31.

639 50 19
                                    

Draco si jen povzdechl a došel do ředitelny. Seděl tam samozřejmě Brumbál, ale měl hosta...

--

"Dobrý den pane Malfoyi, posaďte se prosím" řekl Brumbál hned jak Draca viděl a poukázal na další židli v místnosti.

Draco polkl a šel se posadit. Křečovitě se posadil na židli a koukal na knihy kolem nich.

"To mě ani nepozdravíš? Synu?" řekl nechutně vlezle Lucius.

Draco neodpověděl. Lucius se usmál a jen dodal "Tak jo. Děkuju pane řediteli, už si ho vezmu mimo. Musíme si o něčem vážném promluvit"

Zvedl se a byl na odchodu. Draco se bál. Nevěděl o čem chce otec mluvit, ale věděl že to nebude nic hezkého. Zamyslel se a ani si nevšiml že si otec stoupl. Lucius se naštval a vytáhl Draca za límec ze židle a se slovy "Jdeme!" ho táhl pryč z ředitelny.

Došli až ke kabinetu Snapea. (nevím úplně jak to vyskloňovat, pardon) Ten zrovna vyšel ven. Nechal otevřené dveře a šel pryč. Otec Draca doslova hodil dovnitř a šel za ním. Zavřel dveře a posadil se na jednu z židlí.

Draco se posadil na druhou a čekal co se bude dít."Tak to zkusíme po dobrém co?" zasmál se Lucius. "Nechceš mi něco říct?"

Draco jen zakroutil hlavou na náznak nesouhlasu.

"Dobře, tak ne" řekl Lucius už bez úsměvu. Vytáhl si hůlku a Draca kouzlem přirazil ke zdi. Draco jen zasyčel bolestí která se mu rozléhala po zádech. Lucius se zvedl ze židle a při stálém držení Draca na zdi k němu došel blíž. "Jsi si jistý že mi nechceš nic říct? Nic? Ani to že šukáš kluka? Že šukáš HARRYHO POTTERA!!!" zařval na Draca Lucius.

Draco začal brečet. Je mrtvý. Teď ho nikdo nezachrání. Ani Harry ani Ron ani máma.

"Myslíš si že tě zabiju?" zeptal se Lucius a přiblížil se ještě blíž.

Draco zakýval tentokrát na náznak souhlasu.

"Tak to máš kurva pravdu! Ale ne teď" řekl Lucius a pustil Draca prudce k zemi. Draco tam seděl a nemohl se zvednout. "Zvedni se!" zařval Lucius.

Draco se pomalu a bolestivě snažil zvednout. Když tak tak stál na nohách Lucius pokračoval "Takže, nikdo ze smrtijedů není tak blízko k našemu hlavnímu nepříteli jako ty že?" řekl a šel si sednout.

Draco se na něj jen se strachem v očích díval. Když Lucius nahodil opět úsměv a ukázal na židli, Draco se posadil.

"Takže, bude válka, to je jisté. Pán zla už se chystá, to víš. A jelikož Harry Potter je Harry Potter, určitě bude vědět všechno co mají Bradavice v plánu." zastavil se na chvíli Lucius a přišel k Dracovi. Hůlkou mu zvedl bradu aby se mu díval do očí a pokračoval " Chci vědět všechno. Úplně všechno. Jestli zjistím že jsi mě podrazil, zabiju tebe i jeho, jasný?!"

Dracovi začaly téct slzy, ale pořád koukal otci do očí.

"Tak jasný!!!!"

"Ano" řekl poraženě Draco.

Lucius se usmál a ironicky pohladil Draca po tváři. "Měj se hezky, Draco" řekl a odešel..

tak? myslíte si že by to měl Draco někomu říct a riskovat smrt sebe i Harryho? nebo podávat Luciusovi informace, ale zradit všechny okolo?

jinak se omlouvám za chyby a krásný zbytek dne <3

We were too young | drrary | cz  Where stories live. Discover now