442. nastavak - jedna ljubav

41 2 20
                                    

U svakom slučaju ja sam otac postao. Kad se Stojan rodio vodili smo ga kod Renesmee na pregled da bi znali kakvo smo mi to dete dobili. Zdravlje mu je bilo savršeno, dok je s druge strane Arijana po malo osetljvog zdravlja. Renesmee je konstatovala da je Stojan u fizičkom smislu sličan meni ali da je od Mirande nasledio njene mentalne sposobnosti i ono što je interesantno - njena osećanja. Ali ne ona koja je Miranda dobila od Solarije kad su joj to unosili aparatima i koja ima sada, već da Stojan ima njena prvobitna, odnosno originalna osećanja pre nego što su Solarijanci vršili na njoj eksperimente. A za Arijanu znaš, njene pegice na licu su od Mirandinog mleka.

Eto ispričao sam to o njima da bih naglasio koliko ja njih volim. Međutim dok sam ti to pričao pojavila mi se jedna ideja. One su znale da će otići na dve godine što je otrpilike vreme koliko sam bio odvojen od Solarije pre nego što se Miranda pojavila. Verovatno su iz tog slučaja dobile ideju da tebe angažuju. Zbog toga si morala biti zdrava.

-Ja se čudila Renesminim proverama DNK i ginekoliškim analizama, pogotovo kad mi je rekla da će mi dete biti veoma inteligentno, sada znam na šta je mislila.

-Ne znaš sve. Renesmee zna sve o meni i mom zdravlju, jer je i mene detaljno ispitivala zbog Stojana, da vidi sličnosti i razlike. Renesmee je proveravala genetsku kompatibilnost za pravljenje deteta između tebe i mene. Solarija je zemljanka, Miranda Arijanka, Renesmee je Betanka, a ti si android sa Solarisa. Pokušaj začeća u takvoj kombinaciji do sada nije postojao pa je to trebalo proveriti.

-Zar nije Solarija poluandroid? Zemljanin plus android?

-Ne baš, osim ako intelekt ne računaš u genetiku, a to nauka još nije potvrdila ali nije ni negirala. Meni je veoma važno da ti ne napravom problem sa genetskim poremećajima, ali kako su sve kontrole uspešno prošle, veselim se našem zdravom detetu.

-Meni se čini, kao među nama nešto nije u redu, - Sonja je uhvatila predah u Nebojšinom govorenju. Pogledao ju je iznenađeno, ona je nastavila, - ja te sve vreme slušam, koliko mogu pažljivije. Međutim koncentracija mi je počela padati. Možda bi bilo bolje reći raspršava mi se. Dok slušam ton tvojih reči a ne sam sadržaj, osećam u tebi neki prekor, odnosno osećam se krivom za ono što ne znam šta sam uradila. Možda čak i za ono što nisam uradila. Kad te pitam šta trebam da radim, ne odgovaraš mi konkreno već zaobilaziš. 

Kad sam se svukla i gola legla pored tebe ja u sebi nisam imala nikakvu posebnu nameru, nikakvu nepristojnu. Volim da budem pored tebe, da osetim bliskost, ne branim ti ni da me maziš, ni da me ljubiš, ni da mi nešto drugo radiš. Ako hoćeš maži me maslacem. Ako treba mogu se obući i udaljiti na drugu stranu kreveta. Zar sam ja tebi nešto odbila? Međutim ako tražiš da ja budem bolja, maštovitija i efikasnija od Solarije i Mirande zajedno, ja to ne mogu. Ti njih voliš, a ja niti mogu niti želim da njima budem konkurencija. 

Ne tražim da ih prestaneš voleti, već ako imaš neko slobodno mesto u svom srcu da voliš mene. Ako ne možeš, kaži ne mogu, pa ću ja to pokušati razumeti i prihvatiti. Ne namećem se da u tvom srcu budem prva, ali mi se čini da nisam ni treća. Tako da onda ne znam gde sam. Ako si neraspoložen ili tužan, kaži da te tešim. Žena sam ti, u bilo kom smislu, pa je moje da brinem o tebi. Znam da savršena nisam, ali sam dobra majka, znam solidno da kuvam, nemam pojma kakva sam u krevetu, ali sam spremna da ti se dam ako hoćeš da me uzmeš. 

Volela bih da to bude u obostranoj ljubavi. Da kažeš da me voliš, to je moja najveća želja. To će biti moja sreća i ispunjenje. Sve ostalo skoro da nije važno. To ne mora da bude ni danas ni sutra, biću pored tebe jer sam tebi posvećena, pa ti kad me poželiš kaži. Ja se tome nadam. Postoji mogućnost i da me nikada nećeš poželeti, šta mi onda preporučuješ da radim? Kaži mi šta misliš o ovome što sam ti rekla.

Solaria 3Where stories live. Discover now