Bonuskapitel 3

485 36 2
                                    

Kommer göra flera korta kapitel nu, det är ju julafton imorgon???? Kan ju inte skriva om julen efter jul hahaha :p

Oscars perspektiv:

Jag och Lucia gick inne i stan tillsammans. Hon tittade på julklappar medan jag hade annat i fokus. Min fokus låg på henne. Den vackraste människan jag visste om. Det var så äckligt klyschigt men jag kunde inte låta bli att vara det. Lucia fick mig på fall gång på gång på gång. Det spelade ingen roll vad hon gjorde. Mitt hjärta slog alltid ett extra slag med henne i min närhet. Ibland kunde det till och med hända att jag blev lite smått nervös med henne - inte på ett dåligt sätt utan på ett bra sätt. Hela hon hade en positiv inverkan på mig och enda sedan hon hade kommit in i mitt liv hade jag förändrats till vad jag tyckte var något bättre.

"Minns du när du köpte det där fina halsbandet till mig?" frågade Lucia med skrattet i halsen. Vi satt just nu i gallerian och delade på en frozenyoghurt som hon hade plockat ihop till oss. Jag minns det väldigt väl, det där halsbandet.

"Ja, det är klart att jag minns. Varför skulle jag inte minnas det?" svarade jag och tog en av skedarna. "När jag valde ut halsbandet så kunde jag se det framför mig hur fint det skulle passa på dig. Sedan gav jag dig det och det passade bättre än vad jag hade tänkt."

"Du gör mig så generad", fnissade hon och lade händerna för kinderna. Jag flinade till. Hon var så söt när hon rodnade. 

"Problemet är att jag inte har haft det på så länge. Jag tror att jag glömde den i min mammas lägenhet när jag flyttade in hos dig och hon åkte till Italien", suckade hon och tog en skopa av yoghurten. Jag log lite snett mot henne och tog i tag om hennes fria hand. "Jag vet inte men det känns som att jag vill ha den på middagen i kväll med dina föräldrar."

"Jag måste bara hitta en present till mamma och en till min pappa, efter det kan vi åka hem dit och söka efter det om du vill?" föreslog jag. Hon nickade glatt och såg ut att gilla förslaget. Jag började samla ihop mina grejer som jag hade köpt under eftermiddagen bara för att visa på att det kanske var dags att gå.

"Har du någon plan på vad du ska köpa till dina föräldrar då?" frågade hon och började plocka ihop sina påsar med grejer.  Lucia hade köpt på sig en hel del grejer idag, bland annat kläder till när vi skulle till Italien direkt efter jul samt kläder att ha på julafton som hon skulle fira tillsammans med min familj det här året. Min familj var glad att hon var med mig och hade jämt öppna armar för henne. Det spelade ingen roll vad det handlade om. Lucia var som en del av familjen eftersom hon var en del av mig. Hon var min bättre halva. 

"Funderar på en handväska till mamma och kanske en ölprovning eller en upplevelse till pappa", svarade jag. 

"Oj, du ska skämma bort dem?" sa Lucia väldigt förvånat. 

"Ja, eller alltså jag vill visa min uppskattning till dem eftersom de stöttar mig och därför vill jag ge dem något som de kan minnas. Mamma behöver en ny handväska, hon gnäller jämt på att den hon har är trasig, och det skulle vara skönt att komma iväg med pappa någon dag bara han och jag. Det var längesedan jag var med honom bara han och jag", svarade jag och tittade på Lucia. Hon hade tagit den lilla bägaren i sin hand och gick mot en av soptunnorna för att slänga den. Efter det flätade hon ihop sina fingrar med mina igen. 

"Du är så omtänksam, fler borde vara som du", sa hon och pussade mig på kinden. 



En riktig jul - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now