Kapitola V

1.6K 189 17
                                    

Oba dva se otočili na Lau'retha, který se znenadání objevil za nimi. Ray nebyla schopna slov a proto jen přeskakovala pohledem z jednoho na druhého. Sama si nebyla moc jistá, co to mělo znamenat. Jedno však věděla určitě. Vyprovokoval jí a bylo to úmyslné. Chtěl na ní upozornit, nebo ji snad jen testoval? To nevěděla ani sama Ray, ale už pochopila něco důležitého: On nikdy nedělá nic bez důvodu. Vždycky jsem si bláhově namlouvala, že to bude jednoduché. Že je jen namyšlené princátko. Frajírek který si myslí, že vždycky dostane to, co si zamane. Jenže to vypadá, že jsem se šeredně spletla, napadlo dívku. Rychle však sklopila pohled k zemi. Nechtěla, aby někdo přišel na to, nad čím vlastně přemýšlí.

"Tak řekne mi někdo něco!" prskl Lauee a jeho nebesky modré oči se zavrtávaly přímo do generála. "Nebo víš co? Nech si to pro sebe. Ale samotnou jí s tebou už nenechám. Co jsi to Ray sakra provedl! Vidíš jak se třese! Nezdá se ti, že už jsi jí znepříjemnil život až dost!" zuřil mladší z bratrů. Ray ani nevěděla, co by k tomu mohla říct.

"Ts, můžu si dělat co chci," ušklíbl se Ge'els a hrdě se vypjal. Sebevědomně se narovnal a vydal se k Ray, která se mezitím stáhla ke svému někdejšímu příteli.

"Nech mě napokoji," zasyčela a v očích se jí varovně zablýsklo.

"Jsi jen zbabělec," smál se jí blondýn s šedýma očima. "Ani se o sebe neumíš postarat. Jsi jako dítě, které musí někdo naučit poslušnosti. Neboj se, prozatím tvé tajemství zachovám, ale pamatuj na mě. Jednou dokončíme náš rozhovor," zavrčel a v jeho hlase bylo slyšet cosi temného. Ještě před tím, než odešel, se na ní vyzývavě podíval a pohrdavě se ušklíbl. Ray se na něj dívala a ze všech sil se snažila ovládat. Nechtěla ustupovat. Dala by tím najevo slabost, což si nemohla dovolit. Proto zůstala stát na místě a celou dobu ho bedlivě sledovala.

Když procházel kolem ní, jeho ruka na chvíli zabloudila k jejímu pasu. Jednou budeš moje. A jedno si pamatuj. Já vždycky dosáhnu svého a nějaká ubohá Zentii se mi nikdy nevyrovná, natož aby mě mohla ohrozit, zazněl jí v hlavě jeho hlas.

Jen počkej. Jednou tě tahle tvá pýcha zničí a já to budu s radostí sledovat, odpověděla mu Ray. Pro Laueeho to muselo vypadat, jako by se jen minuli, ale pro elfku to bylo jako oficiální vyhlášení tajné války.

"Ts, co mu to zase přelítlo přes nos?" prskl Lau'reth a nechápavě kroutil hlavou.

"Co já vim?" pokrčila rameny Ray a věnovala svému kamarádovi upřímný úsměv.

"No co naděláš, je to prostě Ge'els," mykl Xavij rameny. "Tak nechtěla by sis spravit náladu malým posezením s přáteli?" nadhodil.

"Moc ráda," přikývla Ray a následovala Xavije, který vyrazil chodbou na opačnou stranu než kam před chvílí odkráčel G'eels.

"Hele Lauee, kam to vlastně jdeme," zeptala se ho Ray zvědavě.

"Ke mě. Jen tak posedíme a popovídáme si. Mám poslední dobou takový pocit, že se moji bratři chovají přinejmenším podivně a rád bych si o tom s někým promluvil," svěřil se a dál rázoval chodbami. "Vypadáš nějak přepadle," poznamenal po chvíli, kdy jí po očku sledoval.

"To nic. Všechno bude v pořádku," uklidňovala ho dívka, ale raději ani nepomyslela na to, kolik jí ten plavovlasy hulvát asi vytrhal vlasů. Stále ještě cítila slabou bolest v místech, kde jí držel. Také si byla stoprocentně jistá, že bude mít na pravém zápěstí podlitiny ve tvaru Ge'elsových prstů.

"No, to teda nevím. Poslední dobou vypadáš ustaraně. Vím, že na tebe byl L'argas hodně tvrdý, ale řekl bych, že v tom bude i něco jiného," zamyslel se Xavij a podíval se na ni. "Byla to jen krátká chvilka, ale i tak dívce prozradila, že o ní má opravdu starost.

Zajatci lžiKde žijí příběhy. Začni objevovat