EU-EL-COMPROMISURI

By yokoyokosi

443K 28.9K 549

Eu- Mona Popescu, o simpla educatoare la o grădiniță dintr-un orăsel din România. El- un soldat american... More

Cap.1
Cap.2
Cap.3
Cap.4
Cap.5
Cap 6.
Cap 7
Cap.8
Cap.9
Cap. 10
Cap.11
Cap 12
Cap.13
Cap.14
Cap.15
Cap.16
Cap. 17
Cap.18
Cap.19
Cap.20
Cap.21
Cap.22
Cap. 23
Cap.24
Cap.25
Cap.26
Cap.27
Cap.28
Cap.29
Cap.30
Cap.31
Cap.32
Cap.33
Cap.35
Cap.36
Cap.37
Cap. 38
Cap.39
Cap.40
Cap.41
Cap. 42
Cap. 43
Cap.44
Cap.45
Cap.46
Cap.47
Cap.48
Cap.49
Cap.50
Cap.51

Cap.34

8.1K 512 3
By yokoyokosi

Mona

        Simt miscarile bebelusului care imi fac burta sa se miste, loveste din zi in zi mai puternic mai ales dimineata. John pune mana pe locul unde miscarile sunt vizibile. 

   -O sa fie ca tine, foarte matinal! ii spun deschizand ochii privindu-l.
E atat de fericit, mai ales cand ii spun ca seamana cu el. Nu credeam sa-l vad pe John vorbind mereu cu bebelusul din burta mea, sa-i faca promisiuni de cum o sa-si petreaca timpul impreuna si cat de mult il iubeste pe el si pe mine.

-Iubito, hai sa facem un dus pentru ca azi vreau sa-ti arat toata ferma!

 -Si hambarele, depozitele si toate locurile ferite de lumina? imi falfai genele spre el.

    -Da, daca n-a luat-o Jim inainte si o sa-mi strice iar planul! ranjeste el.

Ma inrosesc la gandul intalnirii din hambar.

O la naiba ,ne-am dus pentru acelasi lucru!Fratii astia sunt dementi!

            John coboara mai repede din camera iar eu raman sa ma imbrac cu o rochita noua pe care mi-am luat-o inainte sa plec, este stransa sub sani si cade larga in jos pana la genunchi, parul mi-l las liber pe spate. Arunc o ultima privire in oglinda si cobor spre bucatarie de unde se aude o discutie din ce in ce mai tare cu cat ma apropii.

O, Doamne, e John cu tatal sau!

   -De ce nu intelegi odata  ca-mi este bine asa si sunt fericit! tipa John si iese pe usa din bucatarie, chiar cand intru si nu ma vede iar Don trece nervos pe langa mine.

Raman in bucatarie stand langa o ceasca de ceai pana incep sa coboare, mai intai Sarah si apoi Jim si Maddy.

Oare unde o fi John?

-Diseara vor veni la masa si unchii tai! Abia asteapta sa va vada, nu v-au mai vazut de mult timp, mai ales pe John! ii spune Sarah lui Jim.

-Da si eu astept sa-i vad pe toti azi pentru ca maine trebuie sa plecam, liberele noastre se apropie de sfarsit si trebuie sa trec si pe la parintii lui Maddy sa-i conving c-o iubesc pe fata lor si sa fie de acord cu relatia noastra.

-Sunt sigur c-o sa reusesti iubitule, la cat de insistent esti! spune Maddy.

   -Daca nu, poti oricand sa-i urmaresti o luna pana cedeaza! rade mama lui de el si izbucnim si noi in ras.

 -Ce-i veselia asta? apare John  cu o figura serioasa.

-Radeam de hartuitorul  Jim! spune ea.

-Vrei iar vreun hambar liber? ranjeste John la Jim care se uita urat, iar Maddy se ineaca cu apa pe care-o bea.

-John, unde ai fost? Mona deja incepuse  sa se ingrijoreze! il cearta Sarah.

 Atunci se uita si el spre mine si cand imi vede decolteul ii vad ochii plini de dorinta, dar apoi se enerveaza si mijeste ochii la mine.

-Nu ti-e frig, iubito? spune printre dinti.

-Nu! ii spun indiferenta la starea lui.

  Se intoarce si trece pe langa mine lasandu-ma sa-mi savurez micul dejun, dar nu pentru  mult timp pentru ca dupa cateva momente coboara si-mi aduce un sal si mi-l pune pe umeri si bineinteles imi acopera sanii.
 Pufai nervoasa si ma uit la cei din jur care-si dau coate si se abtin sa nu rada, Sarah chiar ridica umerii la mine ca si cum ma intelege, dar nu ma poate ajuta.

 La masa ca sa-l enervez nu-l prea bag in seama cu toate ca sta aproape lipit de mine. Isi duce o mana pe sub masa, in timp ce-l asculta pe Jim despre un meci de fotbal si incepe sa o urce pe sub rochia mea.

  Ce mama ma-sii are asta, a innebunit de tot?Sunt la masa cu familia lui si el imi umbla pe sub rochie facandu-ma sa ma inrosesc!

