Bonuskapitel 2

693 43 4
                                    

Hela förmiddagen hade jag och Oscar legat hemma i hans säng. Vi hade egentligen inte sagt så värst mycket till varandra men det dög för mig, det var skönt att bara ligga bredvid honom och lyssna på hans rytmiska andetag. Det infann sig ett lugn i mig när jag hade honom vid min sida. Det spelade ingen roll vad vi gjorde, så länge han var vid min sida så kände jag mig helt trygg och i säkerhet. Inte för att jag vanligtvis kände mig orolig eller osäker. Jag gillade ändå känslan av att ha honom vid min sida, höra hans hjärtslag och andetag. Jag uppskattade att vi kunde ligga tysta i sängen utan att röra vid varandra och bara ta vara på stunden. Det var inte med många som jag kände just den känslan och tryggheten. Många gånger kändes det mest stelt om man inte sade något, men med Oscar kunde jag sitta helt tyst utan att det skulle bli en obehaglig, väldigt jobbig stämning. 

"Nä nu känns det som att vi borde gå upp", mumlade Oscar mot mitt hår. Han strök sina fingertoppar över mina axlar, ner mot mina skulderblad och sedan över ryggraden. De svala fingrarna mot min hud fick mig ännu en gång att rysa av välbehag. Han visste precis vad han skulle göra för att få mig att känna ett riktigt välbehag i min kropp. 

"Mmmmmmm", svarade jag dröjande.

"Om vi vill hinna åka till stan och köpa julklappar innan alla slutar skolan bör vi fixa oss i ordning nu, annars kommer vi inte få en endaste lugn stund", sa han och kort senare kände jag hur han lyfte på täcket och klev upp ur sängen. Kylan från rummet kröp in under täcket och den värmen som hade bildats av våra två kroppar var direkt som försvunnen. Det kändes tomt i sängen utan honom, därför satte jag mig upp och gnuggade mig i ögonen. 

"Kan du vara en ängel och plocka fram ett par nya underkläder till mig ur skåpet, älskling?" frågade jag alldeles för smörigt. Oscar vände sig om och flinade lite åt mig. Jag visste att han gillade när jag kallade honom för söta smeknamn såsom älskling och hjärtat, både för att han tyckte att det var extremt töntigt när jag gjorde det och för att han fick känslan av att vi inte bara var vänner utan något mer. För det var det lite negativa med vårt förhållande. Med tanke på att vi hade varit bästa vänner i alla tider så blev vårt förhållande på ett helt annat sätt än om vi hade lärt känna varandra förra året. Vi hade ett förflutet som vänner och det var viktigt att vi inte glömde bort att vi nu var mer än så. 

"Vad vill du ha då?" svarade han genast och ryckte upp den vita skåpdörren där mina kläder var förvarade.

"Du bestämmer", log jag och drog handen genom håret för att trassla ut tovorna i mitt hår. Oscar kastade en ren bh och ett par trosor till mig, sedan återgick han till att dra på sig sina jeans som han tidigare hade tagit på sig men var tvungen att ta av sig när jag slet ner honom i sängen igen. När han hade tagit på sig sina jeans gick han till sin garderob och började söka efter en tröja att ha på sig. Efter ett tag verkade han besluta sig för att ta en vanlig tjocktröja som var lite högre i halsen. Han log belåtet åt sig själv när han speglade sig i helkroppsspegeln och konstaterade att han såg riktigt bra ut. 

"Vad ska jag ha på mig då?" frågade jag och reste mig upp ur sängen, endast iklädd mina underkläder. Oscars fokus vändes från spegeln till mig och han tittade alldeles förtjust på mig. Han hade nog inget problem med att jag såg ut såhär men att gå runt inne i stan i enbart underkläder, mitt i vintern kanske inte var det smartaste. 

"Sen när blev jag din personliga stylist och assistent?" frågade han lite ironiskt. Jag rullade mest bara med ögonen och och bort mot garderoben.

"Sen idag faktiskt", svarade jag och tittade bland hyllorna. Bland alla mina kläder fann jag inget som riktigt föll mig i smaken men tillsist fick det bli en av mina röda tröjor och ett par svarta jeans, bara för att få lite julstämning. Fortfarande kunde jag inte påstå att julen var någon slags högtid som jag föredrog. Helst kunde jag hoppa över den då min mamma hade fått mig att förstå hur ensam och trist högtiden egentligen var. Grejen var dock den att jag inte ville förstöra Oscars vision då han var en riktig julälskare. Han kunde börja julpynta och dricka julmust redan i september om han fick. Därför ville jag inte förstöra något för honom. För mig var det där med viktigt att se till att han fick uppleva precis det han önskade. 

"Jag älskar när du har den där tröjan på dig, den är så fin. Du är så fin", sa Oscar förtjusat när jag hade tagit på mig den röda tröjan.

"Du gör mig generad!" utbrast jag och slog händerna för ansiktet. Direkt när jag fick komplimanger så blev jag jätte generad och Oscar som jämt gav mig komplimanger fick i sin tur mig att bli generad och väldigt ställd. Fast det var ändå kul att han faktiskt visade uppskattning. För hade han inte gjort det hade jag nog börjat tvivla en aning. 

"Precis det som var tanken", flinade han. "Nu tycker jag dock att det är dags för oss att gå."

-----------------------

ge gärna tips på vad ni vill ska hända i de kommande kapitlen!

kram



En riktig jul - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now