Lucka fem - del ett

2.7K 168 12
                                    

Femte december tvåtusenfjorton
Jag sprang genom korridorerna mot lektionssalen utan något skolmaterial alls, jag var försenad för första gången under hela min gymnasietid och hade därför inte tid att springa förbi skåpet och hämta mina läroböcker som skulle användas den här förmiddagen. Egentligen förvånade det mig att jag aldrig tidigare hade kommit sent då jag var en riktig tidsoptimist. Skulle man träffas klockan fem så var jag alltid på plats kvart över fem, i vissa fall kanske jag till och med dök upp halv sex. Korridorerna var hursomhelst nästintill folktomma. Det hände att man stötte på någon ensam människa som satt på en bänk och filosoferade eller någon som sprang i panik mot sin lektionssal. När jag nästan var framme vid sal C307 där min klass höll till på morgonkvisten så kände jag hur någon greppade tag om min överarm. Jag som hade varit inne i min egna bubbla vände mig lite skrämt om och såg Oscar stå med hans hand lindad om min överarm. Han tittade på mig med en road blick och likaså hans vänner som aldrig verkade ha lektion då de alltid satt samlade i korridoren och skådade människorna som gick förbi. Förmodligen så snackade de väldigt mycket skit om var och varannan som passerade också.

- Oscar, jag är försenad och har därför inte tid att prata, mumlade jag och försökte slita mig ifrån hans stadiga grepp om min överarm. Ett litet hånfullt skratt lämnade hans läppar och han skakade roat på huvudet.

- Om du är sen så gör det ju ingenting att du kommer lite senare, skrattade han fram. Killarna som satt på bänken bakom honom skrattade även de lite retsamt åt mig men tystade av när Oscar gav dem en riktigt seriös blick som förmodligen betydde att de skulle hålla tyst.

- Mamma kommer döda mig när hon ser att jag har frånvaro, sa jag försiktigt. Ännu ett hånfullt flin spred sig på hans läppar innan han gav ifrån sig ett nästan ohörbart skratt.

- Låt mig fråga, hur många gånger har du kommit försent under din tid på den här skolan? frågade han med höjda ögonbryn. Jag låtsades tänka men jag visste redan svaret, det här var första gången någonsin.

- Det här är första gången, svarade jag tyst.

- Då spelar det ju ingen större roll om du gör det idag, flinade han och släppte lite på greppet han hade om min arm. Suckandes nickade jag åt honom och slog mig ner på bänken bredvid killen som också hette Oscar men som kallades för Ogge. Han såg väldigt snäll ut och log mot mig jämfört med de andra två som bara stirrade storögt på mig.

- Låt gå, prata på och så att jag får smita in på lektionen så snabbt som möjligt, muttrade jag surt. Jag gillade inte tanken av att jag var sen till skolan då jag var helt säker på att mamma skulle skriva ett långt argt meddelande om att jag skulle förbereda mig på ett allvarlig samtal. Ett sådant meddelande hade jag fått två gånger tidigare, en gång då jag hade glömt att säga att jag sov hos en kompis och en gång då jag hade smitit ut på en fest som jag inte hade fått gå på.

- Vi skulle väl träffas efter skolan? frågade han och tittade stolt på killarna precis som om de hade slagit vad om det tidigare.

- Var det inget mer? frågade jag spydigt och reste på mig från där jag satt.

- Svara på min fråga, slängde han ur sig och tittade på mig som hade börjat gå i korridoren bort mot salen där jag hade lektion.

- Ja, vi ska träffas ikväll - är det något mer du vill veta innan jag går in? spottade jag ur mig och ställde mig utanför den gröna dörren som var prydd med en grankrans och röda små detaljer. Såklart skulle det pyntas för att det var jul.

- Nej det var inget mer, svarade han och gjorde en vinkande gest med handen som tydde på att jag kunde gå in om jag ville.

- Jag visste det, du ska knulla med henne i natt! High five på den alltså, utbrast Felix som tidigare här i veckan hade sagt något liknande. Jag rullade med ögonen och öppnade dörren till klassrummet och gick in.

- Man behöver inte ligga med en tjej när man umgås, hörde jag Oscar säga innan jag stängde dörren bakom mig. Läraren som jag hade såg måttligt glad ut över att jag hade kommit sent. Jag ursäktade mig och slog mig ner på min vanliga plats i klassrummet, platsen bredvid brukade Cissi alltid sitta på men till min stora förvåning så satt hon inte där utan bredvid Daniella - klassens mest populära tjej. Varför hon satt med henne kunde jag nästan inte förstå efter hur illa hon hade pratat om henne tidigare men det var helt upp till henne - ville hon sitta med Daniella och låtsas vara någon annan så var det helt upp till henne.

En riktig jul - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now