Mafyanın Bakıcısı-29

1K 489 169
                                    

Yazardan

" Ömer oğlum..." Arkasını döndü adam, bir uçurumun en tepesindeydi uçurumun bir tarafı deniz, bir tarafı taş, çakıldı.

Gülümsedi.

Adamın annesi kızıl saçlı beyaz tenli tabiri caizse eşek gözlere sahipti ve gözleri Ömer'in ' kiler gibi koyu kahverengiydi.

Kadının kızıl koyu saçları beline kadar uzanıyordu.

" Anne! Annem..."

Tam annesinin yanına giderken arkasından Kemal, Metin, Hakan, Hüseyin, seslenmişti.

" Abi gitme bizi bırakma baba bizi sensiz ailesiz bırakma.."

Arkasını çevik bir hareketle dönerken Kemal, Metin, Hakan, Hüseyin'i gördü dördü birden el ele tutuşmuş denize arkalarını dönük ona bakarken adamlarının ayakları uçuruma doğru gidiyordu denize doğru.

Bir annesine bir adamlarına bakarken aynı anda ayakları uçuruma doğru gidiyordu yüzleri Ömer'e dönükken annesi bir uçurum kenarında adamları bir kenarda bedenleri dururken ayakları uçuruma doğru gidiyordu.

- Ameliyathane-

Defne neşter eline almış kalbine doğru yönelirken Ömer'in sesini duydu. " Sakin hareket etmeyin oğlum sakın! Anne ne olursun hareket etme! Kurtaracağım ben sizi (!) Sakın..."

Kadın donmuş Ömer'e bakarken elinde neşter ile kalakalmıştı.

"Defne hadi kes! " Tarık doktorun komutuyla " Hı hı tamam (!) "deyip önüne dönerken  kalbi kesmeye başlamıştı.

Elini kaldırıp onları ' dur' komuttu  verirken sağ kaşını havaya kaldırarak "sakın hareket etmeyin oğlum sakın! " Arkasını dönüp annesine bakarken sol elini kaldırıp " anne ne olursun hareket etme! Kurtaracağım ben sizi (!) Sakın!" derken iki kolunu açıp bir adamlarına bir annesine bakarken her iki tarafı tutmaya çalışıyordu.

Ömer uçurumun orta yerindeyken annesi uçurumun bir kenarında adamları ise uçurumun bir kenarda duruyordu kolları ile sahip tutmaya çalışırken bir annesine bir adamlarına bakıyordu.

" Baba ben geldim!" Sesi duyduğunda arkasını döndü.

" Biray oğlum (!)" Gülümseyerek ona doğru koştuğunda arkadakilerin sesini duydu. " Abi bize yardım et! " Oğlum (!) Ömer'im gel annene (!)"

Sol ve sağ tarafına baktığında ayaklarına bakmıştı Ömer geri geri uçurma gidiyordu bedenleri sabit dururken ayakları adamların.

Sağ tarafa baktığında annesi de adamları gibiydi adımları geri geri çakıl taşlık bölgeye giderken yüzüne bakıp çaresizce yardım diliyordu.

Tamam karşında ise gülerek onu bekleyen adamı oğlu ailesinin devamı vardı. Gülümsüyordu kollarını iki yana açıp;

" Baba gel artık seni çok özledim!"

Gülümsedi.

- Ameliyathane-

" Gülümsedi (!)" Kalbinin içine delik açarken hortumla gözü Ömer'e kaymış gülümsediğini görmüş adamla birlikte o da gülümsemişti kadın.

Mafyanın Bakıcısı Donde viven las historias. Descúbrelo ahora