yeni:12

3.3K 177 37
                                    

Okula geldiğimiz gibi her ne ara el ele tutuştuk şuan heyecandan ve birazda sözlü olma korkusundan o ani düşünmeden koridorda el ele koştururken kapıya gelmemizle aras tiklamadan direk iceri girdi, tabiki pesinden bende...

Kel başında bir iki tel saçı olan kısa boylu ama tahminen yeni hoca olan adan sanki çok saç varmış gibi onları geriye atarak öfkeyle masaya vurdu.

" Hadisizler.. kapıyı tıklamadan nasıl girersiniz?....bak bak bide göstere göstere önümde aşk yaşıyorlar"  diyip hoca bir anda aceleyle bizim tutuşmuş ellerimizi ayirirken bütün sınıf bir anda kahkaha atmaya başladı....tabiki o çirkeff, utanmaz aşık kızımız çisem sinirden yerinde gerekiyordu..lan aslinda böyle olmasi bi bakıma iyi oldu biraz sinirlensin bakalim o yelloz.

"Karşim boş ortam istersen hemen biz çıkarız" diye arkadan biri atilinca yine herkez kahkaha atıyordu taki aras onlara susturucu bir bakış atana kadar.

Ellerini hızla cebine sokup sabahki Şakacı halinin ardindan soğuk bir ifadeye bürünüp "kimle el ele olduğum seni ilgilendirmez. ..işini yap sen hoca" allah belani vermesin gerizekalı,  senin şu artis havaların yüzünden bende yanicam lan, diye içimden geçirip sinirle arası cimciklerken inleyerek biraz geriledi.

Ben hemen ofkeden kuduran hocanın karşısina geçip onu sakinlestirmek amaçlı konuşmaya başladım" hocam sakin olun onun biraz problemleri var....bir dakika"  diyip nefes aliyomus gibi yaparak"bu koku...çok güzel, hangi şampuani kullanıyorsunuz hocam basınız bir çiçek bahçesi gibi kokuyor"dememle sınıf kahkahaya bogulurken bende dahada batirmis olmama kufrettim.

Aptal turna iki tel saçı olan adama ne sampuan markasindan bahsedersinki?
" Hocam o kokuyu bende aldim hangi marka bu? ...biraz blendaxs havasi var"  diyip kendi kendine şimal gülerken hoca görmeden gizlice ona hareket cekiyordumki orta parmağımı Kaldırdığım gibi hoca" bide edepsiz hareketler yal bu sözlerin üstüne ha....ilk tahtada sözlü sizle olucak....-15 üzerinden degerlendirileceksiniz" demesiyle bu sefer arasin bana iyice sert bir şekilde gecirmesi bir oldu.

Haklı Dağılın....

" sözlüye geçmeden önce söylemem gerekki eşsiz kokan sey cidden şampuan....elseve markasi en pahalisindan kullanıyorum" diyip iyi birsey dermiş gibi hoca gulumseyince bende dayanamayip hep beraber güldük...tabi bu hocanın öksürüğüne kadar devam etti.

" ben yeni felsefe hocaniz bünyamin gümüş" derken kafa sallayip heyecanla gelecek soruyu bekledim.

"Ilk soru sana hadsiz genç" diyil arası gösterirken aras göz devirip " hadsiz değil aras" demesiyle hocanin gözleri yuvasindan her an çıkacak gibi pörtlerken yutkunarak "bu okulun sahibinin oğlu aras" diyince herkez alttan alttan kikirdarken hoca kendini toparlayip" benim güzel yakiskli, tam bir istanbul beyfendisi evladım sorun...thlasin ilkesi nedir? " neyy sorular bu kadar kplaymi?....ee ben o zaman boşuna heyecan yaptım bende bişey bekliyom haa.

"Su" demesiyle hoca çok büyük birsey başarmış gibi arasa sarılıp"ikinci ve son sorun...bir tane Türk felsefeci söyle" bebe işi sorular amman eksi on besten başlasada en azından bi seksen beş alırım.

