći." Boris slegne ramenima i bulji u mene.

"Možda, ali neću. Radije ću riskirati." Moj odgovor je malo previše grub.

"Ionako će saznati.." Znam da je u pravu, ali nadam se da nikada neće.

"Neće." Ne znam koga uvjeravam u to, sebe ili njega.

"Sve se kad tad sazna Evane, i ti bi to najbolje trebao znati."

"Hajde, pametnjakoviću, kada si toliko bistar kaži što predlažeš?" Grub sam prema njemu, silovito mu uđem u njegov privatni prostor. Mrzim kad mi sole pamet, kao da svi drugi znaju bolje od mene.

"Da čujem tu tvoju fantastičnu ideju."

Boris podiže ruke u znak predaje. "Apsolutno ništa. Očigledno ti najbolje znaš. Ali vjeruj mi kad ti kažem ovo... izgubit ćeš je prijatelju i ovoga puta ti se neće vratiti."

Izgubiti ću je? Nema jebene šanse, sada kad me uvjerila da me voli jednako kao što i ja nju.. ja je ne puštam.

Odlučila je postati moja, obećala mi je da je moja. Iz toga nema izlaza..

***

"Đana, prestani.." Mičem njenu ruku po ne znam koji put sa svog koljena. Ako je još samo jednom stavi na moje koljene, zavrnut ću joj vrat. Ježim se od tog njenog dodira.

"Dosadan si.." Đana nadureno kaže, pa se nasloni nazad na stolac na kojem sjedi.

Nalazimo se u skladištu i dogovaram se s njima o dolasku pošiljke pedeset kilograma heroina i također oružja iz Italije. Za tjedan dana odlazimo na granicu gdje bi trebala stići isporuka. Također to je i dan kada ću se konačno njih riješiti.. jednom zauvijek.

"Dakle, da ponovimo još jednom." Dino prepričava još jednom plan, ali ja ga više ne slušam. Fokusiran sam samo na osvetu i ne mogu dočekati da ovo konačno bude gotovo. U ovih par tjedana kako sam ponovno u njihovom društvu našao sam nešto dokaza s kojima ih možemo uhititi, ali Mario tvrdi da to i dalje nije dovoljno da ih zadržimo dovoljno dugo u zatvoru jer za ove sitnice bi dobili možda samo par godina. Sa ovom isporukom za tjedan dana čemo imati i više nego dovoljno dokaza i time bi njih dvoje trebali završiti iza rešetaka na dugi niz godina.

"Sve jasno?" Kad čujem njegovo pitanje, klimnem glavom i na silu se nasmijem. Sam sebi se gadim kako se ponašam u njhivom društvu i koliko samo mogu glumiti samo radi jebene osvete. Da konačno osvetim svog brata i sebe.

"Možemo li sada konačno ići?" Đana zijevne od dosade, a zatim pogleda u mene i namigne mi.

"Da, sestro." Dino joj odgovori i preokrene s očima na nju.

"Ajde, Evane.." Iritantno razvlači moje ime. "Idemo na piće negdje.. možda kod mene." Šapne mi na uho, a ja se zgadim samome sebi. Sjetim se svoje predivne Barbare i pitam se što pobogu radim ovdje. Zašto imam tu potrebu za osvetu.. kad jebeno imam predivnu djevojku doma koja me čeka. A ja ću je opet povrijediti, znam da hoću.. ali opet ne odustajem.

"Ne mogu Đana.. imam neko jebeno snimanje u studiju." Grubo odgovorim nadajući se da ću je se riješiti.

"Ma daj.. otkaži." I dalje ne odustaje.

"Predobro je plačeno. Drugi puta, može?" Namignem joj. Drugi puta neće biti jer ona će biti u zatvoru, na svoje razmišljanje se nasmijem i ona pomisli da se njoj smijem.

Poljubi me u usne, ali ne dopustim joj da produbi poljubac te se izmaknem i brzo se pozdravim s njima. Još sekundu u njihovom društvu i ekspolodirao bi.

Čim izađem van na sigurno gadljivo obrišem njen dodir na svojim usnama.

A onda konačno odem doma, svojem šećeru.

***

Ulazim u Barbarin stan i pronalazim je u kuhinji, nešto fino miriše. Ugledam je kako nešto miješa nad štednjakom i zviždi, samo na trenutak je promotrim prije nego što me ona ugleda. Ali nema onog njenog smiješka na njenom predivnom licu.

Priđem joj pa je krenem poljubiti, ali ona se izmakne. Tada znam da nešto nije u redu. Pogledam je u oči i upitno pogledam.

"Što je bilo?" Ona prekrsti ruke na svojim prsima i prijeteće me pogleda.

"Evane.." Krene sasvim ozbiljno. "Da li ti mene varaš?" Sve sam očekivao, ali ovo pitanje nisam.

"Molim?" Upitam je zbunjeno.

"Čuo si me." Dok me gleda tako ozbiljno, smiješna je. I ne mogu izdržati pa se na glas nasmijem, a ona se još više naduri.

"Šećeru.." Krenem govoriti, ali me ona smjesta prekine.

"Nemoj ti meni šećeru!" Glasno vikne.

"Nije te bilo cijeli dan, nisi se ni javio. Pa šta da mislim?" Sad se prestanem smiuljiti i priđem joj sasvim blizu. Podignem svoje ruke prema njoj i stavim ih na njene obraze.

"Volim te.. ne pada mi na pamet da te varam." Poljubim je u čelo i vidim joj u očima da se već smirila. "Zašto bi te varao kad sve što želim imam upravo sada pred sobom?"

"Ni u ludilu, šećeru." Ugledam mali osmijeh na njenom licu, pa joj pružim objašnjenje. Sigurnu laž.

"Snimanje je potrajalo, bilo je neko dijete.. pa smo je duže hvatali, nego što sam slikao." Slegnem ramenima. "I još je k tome mama bila jako zahtjevna. Na kraju je i meni i maloj dosadilo sve to."

Vidim da mi ne vjeruje, ali odahnem s velikim olakšanjem nakon što njezine šake pritisnu moju majcu i posesivno me povuku prema njezinom tijelu, umorna je od laži, izmotavanja, isprika i svađa, samo želi mene. Čeka me, pokušava vjerovati u nas.. čini ono nešto u što ni sam na žalost nisam siguran da će opstati.

Želi mene na isti način kao što i ja nju želim. Zajedno se volimo, zajedno smo i slomljeni.. Svatko na svoj način.. a sada samo moramo biti spremni. Spremni na borbu za našu ljubav koja nas tek čeka. Našu borbu.

____________

Continue Reading

You'll Also Like

224K 5.8K 33
[18+] Podigla sam se s klupe i tako udaljenost između nas učinila gotovo nepostojećom. Tijelom mi je prošao uzbuđujući drhtaj i mišići duboko u trbuh...
3.6K 279 5
Viktor. Darko..? Bojan..? Povukla je crtu kroz sve njih, ovo je bila najgluplja ideja koju je ikad imala. Iskreno, je li doista vjerovala da će se od...
7.4K 574 31
»Obsession is the single most wasteful human activity, because with an obsession you keep coming back and back and back to the same question and neve...
96.7K 1.4K 38
Aroa-Lia Garcia i Sergio Diaz Što se događa kad se prekrši pravilo? Priča "Nedozvoljene strasti"