Kapitola XCIV

595 78 3
                                    

„Víš, mluvíš o teleportaci. To není jen tak nějaká schopnost. Vyžaduje to naprosto dokonalé soustředění, znalost terénu i velikosti přenášeného objektu a hlavně obrovské množství Sia. A co teprve když mluvíme o přenášení až na orbitu. Tak mi tu laskavě neříkej, že na to přijdu. Tohle ti nežeru. Stačí jeden chybný pokus a buď se můžeme jít všichni klouzat do jiné dimenze, nebo moje energie prostě zmizí a holt to budeme muset zkusit příště. Mám ale takový dojem, že by nikdo ze zde přítomných neskákal radostí," ozval se Rayin hlas a černovlasý Xavij jen pozvedl oči ke stropu. ,,Ach jo. Už se konečně zdálo, že pojedeme domů, ale asi ne. Co se děje Ray?" 

„Och Lasee, ty už jsi tady. Bezva, potřebovala bych od tebe poradit. Tady Az'riel se mi snažil vysvětlit, jak funguje toto krásné zařízení, které spojí energii Xavijů do jedné velké masy. Mělo by mi to usnadnit manipulaci s tak velkou skupinou bytostí. Nechceme přeci, aby se někdo z nich na druhé straně objevil ve zdi. Právě proto tu jsou všichni tak poctivě nastoupení. Naši technici je uspořádali tak, aby tomu zabránili. Bohužel nejsem s naším generálem naladěna na stejnou vlnu a absolutně nechápu, co se mi snaží říct,“ povzdechla si Ray a zmoženě si promnula čelo.

„No, mohu se o to pokusit," zajíkl se elf a díval se chvíli na Ray a hned zase na velitele, který všechno organizoval.  Hned na to přesunul svůj zrak na malé zelené zařízení, které měl i on sám již připevněné k zápěstí. Xi se nenápadně zalesklo a on ihned pocítil, jak se jeho energie mísí se silou ostatních.

„No, pokud se nemýlím, tak by to nemělo být moc složité. Pokud to zjednodušíme, jedná se o zařízení, které z mnoha částí Sia vytvoří jen jednu. Tu můžeš pomocí myšlenek přizpůsobit tak, aby se ti s ní dobře pracovalo. Vlastně si jí přebarvíš, pokud bych se měl vyjadřovat naprosto jednoduše. Pokud jsem to správně pochopil, tak jenom nemůžeš měnit pozice těch co jsou uvnitř. To zajistíš tím, že budeš využívat jen svou a Falquiaovou sílu. Nebudeš si půjčovat energii od ostatních. Proudy Sia se díky tomu nezmění a všichni při přenosu zůstanou na svém místě,“ snažil se jí Xavij objasnit problém, ale sám si nebyl jistý, zda by danou problematiku ze svého výkladu pochopil.

„Aha, proč jste to neřekli hned? Jen jedna věc mi pořád není jasná. Když nemůžu používat jejich Sio, tak proč bych měla přebarvovat tu energii. Možnost manipulace tu nevyužiju, stačí, když se spojí dohromady,“ ptala se princezna a zvědavě přeskakovala pohledem mezi oběma elfy.

„Sice jejich sílu nevyužiješ, ale kdybys jejich energii neslila do jedné, mohlo by tě to rušit. Také budeš s ostatními schopna zacházet jako s jedinou bytostí,“ objasnil Lasee a nejistě se zahleděl na Az'riela. Ten jen přikývl a čekal co se bude dít dál. Svůj úkol již splnil, proto nebylo nutné, aby se do organizace akce dále vměšoval.

„Generále, mohu se zeptat, zda je již vše připraveno?“ zeptala se bělovlasá Návi a zvědavým pohledem se zahleděla na jednoho z králových pobočníků.

„Ano, vše je hotovo. Čeká se jen na to, až vydáte povel, má paní,“ uklonil se Az a ustoupil do malého improvizovaného kruhu z beden, na nichž stála veškerá potřebná výpočetní technika.

"Dobřře. Tak jdeme na to ne? Už bych to chtěl mít za ssebou,“ ozval se Drakův hlas. Xavij sebou polekaně trhl. Nečekal, že by tu prastará bytost stále byla, ale evidentně se pro tentokrát zmýlil. Falquai stál opřený o jeden z mnoha sloupů a bez jediného mrknutí hleděl na dvojici elfů. Jeho ocas se nervózně komíhal ze strany na stranu a přízračná křídla za ním povlávala v neexistujícím větru. „Copak Xssaviji. Mášš ššpatné ssvědomí?“ zasmál se syčivě prastarý tvor.

„Ne, jen jsem měl dojem, že začnete pracovat na vašem spojení,“ podotkl elf.

„Nikoli. Vím, že ssi to už assi nepamatuješš, ale před každým sspojením mussíme být v jiných formách,“ objasnil to První drak a zkoumavě se zahleděl na svou paní. „Možná byss jim měla říct, co sse bude dít. Aby sse ti vydeššně nerozprchli,“ zasmála se prastarý bytost a její oči se pobaveně rozzářily.

Zajatci lžiKde žijí příběhy. Začni objevovat