    -Imi cer scuze Sarah, dar o sa ies putin la aer! ii spun ridicandu-ma brusc de la masa surprinzandu-l total pe John.

   -O , draga mea stai linistita! Se vede ca e copilul lui John, asa ma chinuia si pe mine pana l-am nascut, multe greturi si tot timpul se misca! rade ea la John care are o fata ofensata.

Ies din casa, bineinteles cu lipitoarea de John langa mine.

-Iubito, de ce te-ai suparat pe mine?

  -John, ma enervezi cu gelozia asta a ta!  Eram  la masa cu familia ta, cine dracu crezi ca se uita la sanii mei cand am o burta de zici ca am mancat un elefant?

-Iubito, tu esti superba! spune serios imbratisandu-mi burta cu blandete.

O Doamne ,eu sunt imensa iar el ma vede superba! Il iubesc  si ma face sa-l iubesc mai mult pe zi ce trece ,asa turbat cum e!

   Ma ia de mana si imi prezinta locurile din apropierea casei, au cam doua sute de cai si doua mii de vite. Este o ferma de care se ocupa parintii lui, a inceput ca o relaxare dupa servicii Sarah fiind doctor veterinar a adus cateva animalute abandonate si se ocupa de ele, apoi au cumparat mai mult teren si au inceput sa-l cultive, au luat animale si tot asa, iar Don  este chirurg, o ajuta cand este liber. Au cativa  angajati care locuiesc in cateva cabane in ferma. Trecem pe langa ele si vad cativa copii mici care se joaca pe prispa, ma duce cu gandul iar la John si tatal sau si-mi fac curaj sa vorbesc cu el.

-John ce se intampla intre tine si  tatal tau?

Il vad ca isi schimba starea, isi inclesteaza maxilarul  si nu spune nimic.

  -Te rog John, spune-mi! V-am auzit de dimineata cum va certati si nu inteleg de ce!Din cauza mea?

Se intoarce brusc spre mine. 

   -Ce? Nu iubito, tu n-ai nicio legatura cu asta, tata te place mult!

- Atunci? insist.

      -Cand a plecat Jim la scoala militara, tata si-a pus speranta in mine ca voi ramane si ii voi ajuta cu ferma. O perioada chiar am crezut ca asta vreau, dar visul si dorinta mea era tot o cariera militara ca bunicul meu, pe care l-am iubit foarte mult. Am plecat si ne-am certat rau, n-am vrut banii lor, dar el in sufletul lui a sperat si inca mai spera sa ma intorc aici. Zice ca sunt ambitios si as duce ferma mai departe, as moderniza-o si as mari-o sau macar as pastra-o asa cum e!

    -O sa inteleaga pana la urma, dar daca ai vorbi mai calm cu el...!ii spun usor.

    -Stiu Mona, ma enervez cam repede cateodata, dar tu esti calculata si ma temperezi! Vezi, de ce te iubesc eu pe tine? ranjeste in coltul gurii inchizand astfel subiectul.

Ma ia de mana si ma indreapta spre casa.

     -Atat pentru azi, mergem sa mancam apoi ma odihnesc cu fiica si sotia mea, pentru ca diseara avem musafiri! imi spune si isi pune bratul pe umerii mei.

O, Doamne, dar cat de mare e familia asta?Au zis ca e o cina in familie, dar sunt cam douazeci de persoane in living care ma studiaza zambindu-mi cald, dar e bine pentru ca la fel de studiata e si Maddy care sta lipita de Jim.

John ma prezinta tuturor tinandu-ma cu un brat dupa mijloc, e fericit ca-si vede rudele si face tot felul de glume de ei stiute si intelese, cateodata imi si explica despre ce e vorba. Are trei unchi din partea tatalui  care au venit cu sotiile si copiii care au varste apropiate cu a sotului meu. Mi-e foarte greu sa retin toate numele si toti verii, dar e o atmosfera placuta si distractiva cu muzica cuntry in fundal, cu multe rasete si chiar copii care se joaca pe afara si mai striga la parintii lor.

E o familie mare si frumoasa, iar Sarah e foarte bucuroasa ca au venit sa poata sa se laude cu baietii si nurorile ei! Ne mai trage din cand in cand pe mine si pe Maddy si ne prezinta cuiva sau ne intreaba cate ceva. Ne asezam la masa si inainte sa incepem primul fel apare un tip bine facut  care apare in capul mesei.

-Imi cer scuze familie! Am intarziat, am fost retinut la birou! spune cu o voce puternica. 

-Oh, Tom bine ca ai venit si acum, ti-am pastrat un loc aici! ii spune unul din unchii lui John.

Se aseaza chiar in fata mea  pe scaunul liber, ne priveste  si-l aud pe John cum maraie.

      -O, John ce face fiul ratacitor, a venit acasa? ii spune ironic.

John nu-i raspunde, doar ii arunca un zambet sarcastic.

    -Si , nu-mi prezinti frumoasa ta sotie?  ii spune uitandu-se cuceritor la mine cu ochii lui albastri care parca ma electrizeaza.

