Yeni:29

2K 144 62
                                    

Multi :turna

TURNA 'DAN

"baba valla daha nereme yicem tamam anladık beni çok seviyorsun da ben bu kadar sevgiye alışık değilim" diyip bıkkınlıkla iyimisin diye soran babamın ve bir yandan ağzımı tıka basa dolduran annemin yanından kalkarak" odama gidiyorum ben" dememle babam ayağağa kalkıp " ben göt-" diyeceği yerde onu susturdum. Ayy keşke biraz daha ilerde sustursaydım fesat gibi oldu ama herneyse.

"ben kendim giderim" diyip babamı geri yerine oturtturarak bana haset haset bakan bizim evlatlığa dil çıkarıp kafeteryadan ayrıldım.
Zaten diyarıda faxlaca merak ediyordum. Yazık çocuğun ailesi de daha gelmedi yalnız hissetmesin kendini.

Asansöre binmemle bir anneyle yaklaşık dört beş yaşlarındaki çocukta binerken kaldığım yerin düğmesine basıp bana bakan çocuğa gülümsedim.

Çocuk annesinin eteğinden çekiştirerek" anne ben onu istiyorum " demesiyle tabiki gururlandım, evet evet büyüklerin olduğu kadar küçük çocuklarında ilgisini çekiyorum.
Çocuk aklı işte şimdi benimle evlenmek isticek falan.

Alttan alttan sırıtsamda duymamış gibi etrafıma bakarken annesi gülerek" annecim naapacksın sen ablanı " dediğinde çocuk tekrar bana bakıp" bu hastane elbisesi ve tipi aynı benim oyuncak eşşeğime giydirdiğimle uyumlu, o kırılmıştı lğtfeeğn onu bana al" dedi.

AA terbiyesiz çocuk.. Zaten yüzünde de meymenet yok dili gibi, pis, sarı, aptal..

Annesi çocuğu kçşeye çekip bana dönerek "çok üzgünüm oğlum biraz patavatsız da" dediğinde Benim yerimde asansör dururken o bücüre sonrada annesine bakıp " evet aşırı patavatsız, çocuğunuz edep ahlak denen bişey pek sizden alamamış galiba"diyip inerken kapanmadan son kez annesini bakıp" Haa bu arada çocuğunu Bi göz doktoruna götür derim böyle eşsiz bir varlığa dediğine bak" dediğim gibi saçımı savurarak 302 numaralı odanın kapısını araladım.

Uyandığım da elimi tutan çocuk diyarın üstüne çıkmış yumruk atıyordu.
Hızla çığlık atıp üstteki genci yere savururken onu umursamadan diyarın yüzünü avuçlarımın arasına aldım ve dudağındaki kanı baş parğımla silip hala yerde olan gence nefretle dönerek "hasta bir gençle derdin ne?... Hemen çık odadan" diyip kapıyı gösterdiğimde genç bir bana birde diyara bakıp inleyerk yerden kalkıp diyara orta parmak çekerek odadan ayrıldı.

"terbiyesiz" diye mırıldanıp yüzümü buruştururken diyara bakıp "neden vurdu sana? İyimisin? Doktor çağırayım-" üst üste sorularım diyarın parmağını dudaklarıma yerleştirmesiyle son bulurken, diyar gülümseyip önüme düşen saç tutanın kulağımın arkasına iterek "doktora gerek yok...o dayağı fazlaca hak ettim" dediğinde yüzüm buruşuken sadece susup kanayan yerlerini temizlemeyi tercih ettim.

ARAS'DAN (1hafta sonra)

"istemiyorum kardeşim anlamıyormusun" diye bağırıp yüksek sesli ortamın altında içkimden bir yudum daha alıp egeye dönerek " sadece eğlenmeye, mutlu olmaya ihtiyacım var. Bu gece beni sal" diyip geldiğimiz barın ortasına doğru ilerleyerek hiç birşey olmamış sanki hayat normalmiş gibi dans ettim.

Bu aralar hayatım hep bir miş 'lerle keşkelerle dolu hayatın tekmeyi basmadığı yer kalmadı.
Turna eve döndüğünde yanına gittiğim de bana fena bir tekmeyi bastığı yetmiyor gibi nisbet atar gibi birde diyarla gittikleri konseri hikayesinde paylaşmıştı.

Artık hiç bişey eskisi gibi olmayacak bu belli.
Zaten bir haftadır okula da geldiği yüzünü gördüğüm yok, anca böyle gece içip içip sızıyorum, ayık kafayla düşünmekten uyku tutmuyor zaten.

YENİWhere stories live. Discover now