17: yeni oda arkadaşımla tanış

4K 376 190
                                    

Her yerde gördüğüm birinden uzak durmaya çalışmak çok zordu.

Yoongi ile kavgamızın ardından üç gün geçmişti ve bu üç günde onu görmemek için sürekli dışardaydım, arkadaşlarımla vakit geçiriyordum ve yurda da giriş saatinin bitmesine yakın geliyordum. Düzenim bozulmuştu, bu durum beni rahatsız ediyordu ama yine de onunla aynı ortamda olmayı ya da onu görmeyi hiç istemiyordum. Ders saatlerimiz pek uyuşmadığı için kampüste de denk gelmiyorduk, yalnızca öğle arası bizimkilerle otururken birbirimizi görüyorduk, onda da ben bir bahaneyle yanlarından ayrılıyordum. Şimdiki halimiz, birbirimizi sevmediğimiz halimizden de beterdi ve bu daha ne kadar böyle devam edecekti bilemiyordum.

Yoongi bir yana, birkaç gündür Kihyun ile de konuşmuyordum. Koridorda, kafeteryada ya da bahçede onu her gördüğümde kaçıyordum. Onunla bir sorunum yoktu ama kızlarla proje işini konuşamamıştım ve büyük ihtimalle Kihyun ile ayaküstü konuştuğumuzda proje şeyini soracaktı. Onu geçiştirmek kötü hissettiriyordu ve ben de çareyi onunla yüzyüze gelmekten kaçarak bulmuştum.

Yurt odasında, kucağımdaki bilgisayardan açtığım filmi izlerken gözüm duvardaki saate takıldığında saatin dörde geldiğini görmemle birlikte filmin henüz bitmemiş olmasını umursamadan bilgisayarı kapattım. Birazdan Yoongi gelecekti, o gelmeden odadan çıkmalıydım. Her ne kadar onu görmekten kaçınmak ona karşı olan sinirimi geçirmiyor olsa da bir süre daha, onu süründürecek bir şeyler bulana kadar, onu görmekten kaçınacaktım.

Üstümü değiştirme gereği duymadan odadan çıkıp Taehyung'un yurtta olmasını umarak onun odasına doğru ilerledim. Jungkook ile odasını ayırdığından beri nadiren odasına gider olmuştum ve şimdi de, yeni oda arkadaşıyla karşılaşma ihtimalim vardı. Taehyung bir ara bizi tanıştıracağını söylemişti, bu benim için çok önemli olmasa da Choi diye hitap ettiği oda arkadaşının kim olduğunu merak ediyordum.

Odanın önüne geldiğimde vakit kaybetmeden kapıyı çaldım. İçeriden girebilirsiniz diyen Taehyung ile birlikte kavradığım kulpu indirdim ve odaya girdim.
Taehyung bacaklarını uzatmış bir şekilde koltukta telefonuyla ilgilenirken bakışlarının beni bulmasıyla duruşunu düzeltti. Yüzünde oluşan gülümsemeyle birlikte "Hoş geldin." dedi.

Onun yanına ilerlerken "Hoş buldum." diye mırıldandım. Koltukta bana açtığı yere oturduğumda gülümsemeye devam ederek kolunu omzuma attı. "Hangi rüzgar attı seni buraya Jiminssi?" Keyifli bir sesle sorduğunda kıkırdadım. Sadece Yoongi'yi görmemek için yanına geldiğimi söylemeli miydim, emin değildim.

"Tek başıma sıkıldım, burada olduğunu bilmiyordum ama yine de şansımı deneyeyim dedim." diye açıklama yaptığımda başını salladı. "Sadece sıkıldığın için yani?" Tek kaşını kaldırmış, inanmadığını belli eden bir yüz ifadesiyle bana bakarken teslim olurcasına ofladım. "Birazdan Yoongi gelecek. Onu görmek istemedim, o yüzden senin yanına geldim." Gerçeği söylemem onu memnun etmişcesine başını salladı.

"Jimin, son bıraktığımda aranız iyiydi. Ne oldu da ondan kaçmaya başladın?" Taehyung, meraklı gözlerle bana bakarken kısık gözlerimi ondan kaçırdım. Geçen gün olanları kızlara anlattığımda sinirlendikleri için Yoongi'ye saydırmışlardı biraz. Eh, onlar saydırdıkça ben de gaza gelmiştim. Ama şu an Taehyung'un ne tepki vereceğini bilmiyordum.

"Taehyung, kısaca anlatmak gerekirse kızlar Yoongi'nin benden hoşlandığını düşünüyordu ve ben de biraz kafa yorunca onlar gibi düşünmeye başladım. Geçen gün Kihyun ile telefonda konuşurken gördü ve biraz kıskanmış gibiydi. Ona benden hoşlanıyor musun diye sordum, bir aptal gibi ve o da hayır deyip biraz ağır konuştu. Kavga ettik işte. Üç gündür de yüzyüze gelmiyoruz pek." diye olan biteni anlattığımda Taehyung'un dudaklarından minik kıkırtılar dökülmeye başladı. Kaşlarımı çatarak ona bakarken o, birkaç dakika sonra kıkırdamayı bırakıp sıcak bakışlarla bana baktı.

sweet chaos, yoonmin✔Where stories live. Discover now