7.

927 65 21
                                    

Zvedl pohled a zahlédl blonďáka opřeného o zeď naproti přes chodbu. Kolem chodili lidi, Harry viděl Draca jen chvílemi, ale věděl že tam je. Vedle něj stála Pansy a něco povídala. Draco jen stál a s lítostí v očích pozoroval Harryho i Miu.

--

Po deseti minutách očního kontaktu s Dracem a uklidňování Hermiony slovem "ššššš" jakoby to mělo pomoct, se Harry i s Hermionou zvedli. Harry se rozhodl že odvede Miu na pokoj, uvaří ji nějaký čaj nebo polévku a půjde se podívat za Ronem. Harry se ještě za chodu otočil a zahlédl Draca jak už se věnuje dívce vedle něj. Trochu se pousmál a s Hermionou pokračovali v chůzi.

Harry už chtěl odejít a nechat Hermionou v jejím pokoji, ale najednou se ozvalo tiché "Harry?"

Harry se otočil a s tazavým pohledem řekl "Ano?"

"Já.... bych ti chtěla něco říct.. ale nesmíš to nikde říct" (to zní hloupě ale nevím jak jinak to napsat)

Harry se vrátil a posadil se za Miou na postel "Povídej"

Hermiona se zhluboka nadechla a spustila "Víš, s Ronem jsem se rozešla protože..." udělala menší pauzu ale hned zase navázala "... protože se mi líbí někdo jiný"

Vysypala ze sebe rychle poslední větu. Harrymu to na ní prostě nesedělo.. Tohle by Ronovi neudělala. Musela toho jiného kluka mít opravdu moc ráda." To je v pořádku. Věř mi, znám to. Tak kdo je ten šťastný muž?" odpověděl s úsměvem Harry.

" To je to... je ze zmijozelu" řekla Hermiona.

V Harrym hrklo. Bože... Že on se jí taky líbí Draco. Nevěděl co dělat. Tak nějak doufal že je Draco gay takže.. Ale co když není? Co když byl Dylan jen úlet a Harry u něj nemá žádnou šanci? A co když je bisexuál? Určitě by dal přednost Hermioně. "Jak se jmenuje?"

Hermiona se zhluboka nadechla. Jemně se jí začali třást ruce které následně Harry chytil, aby ji uklidnil. Podíval se jí do očí a Hermiona to řekla. "Pansy"

Harry vykulil oči v údivu. On se na ni nezlobil to určitě ne. Je na tom vlastně úplně stejně jako ona.. Rozešla se s někým kdo pro ni byl to nejlepší, kvůli někomu u koho má minimální šanci. Kvůli někomu kdo ji pravděpodobně nesnáší. Ten někdo je ze Zmijozelu a je to stejné pohlaví. Úplně stejně.

Když Harry chvíli mlčel, Mia začala mít strach. "Já věděla že ti to nemám říkat, bože co si teď o mně musíš myslet!?!"

"Nenene Mio klid. Já jen nevěděl co říct protože... jsme na tom dost podobně" řekl celkem smutně Harry.
Nevěděl jestli to chce Mii říct. Ale někdy to někomu říct musí, a kdo jiny by to měl být než zrovna ona. Vždycky tu pro něj byla a teď se mu svěřila. Proč by to neměl udělat on? Řekne ji to. Věděl že je to správně.

"Jakto?" zeptala se po chvíli Mia.

"S Jinny jsem se rozešel protože se mi začal líbit někdo jinej" začal pomalu Harry.

"No jo ale ty jsi ty. Ty můžeš mít jakoukoliv holku kterou budeš chtít" namitla hned Hermiona.

"No jo, ale on je to kluk" řekl opatrně.

"Harry ty můžeš mít i jakéhokoliv kluka" otočila se Mia na Harryho a položila mu ruku na rameno.

"Ne tohohle"

"Kdo je to ze je tak těžko k dostání?" zajímala se Mia.

Harry se zadrhnul. Bál se. Bál se toho že ho Hermiona odsoudí. Ale tenhle strach ho hned přešel. Je to přece Hermiona. "Draco" šeptl Harry.

Mia nahlas polkla a Harryho objala. "Harry, my to spolu zvládneme, dobře?" zamumlala Harrymu do ramene. I když Hermiona věděla, že ji Draco ublížil, pořád to byla Mia. Věřila že se lidi mění. A co když se Draco změnil? Co když takový vlastně nikdy nebyl?

Harry se jen usmál a užíval si její přítomnost. Byl za ní vděčný. Co by vlastně bez Hermiony dělal? Vždyť by byl doslova úplně ztracený. Byla jeho podpora, úplně ve všem. Ať se rozhodl udělat sebemenší hloupost, i když věděla že to ta hloupost je, šla do toho s ním. Vždycky mu pomohla, vždycky ho vyslechla ať se dělo cokoliv. Vždycky tu pro něj byla, je a bude. A proto tu byl, je a bude Harry pro ni...

Omlouvám se za chyby. A co si myslíte? Uspěje Hermiona u Pansy?

mějte krásný zbytek dne<33

We were too young | drrary | cz  Där berättelser lever. Upptäck nu