" İbni Haldun"  dediği gibi o kankileri olcak çete ovlayip sanki büyük birsey başarmış gibi  helal falan derken hoca tam yerine yolluyorduki  o tekrar bana dönüp " bol şans....şansa çok ihtiyacın olucak" diyip göz kirkaparak yerine ilerledi.

Ayyh götüme bak hele...o sorular gibiyse bende bilirim tat-" varlığı bir ödev olarak tabimlayan kişi kimdir ve ne zaman ölmüştür" neyyh...bu nasıl soru lan, ona Türk felsefeci falan dedi bana taa ninisinin ninisi bu nedir yav.

Where is the adalet!..
Sınıf kikir kikir gülerken şimal ağzıyla biseyelr demeye çalıştı...ahh lanet olsun şu ağız okumayı ogrenmeliydim.
Anladigim kadariyla hocaya dönüp tekrar düşünerek" ibni sina"  dememle  bazilari olabilir bazılari yoh amına derken hoca eksi koyup" yanlış son soru" demesiyle hirsla oflayip bağırarak " hocam bana sorduğunuz soruyla arasin ki bir mi " dememle hoca kaşlarını catarken şimal her ne kadar bana katılıp savunsada hoca bir bakışla bizim çenebaz şimali susturup" pekala ikinci soru kolay...varlık nedir? ..mesela kaşarın bir varlık olduğunu bana islatla" demesiyle sıkkınca düşünürken aklıma gelen şeyle sırıtıp bana bakan çisemin tam karşısına geçtim.

Elimle çisemin o çirkin botokslu yüzünü göstererek" işte hocam size hakiki kaşar diye bir varlığın olma kanıtı" dememle sınıf ovlarken hocada alttan sırıtıp" geç yerine otur...0...hatta bir dakika -15 in vardi , o öyle kaldı. ..Diğer sözlüye iyi çalışırsin artık" dedi.

Sanki bu sozluyu biliyordumda çalışmamistim hah!..
Ayaklarımi sürüye sürüye kölesi olduğum aras beyimizin yanina oturunca şimal direk bana dönüp merakla" siz hayırdır dün gece...bu ustundekiler ne." Diyip imayla sırıtırken aras ben konusmadan söze girdi" dün kankinle birbirimizin olduk...hani anlarsin ya" diyip bide göz kirpinca ağzım açık bırakıp koluna geçirerek" saçma sapan konuşm-" daha sözüm bitmeden şimal bi karşı sırasında oturan atlasa dönüp " Bunlar birbirinjn olmuş" diyince bu sefer bu dedikoducunun açık olan aninda yetiştirme olayına şaşırdım.

" ohaa...aslinda turna kardeşim sende haklisin bu çocuğa kim dayanir...tas mübarek" diyince göz devirerek"az çok tanimasam seni gay sanıp ona yürüyon sanicam...yok bizim aramizda öyle sacma seyelr"  diye fisildarken atlas yuksek sesli bir küfür savurunca herkez bi anlık bize dönüp sonra önlerine donmeleriyle" elhamdulillah erkek gibi erkegim...kizlardan hoşlanıyom, sende bi gosteriyim istersen hoslandigimi" diyince ben tam kalsin diyecekken aras bir anda atlasla aramdaki görünürluge kolunu atıp " siktir git...dön lan önüne" demesiyele direk susup önüne döndü.

Arasin bir anda sertlesen bakışları beni bulurken, heyecan ve korku karşık aninda önüme döndüm.

*

Zilin çalmasına son beş dakka kala sinifa nöbetçi öğrenci girerek " hocam bir duyuru yapabilir miyim" demesiyle hoca kafa sallarken nöbeti kız ilk önce bizleri süzüp sonra bi nazlanircasina arasa doğru gülümseyince tiksinip göz devirirken kızda duyuru ya başladı.

" okulumuzun her sene düzenlenen kuruluş partisi iki gün sonra olucak...kavalyesiz kimseyi almıyoruz bilginize" diyerek çıktı.

YENİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin