Lucka fjorton

2K 189 19
                                    

Tredje advent - fjortonde december tvåtusenfjorton
När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr, bakar kakor och har ett stort bestyr.

Mamma hade i princip murat in mig i mitt rum och lät mig inte att gå någonstans. Hon hade tagit ledigt en dag från jobbet för att se till så att jag höll mig hemma och inte sökte upp någon som kunde få mig att gå tillbaks till varken min körledare eller hela det där gänget som skulle uppträda tillsammans. Vi hade nämligen en del uppträdanden idag också på olika sjukhem men såklart så kunde jag inte delta på dem. Faktiskt så hade jag aldrig trott att jag skulle ta såhär illa upp när jag blev ut sliten ur kyrkan av mamma eftersom jag från en början knappt brydde mig om det här. Jag gjorde det bara för att jag var tvungen och inte för att jag tyckte att det var så värst kul. För hur kul var det egentligen att sjunga lusse lelle och stå med varma ljus i håret så att man svettades som en gris? Inte så värst.

Mina tankar på luciakonserten släppte då min mobil som låg bredvid mig i sängen vibrerade till. Irriterat letade jag fram den och läste vad jag hade fått för något och från vem.

"Så nu har du kysst Oscar också?"

Meddelandet var från Cissi som förmodligen i nuläget satt och studerade den där bilden på mig och Oscar inne på caféet. För att vara helt ärlig så kunde jag inte bry mig mindre om henne för tillfället när hon umgicks med Daniella och bara dök upp i mitt liv när hon kände för det. Det kändes som att jag och hon hade glidit isär väldigt fort direkt när Oscar kom in i mitt liv men det var bara för att hon knappt kunde godkänna att jag umgicks med honom. Skulle hon inte betett sig som hon gjort så skulle vi förmodligen fortfarande vara lika nära vänner som vi var innan han kom tillbaks till mig. Sedan så hade jag det faktiskt mycket roligare när jag var tillsammans med Oscar än vad jag hade tillsammans med Cissi som helst bara satt och gjorde ingenting.

"Och?"

Mitt svar blev kort och enkelt men jag orkade inte lägga någon fokus på det här då jag visste att om jag triggade igång något så skulle det tredje världskriget startas vilket jag inte hade någon större lust till.

"Så du skulle tycka att det var okej om jag gick och kysste din crush? Hur kul skulle du egentligen tycka att det var om jag helt plötsligt hånglade upp Albin från ekonomiklassen som du har varit så himla kär i det senaste halvåret?"

"Men är du seriös nu eller? För det första, jag har aldrig gillat Albin utan jag var bara med honom en gång efter skolan eftersom vi båda var med i elevrådet förra året. För det andra så har du ingenting att göra med vem jag kysser och vem jag inte kysser - låt mig göra det jag vill göra och det som jag känner är rätt. För det tredje, det var Oscar som kysste mig och för det fjärde, är du kär i någon så får du väl ta och visa det på ett eller annat sätt. Precis som jag sade tidigare - du kommer inte få åka snålskjuts på mig utan du får berätta som det är för Oscar att du har känslor för honom."

"Du är så barnslig, vet du det?"

"Barnslig? Ja, jo tack detsamma"

"Seriöst, ibland undrar jag egentligen varför jag valde att bli din vän"

"Du behöver inte vara min vän"

"Bra, då säger vi så. Vi är inte vänner mer men kom inte krypandes tillbaks i morgon då du behöver hjälp inför halvkusproven!"

Surt strirrade jag upp i taket. Cissi var nog den människan som kunde irritera mig så mycket men ändå betyda så hemskt mycket för mig. Jag visste att det här lilla tjafset inte skulle vara så värst länge utan att hon och jag skulle hitta tillbaks till varandra inom kort. Man kunde nästan säga att sådana här tjafs var lite av det som vår vänskap bestod av.

En riktig jul - The Fooo fanfictionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu