Lucka tolv - del ett

2.1K 175 9
                                    

Tolfte december tvåtusenfjorton

"Snälla, snälla Oscar du måste komma hit tårarna bara rinner och jag vet inte vart jag ska ta vägen längre. Mamma hatar mig och har inte kommit hem än även fast hennes skift slutade för tre timmar sedan. Tänk om hon har gjort sig illa, tänk om det har hänt henne något?"

"Jag vet att du inte är vaken men jag ber dig att du kommer hit direkt när du ser dessa meddelanden"

"Klockan är fyra på morgonen och hon är inte hemma än. Hon skulle komma klockan elva igårkväll"

"Jag har inte sovit på hela natten, Oscar det här är allvar. Tänk om mamma har gjort något dumt eller att hon har försvunnit. Man vet ju inte med dagens samhälle"

"Oscar jag är på riktigt rädd nu, snälla kom hit"

"Klockan är snart halv sex, du måste vakna snart"

Jag måste ha somnat mitt upp i mina för jag vaknade av att jag kände hur någon lade en kall hand mot min kind. Försiktigt slog jag upp ögonen och såg att Oscar satt och tittade bekymrat på mig som låg febrig och alldeles utslagen i sängen efter att ha varit vaken i princip hela natten. Lånsamt strök han handryggen mot min kind och sedan ner över halsen mot min axel.

- God morgon, jag såg dina meddelanden och kom hit direkt men du hade somnat och jag hade inte hjärta till att väcka dig, sa han försiktigt och log ett osäkert leende mot mig. Trött som jag var så orkade jag inte ge något riktigt svar utan jag bara nickade och log mot honom innan jag började trava upp mina kuddar i en hög bakom mig så att jag kunde sätta mig upp lite skönare.

- Är mamma hemma än? frågade jag aningen oroligt. Direkt såg jag hur Oscar sjönk ihop på skrivbordsstolen han hade dragit från skrivbordet till kanten av sängen. En långsam och försiktig skakning på huvudet kom från hans håll och sedan tittade han ner på hans händer han hade lagt samman i knät.

- Har det hänt henne något eller? frågade jag ännu mer oroligt.

- Nej du kan vara lugn, det har inte hänt henne något vad jag vet, svarade han och tittade på mig som förmodligen såg helt hemsk ut. Av det lilla jag hade sett av mig själv den här förmiddagen var att jag hade alldeles tovigt hår och att mina kuddar hade gett mig ränder på kroppen från där jag hade legat.

- Måste du till skolan idag? frågade jag sömnigt bara för att byta samtalsämne. Han ryckte lite löst på axlarna och tittade sedan på det tomma utrymmet bredvid mig. Jag klappade försiktigt med handen på täcket för att låta honom hoppa upp och slå sig ner vid min sida.

- Skolan kan vänta, jag är hellre hemma med dig idag och tar hand om dig medan du är sjuk. Sedan så är det fredag så jag behöver inte oroa mig för att missa några lektioner mer än de där musiklektionerna som jag har tillsammans med killarna, svarade han och lade min hand i hans.

- Men jag vill inte vara hemma idag, gnällde jag och tittade uttråkat på honom. Han visste om mitt dåliga morgonhumör när jag inte hade fått i mig något i magen och därför reste han sig upp ur sängen och gick mot dörren.

- Jag kan fixa frukost till dig och sedan så kan vi åka ner på stan och julshoppa? Låter inte det som en bra idé? frågade han i dörröppningen. Suckandes ställde jag mig upp och nickade åt honom. Det kanske var en bra idé, dock skulle vi säkert möta på ett gäng av hans fans och de visste inte vem jag var än vilket kunde göra att saker och ting började sprida sig om oss. För mig var han bara en vän och inget mer.

- Men jag är ju sjuk, är det verkligen så bra att jag går runt på stan då? frågade jag och svansade efter honom ut till köket där han började plocka ut en del grejer ur kylskåpet som han sedan dukade fram på köksbordet. Jag dunsade själv ner på en av stolarna och bara väntade på att jag skulle få allt serverat.

- Om du inte vill vara hemma så måste vi gröra något och då är att köpa julklappar en bra idé, om vi gör det under dagen idag så är det mindre chans att det är fullsmockat av människor och inte minst fans om vi vill vara lite för oss själva. Vi ska inte direkt göra någon fysisk anstränging mer än att gå från tunnelbanan och mellan de olika butikerna, svarade han och ställde fram yoghurtpaketet på bordet bredvid flingorna som låg i den lilla glasburken jag hade dekorerat i lågstadiet som mamma vägrade att slänga.

- Okej visst, muttrade jag och tog för mig av det han hade dukat fram.

En riktig jul - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now