441. nastavak - prošlost

20 3 0
                                    


-Ja sam pitala Mirandu da mi da savete kako da me što više zavoliš. Rekla je da se potrudim. Posle sam je pitala kako da ti se najbolje dam. Tu je već bila mnogo detaljnija. Rekla je kako da ti se nameštam i da trebam da ti ga ljubim.

-Ne verujem da ti je to rekla, pogotovo ono poslednje.

-Pa dobro, to sam skratila jer mi je bilo neprijatno izgovoriti.

-Nisi skratila, nego si potpuno pogrešno interpretirala.

-Neka ti bude. Rekla je da kad nekog voliš, sve ti je na njemu drago, pa onda tako i njegovog ljubiš.

-E, to već liči na moju Mirandu. Valjda shvataš da je to velika razlika.

-Ispričala mi je i za maslac.

-Je li? Kako si na to reagovala?

-Rekla sam da ja to ne bih mogla.

-Zbog čega ti to ne bi mogla? Misliš da je to nenormalno?

-Ne mislim, nego da je ekstremno.

-Za koga, za ženu ili za muškarca?

-Ti si sada mene zbunio. Da li bih ja na onaj maslac trebala pristati?

-Trebala? Ti si očigledno nešto opasno pobrkala, a sigurno je da Mirandu nisi razumela. Miranda je umetnica u ljubavi. Maslac je bila njena želja na koju sam ja pristao. Nije valjda da si pomislila da sam ja Mirandu na ono prisilio? Solarija to nikad nije ponudila, već je samo rekla da nema ništa protiv. Stvarno ne razumem zašto se na muškarce gleda kao da oni prisiljavaju žene na nešto. Meni je Miranda ponudila maslac, nije ona mene ni molila niti me prisiljavala. Ona je smatrala da ću ja u tome uživati. Ja sam to prihvatio pazeći da i njoj bude što lepše. Ona je bila veoma zadovoljna sa svime što se dešavalo, pa je to onda značilo da i ja imam pravo da budem zadovoljan.  

-Ja sam sebe zamišljala u toj situaciji koja mi je delovala neprihvatljivo, pa sam zato to zaključila.

-Shvatam. A shvatam još nešto, da si ti protiv toga. Ima maslaca u frižideru pa možemo proveriti tvoj stav. Ti zamišljaš vođenje ljubavi ovako - ležiš ukočena i čekaš da muškarac sve obavi.

Sonja je razmišljala koliko je Nebojša u pravu.

-Jesi li smislila? Ako nisi ja znam odgovor.

-Da čujem.

-U ljubavi, bilo psihičkoj ili fizičkoj ne smeš biti pasivna. Moraš i davati i uzimati. Meni je Miranda uvek davala više nego ja njoj i ona je time bila zadovoljna, jer je znala da sam joj davao koliko sam mogao. Ja razumem da ti nisi iskusna i to ti ne zameram. Pitala si me za savete i ja ti ih dajem kroz razne primere u kojima sam učestvovao.

-Pričaj mi onda kako si vodio ljubav sa Mirandom i Solarijom. - Sonja se privila uz Nebojšu.

-Naravno da ću ti pričati, ali to ne znači da ih trebaš kopirati već shvatiti da se sve radi iz ljubavi, ipak me interesuje zbog čega to tražiš?

-Na prvom mestu zbog sebe. Ja sam ti ispričala moje ljubavno iskustvo koje je bilo promašaj. Glavni razlog što sam ti ispričala je bio u tome što me je to iskustvo opterećivalo u odnosu prema tebi. Ja bih htela da ti budem što čistija i neokrnjenija da bi me mogao takvu voleti, jer verujem da bi tako mogao više. Možda i nisam u pravu ali volim tako da mislim. Kad sam ti ispričala svoje iskustvo, osetila sam veliko olakšanje što sam ga tebi predala jer sam dobila osećaj da sam ga se oslobodila. 

Možda umišljam ali se sada osećam ekstra verdžine i radujem se što ćeš me takvu imati. Tvoja ljubavna iskustva me ne zanimaju da bih te kritikovala, već me zanimaju da bih u tim pričama sebe našla. Da znam šta me čeka i da se tome mogu prilagoditi i ne manje važno, da znam šta bih tebi trebala raditi da bih te usrećila. Tu ne mislim samo na fizički odnos jer to mogu slobodno tebi prepusti bez straha. Više me zanima kako da te volim, da bi ti to primio na najlepši način. 

Solaria 3जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें