Hoofdstuk 57

10 1 0
                                    

Solène

Ik kan mijn lach niet inhouden. Mia's reactie maakt me gewoon zo vrolijk. Ik denk niet dat ik ooit eerder een lachbui heb gehad. Het is een nieuwe ervaring, een fantastisch gevoel.

Ik vind het grappig. Grappig hoe iemand bozer lijkt te zijn dan ik over mijn situatie. Grappig dat ze denkt dat ik alleen ben, terwijl ik nu net haar heb. Ik weet het niet, misschien is het helemaal niet grappig, maar ik kan niet stoppen. Mijn hele lijf trekt samen van het lachen. Ik val Mia om de nek – per ongeluk natuurlijk (ik kan mijn evenwicht niet meer bewaren). Het lachen begint een beetje zeer te doen zelfs. Ik heb het gevoel dat ik alle lucht uit mijn longen lach.

Plots vind ik het helemaal niet meer grappig en mijn gelach veranderd in gesnik. Ik voel me zowel vreselijk als geweldig. Het lijkt alsof er een zware last van mijn borst is getild.

Mia en ik zitten nu samen te huilen, happend naar adem. Mijn oogleden vallen dicht. Heel mijn lichaam voelt stijf aan, alsof ik uren heb zitten rennen. Ik heb me nog nooit zo vrij gevoelt.


Bine

Een Spiegelaar heeft blijkbaar niet veel nodig om te overleven. Spiegelen is als voedsel voor hen. Net zoals een mens regelmatig moet eten en drinken, moet een Spiegelaar regelmatig reflecteren (de handeling van een spiegelbeeld te zijn). Het hoofdstuk wijkt echter niet al te veel uit over de atmosfeer die nodig is om in te overleven. Blijkbaar is daar niet al te veel onderzoek naar gedaan, aangezien aangenomen wordt dat enkel de Familie tussen de werelden kan reizen. Het zegt me niet veel eerlijk gezegd.

Wel, ben ik nu te weten gekomen dat Spiegelaars geslachtloos zijn en dat ze zichzelf voortplanten door een deel van hun gas (dat alleen maar vreemder wordt in mijn ogen) af te staan en te combineren met iemands anders gas. Dit moet een bewuste keuze zijn, men kan niet per ongeluk een deel van hun gas met iemands anders combineren. Dus in tegenstelling tot bij de mens kan men niet per ongeluk een nieuw wezen creëren (ze doen niet mee aan seks zoals wij het kennen) en kan deze actie niet mislukken (geen miskramen of iets dergelijks). Bovendien is er geen zwangerschap, aangezien het vormen van een nieuwe Spiegelaar buiten het lichaam gebeurt en in slechts enkele minuten is voltooid. Kindertijd? Bestaat niet.

Hoe dit me allemaal helpt met uit te zoeken wat het geheim achter de Verbanningen is en wie of wat dat meisje is, heb ik nog niet volledig uitgezocht. Er is op het moment te veel informatie in mijn hoofd.

'Is het goed als ik een paar uurtjes slaap?' vraag ik aan Malik. 'Ik heb al het relevante uit het boek gehaald. Wanneer ik wakker word kan ik je helpen.'

'Vooraleer je dat doet, moet je eerst nog de camerabeelden van vandaag bekijken. We mogen geen belangrijke ontwikkelingen missen.'

Ik slaak een zucht. Dat gaat minstens een uur duren en dat is als ik slordig te werk ga. 'Oké.' Ik baan me een weg tussen de documenten door naar buiten.

'Bine?' houdt Malik me tegen. 'Vergeet geen wekker te zetten. Ik ga deze eeuw eerst afwerken en dan ga ik zelf een dutje doen. Het is belangrijk dat we ons niet overslapen.'

Ik knik. 'Slaapwel,' zeg ik wanneer ik de deur achter me sluit.

---------------------------

Infodump, ik weet het. Ik heb op het moment gewoon geen idee hoe ik ze anders aan de orde moet laten komen. Het is in ieder geval in gedoseerde mate, denk ik? Vergeet niet dat dit een kladversie is. Wat je leest is hoe het voor het eerst uit mijn hoofd komt.

Wanneer ik het ga herschrijven ga ik meteen ook zorgen dat de tijdlijnen kloppen. Het kan dan best zijn dat de perspectieven in een andere volgorde gaan staan. (Ik weet gewoon niet of ik de herschreven versie ook hier ga plaatsen.)

Het meisje waar niemand naar kijktحيث تعيش القصص. اكتشف الآن