0.8: Gus'ın Laboratuarı

321 61 363
                                    

Selam :)

Beklettiğim için üzgünüm. Sınavlarım geçtikten sonra sık bölüm gelecek söz! Eylüle kadar bu hikayeye final vermek istiyorum çünkü bir daha böyle fırsatım olmayabilir.

Bölümlere isim vermiyorum ama bu bölümün bir ismi olsa "Gus'ın Laboratuvarı" olurdu.

Bu arada bazı bölümlerin başında resim oluyor bazılarında olmuyor. Bunun sebebi o bölüme veya hikayeye uygun görmem o an. Eğer olmuyorsa sırf güzel diye alakasız görseller koymak istemiyorum. Size anımsatanları benimle paylaşabilirsiniz :)

İyi okumalar!

------

------

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

------

"Sakın kafana göre iş yapma Bet."

Şu an orta çağdaki yuvarlak masa şövalyelerinden çağrışım yapacak şekilde tek tek dizilmiş yeni ekibimle otururken kafamda yankılananlar Adam'ın konuşmayı sonlandırmadan önceki söyledikleriydi.

"Bu işe bulaşmanı istemiyorum."

Olayı açıklarken daha önce Koza'nın yaptığı soygunlardan örnekler veren Carmen'e baktım. Saçını yine sımsıkı bir topuz yapmıştı. Bu zayıf, kemikli yüz hatlarını daha da öne çıkarıyordu. Bir yandan olayı açıklıyordu. Bir yandan da diğer Koza'nın giriş şekli ve soygunu ile ilgili ayrıntıları yansıtıyordu masaya. Kafamda bin tane tilki dönerken yine göz göze geldik. Carmen'in bal rengi gözlerinin benim üzerimde dolanıp durması şaşırtıcı değildi. Sonuçta masaya yansıttığı soygunların yarısını ben yapmıştım. Benim dışımdaki on iki kişi için bunlar önemli detaylar olabilirdi.

"Ben halledeceğim."

Halledebileceğinden şüphem yoktu. Sadece... Bu ikinci koza şu ana dek Mavi Birlik'i soymuş, WDA'yı bana bırakmışken nasıl olur da şimdi taktiğini tamamen değiştirebilirdi? Hem de eleksiyo çalarak? Açıkçası kafamda birkaç bölge işaretlenmişti. Ya Reykjavik'e geri dönmeliydim ya da Amsterdam'a gitmeliydim. Ortada sorgulamam gereken birtakım durumlar vardı. Problem tam olarak şu noktada başlıyordu: Şu an ikisi de imkansızdı.

Bu benim meselemmiş gibi hissediyordum.

Elimle şakaklarımı ovarken yakalandığımı -ben olarak yakalanığımı- kim biliyor olabilir diye düşünüyordum. Çünkü diğer kozanın WDA'yı soyması yakalandığımı biliyor olması demekti. Diğer türlü neden bir anda yine Mavi Birlik'i soymak yerine farklı bir yola sapsın ki? Darrell basından hatta yakalandığım üsteki herkesten bu gerçeği gizlemişti. Beni generale topluluk içinde hakaret etme suçundan tutuklanmış göstermişti. Tabii beni sorgu odasına götürenler, ilk başta uçakların kaçmasına izin verdiğimde yardıma gelenler ve sorgu odasında camın arkasında kayıt tutanlar dışında... Darrell şu an onları sorguluyor olmalıydı. Bilgiyi birine sızdırdılar mı?

KOZAWhere stories live. Discover now