     -Eu sunt Tom, varul lui si sunt incantat sa cunosc femeia care l-a facut sa uite de marea lui dragoste, armata! rade si-l simt incordat de tot pe John, ma uit la pumnul lui strans cu toate ca fata ii este neschimbata, dura, are aceasi masca pe care o are in baza cu soldatii lui.

     -Mona! ii raspund scurt.

       Ceilalti de la masa mananca, vorbesc si rad, dar el ma priveste intens pe mine. Deja ma simt jenata, incep sa ma foiesc iar John isi da seama ca ma simt incomod.

     -Vrei sa plecam? imi spune si parca in priviri are aceasi dorinta ca a mea sa disparem .

Aprob si ne ridicam de la masa simtindu-mi spatele arzand de la privirea intensa a lui Tom.

Urcam in camera si ma ajuta sa ma dezbrac, ma asez in pat si ma trage in bratele lui tinandu-si mana protectiv pe burta mea. 

  -Iubitule, ce naiba are Tom cu tine? ma racaie chestia asta de cand a aparut acesta.

   -Nu ne suportam de cand eram mici. Intotdeauna a dorit sa fie doar el apreciat si iubit, se lauda mult cu toate ispravile lui, in timp ce eu eram mai tacut asteptam sa observe altii ce-am realizat. Daca observau si eram laudat, el nu suporta asta si a luat totul mereu ca pe-o competitie.
Se gandeste putin si apoi continua.

   -Uneori cred ca tata si-ar fi dorit sa fie el fiul lui, ar fi preluat afacerea familiei asa cum a preluat-o pe a unchiului meu si ar fi fost mandru de el! imi spune cu o voce stinsa.

O Doamne,John sufera pentru ca nu se intelege cu tatal sau!

-John sunt sigura ca tatal tau te iubeste si e mandru de tine, dar nu stie cum sa-ti zica! Te-ai descurcat singur, esti  un om bun, onest si respectat si oricare parinte ar fi mandru !

   Imi zambeste trist si ma strange mai mult in brate, bagandu-si fata in parul meu si sarutandu-ma usor langa ureche si  adormim ca de fiecare data imbratisati .

    Mi-e foarte cald si simt ca mi s-a uscat gatul, deschid ochii si-l vad pe John ca doarme profund langa mine, cred ca e tarziu pentru ca nu se mai aude nimic de jos. Incerc sa adorm din nou dar nu pot mi-e prea sete, asa ca ma ridic din pat si iau un halat subtire pe mine. Ma indrept spre bucatarie, e luminata partial de la felinarul de afara, asa ca nu-mi mai bat capul sa caut intrerupatorul.

     Gasesc frigiderul si dupa ce cotrobai prin el, gasesc cateva cutii de sucuri si o carafa de limonada la care ma opresc.Imi pun intr-un pahar si beau lacom cand simt niste brate in jurul burtii mele care imi lipesc spatele  de el. Prima data ma sperii si tip usor, apoi imi dau seama ca John nu doarme fara mine si ma urmareste peste tot, asa ca-i cuprind mainile de pe burta mea, dar cand le ating imi dau seama ca nu sunt ale lui si nici mirosul nu-i a lui

Cine dracu e asta?

In momentul in care dau sa ma smulg din imbratisarea lui se aprinde lumina si apare John somnoros.

-Ce dracului se intampla aici? urla el si vine furios spre mine care am ramas incremenita privindu-l socata pe Tom.

-Ce dracului faci cu nevasta-mea aici in bucatarie? urla si ii da un pumn direct in fata lui Tom trantindu-l jos, apoi se napusteste asupra lui si-l loveste incontinuu fara ca acesta sa mai poata riposta.

     Cred ca galagia i-a trezit pe ceilalti ca navalesc in bucatarie, Jim si Don incearca sa-l opreasca pe John care parca e o masina de lupta, da pumni incontinuu. Sarah ma ia in brate si ma intreaba ce s-a intamplat, dar gura mea nu poate sa se deschida, ma uit  de parca as fi la un film care se desfasoara in fata mea, dar actorii principali sunt altii, eu sunt doar spectator.

O Doamne ce-i asta,un cosmar sau chiar se intampla?



Continue Reading

You'll Also Like

20.1K 3.1K 43
- Așa sunt basmele. Nu poți săruta personajul negativ. - Putem inventa un basm în care ambele personaje trăiesc fericite până la adânci bătrâneți. ...
432K 26.1K 37
Rupse oare regula de aur a acelei casatori de convenienta? Se indragostise de sotul ei? Seicul Ashraf ibn - Saalem era un barbat de neuitat, dar Kar...
569K 33.8K 50
Miranda,o fata cu o copilarie nu prea placuta,este adoptata de o familie bogata si dusa de la saracaciosul orfelinat la care a trait toata viata la u...
226K 10.4K 21
Ellie Karon, locuiește în periculosul oraș New York. A crescut cu legile strâzii în sânge.Frumoasă, ochi albaștri, iubitoare de motociclete. Dar soar...