72. Posledné kliatby

1.2K 72 34
                                    

Madison:

Veľmi dobre som vedela, že to nebude dobrý nápad, keď Harry pôjde do Zakázaného lesa. Samozrejme, že by som ho zastavila, keby som mohla, no akurát v tom momente som bola mimo... Bolo by hlúpe, ísť za ním do Zakázaného lesa, takže sme len čakali, čo sa bude diať.

Ani nie o pätnásť minút sa smerom k hradu začali pohybovať postavy... Keď ste sa lepšie zahľadeli, videli ste, že ich je veľa. A celý tento zástup neviedol nik iný, ako samotný Pán zla.

A keď bolo už dostatočne ľudí pred hradom a Voldemort bol sotva dva metre za mostom, jeho hlas sa rozozvučal celým priestorom.

,,Harry Potter je mŕtvy!"

Smrťožrúti sa zasmiali a Voldemort tiež, no nám ostatným do smiechu nebolo, hlavne vtedy, keď sme videli Harryho bez známky života v Hagridovom náručí...

Chytila som Draca za ruku, nevedel, že čo idem urobiť, no ja som sa v tej chvíli zamerala na Harryho...

No ták...

Zamrmlala som si v hlave a snažila sa zachytiť jeho auru či pole. Po chvíli, keď som cítila, ako sa mi vlasy jemne nadvihli, som ich zacítila... Slabé impulzy, vyžarujúce z Harryho tela. Bolo veľmi ťažké ich zachytiť, pretože okolo nás bolo toľko ľudí, že som musela odbúrať ostatné impulzy, aby som sa dobojovala k tým jeho. Strhla som sa a Draco sa na mňa ihneď pozrel.

,,Žije... Cítim jeho impulzy," zašepkala som smerom na Draca, ktorý okamžite vypleštil na mňa oči, ktoré mu takmer vyletili z jamok.

,,Si si istá?" Spýtal sa ma tiež pošepky, aby sme nepútali zbytočnú pozornosť, na čo som takmer okamžite prikývla.

,,Je slabý, no cítim jeho impulzy... Každý čarodejník ich má," povedala som.

,,Aj ja ich mám?" Spýtal sa ma a ja som sa pousmiala.

,,Jasné, že áno... Každého impulzy a aura sú iné... Lapačov a smrťožrutov spoznám hneď, teba, tvoju mamu, otca a Bellu taktiež a ešte zlaté trio... Máte takú špecifickú auru a impulzy sa šíria aj podľa momentálneho stavu čarodejníka... Harry má teraz strašne slabé impulzy, pretože je slabý... Musím niečo urobiť," povedala som a preskakovala pohľadom po prítomných, aby som dostala odpoveď na otázku, čo budeme robiť.

,,Harry Potter je mŕtvy... Takže oddodneška... Budete poslúchať iba mňa," zasmial sa a ja som ťažko prehĺtla... Toto bude ešte zaujímavé.

,,Harry Potter je mŕtvy!" Zakričal znova.

,,Takže je na čase, aby ste vyjadrili svoj postoj... Vystúpte a pridajte sa k nám! Alebo zomrite!"

Zostalo ticho a Voldemort sa porozhliadol okolo seba.

,,Mad," zašepkal na mňa Neville a v tom momente po mne hodil nejaký klobúk, až som k nemu vzhliadla podrobnejšie... Bol to Triediaci klobúk... Zahľadela som sa na neho a potom sa zmätene otočila na Nevilla.

Grimasou mi naznačil, nech sa pozriem do jeho vnútra. A keď som tam zbadala lesknúci sa kov, prekvapene som otvorila ústa. Pomaly, ako keby ma snáď mal popáliť, som chytila jeho obruč, zacítila som, aký je chladný, no bez žiadného hlasného zvuku som ho vytiahla z klobúka a v momente som zvierala meč Chrabromila vo vlastných rukách. A tak som si ho pripevnila na opasok, ďakovne sa usmiala na Nevilla a čakala, čo sa bude diať.

,,Ak tu je niekto, kto sa chce k nám pridať... Nech sa páči," zazubil sa Voldemort a prísaham Merlinovi som cítila, ako mi Draco stisol ruku o niečo silnejšie, keď sa jej znova chytil, pretože pravdepodobne tušil, čo sa bude diať.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now