434. nastavak - rastanak

15 3 9
                                    

Sonja je izašla pitajući se da li je dobro postupila. Volela bi da gleda kako se Nebojša ljubi sa Solarijom i Mirandom i kako one njemu uzvraćaju. Bila je svesna da ona tu pripada, ali je sve bilo prebrzo pa nije stigla da se dovoljno navikne. Sa Solarijom i Mirandom je spavala i to zagrljena. Tokom dana je takođe bilo fizičkikog kontakta. U svemu tome nije bilo nikakvih problema. Zbližavao ih je isti cilj - deca, a Nebojša više kao simbol, bar što se tiče Sonje.

Ona je Nebojšu zamišljala u nekim svojim slikama pa čak i radnjama. Naravno, kao svog budućeg muža, iako je potpis i pečat na to već stavljen. Govoreći simbolično. To Sonju nije ni najmanje brinulo, za nju je simbolika bila apsolutno stvarna. Nije imala razloga da u to sumnja, jer ako vam neko prepušta decu onda tu nema hoću neću ili hoću polovično. Ako pristaneš onda si pristala. Nije Sonja neka psihički labilna osoba pa da se u nju sumnja. Proverena je i zdravstveno i psihološki. Bolesnu ženu niko ne bi voleo pored svoje dece.

Iako pomalo neobično, isti je zahtev bio i sa njihovim mužem. Direktno ili ne, bila je pitana - hoćeš li da brineš o našem mužu, da ga voliš i da živiš s njim kao sa svojim mužem i da vodiš brigu o celoj porodici. Sonja je to prihvatila. Potpuno dobrovoljno. Nije bilo nikakvih uslovljavanja, a pogotovo ne nekog plaćanja. Ponuda je bila previše važna i ozbiljna da bi se sumnjalo u Solariju i Mirandu. Te dve žene nisu bile levakinje, one su upravljale Frizumom. Svi stanovnici su u njih imali apsolutno poverenje jer je bilo dokazano da one rade za sveopšte dobro.

Dakle, kad one Sonji prepuštaju svog muža, to onda znači baš to, naravno do njihovog povrataka, ali i nakon toga, što su joj i garantovale i objasnile. U tome nije bilo ničeg skrivenog, Sonju su potpuno prihvatale ali se Nebojše nisu ni htele ni mogle odricati, ne samo zato što je on bio otac njihove dece.

I ne manje važno, tu je bilo uključeno i Sonjino buduće dete s njim. Ukupno gledajući to je bio jedan kompletan paket u kojem nije bilo rupa - osim jedne. Ta rupa se odnosila na to kako će Nebojša reagovati, jer on o tome pojma nije imao. Sumnju u vezi njega je Sonja iznela svojim ženama, da se tako nazovu, koje su toga bile svesne ali su smatrale da su veoma male šanse da ne ide po planu, kao i inače u životu - ako se dobro planira i pripremi tako se i desi. Zbog toga su i savetovale Sonji da bude uporna i da ne popušta, jer je sve na njenoj strani.

Nije morala ni da ih gleda, dok je sedela na krevetu, mogla je ustati i zabavljati sa decom i pričati im neke priče, to su deca volela, a oni na krevetu neka se ljube koliko hoće, oni su navikli. Nije bilo ničeg čudnog da se Nebojša ljubi sa svoje dve voljene, ako ih voli zašto ih ne bi ljubio? One su se skinule jer im odeća nije trebala. Skinule su i Nebojšu. Sonji svakako nije bilo prvi put da vidi golog muškarca, ali je u ovom slučaju to bio njen budući muž. To što je bio budući je stvaralo zbrku u Sonjinoj glavi. On postaje njen tek odlaskom Solarije i Mirande, dotle je samo njihov.

Nije se očekivalo da se Sonja njima pridruži, ali nije bio nikakav problem da ona bude prisutna, gledala ili ne gledala šta oni rade. Ovo nije bila situacija za izvolevanjima, ovo je bio rastanak žena sa svojim mužem. Sonja je bila toga svesna, kao i toga da im ona ne smeta. Pa iako je Sonji bilo zanimljivo da ih gleda zaljučila je da bi bilo bolje da to ne čini i to prvenstveno zbog sebe. Pa čak nije htela da bude u istoj prostoriji i da sluša njihovo dahtanje ili bilo kakve druge zvukove. Razmišljajući o predstojećoj budućnosti nije htela da je te slike opterećuju dok bude sa Nebojšom. Htela je da u odnos sa Nebojšom uđe što čistija. To je bio razlog zašto se udaljila.

U tom razmišljanju vreme je brzo proteklo. Znala je da se mora što pre vratiti, pa nije htela da se zadržava u šetnji. Ušla je u kuću bez kucanja jer je smatrala da je to nepotrebno ako je kuća njena. Nije je moglo iznenaditi da bilo šta zatekne ne krevetu. Sonja je u svojoj glavi sve to posložila. Da li će Nebojša biti na jednoj ili na drugoj, bilo je potpuno svejedno.

Solaria 3Where stories live. Discover now