27. Ako vlastnú krv

1.6K 81 5
                                    


Kráčali po snežnom okolí Rokfortu...

Krásne snežilo, i keď celkom fúkalo, nevadilo im to.

Harry Potter zrazu zbadal profesora Slughorna, od ktorého potreboval tú spomienku, takže bolo celkom fajn, vydať sa za ním.

,,Dáte si ďatelinové pivo?" Spýtal sa smerom na troch študentov Chrabromilu, ktorým vcelku rýchlo došlo, prečo sa tam Harry Potter chystá...

Začali teda kráčať smerom k Trom metlám a keď teplo dopadlo na ich ramená, sadli si za jeden zo stolov a Harry Potter sa len obhliadal smerom po pravici Madison, keďže sedela tak, že Rona s Harrym mala po ľavici a Hermionu po pravici.

Keď zbadala ten vystrašený výraz Slizolinského chlapca, mala chuť sa postaviť a ihneď k nemu prísť a objať ho, no keď zbadal všetky tie zvedavé oči jeho smerom, podial sa neznámou cestou...Vyzeral bledo, mala chuť naozaj opustiť svojich priateľov, len aby pomohla Dracovi, no vedela, že on je príliš tvrdohlavý na to, aby jej povedal čo sa deje, nedaj Merlinovi, si nechal pomôcť, takže sa s povzdychom prizerala, ako zmizol z jej zorného pola.

Zrazu bol pri ich stole Slughorn a podával si ruku s Harrym.

,,Potter, príďte na môj večierok, aj vy Grangerová!"

Usmial sa na Hermionu.

,,S radosťou!" Odpovedala a potom sa pozrel na Madison.

,,Vás som už pozval predsa, tak teda dovidenia," odišiel a všetci traja sa na ňu skúmavo pozreli.

,,Prečo si nám nepovedala, že ťa Slughorn pozval na večierok?" Spýtal sa Harry a ona len mykla plecami, keď si odpila z ďatelinového piva.

,,Za prvé bolo to nepodstatné a za druhé, vedela som, že aj vás pozve... Teda aspoň teba, Harry," pousmiala sa a atmosféra medzi nimi sa uvoľnila.

Spokojne si kráčali na Rokfort z Troch metiel.

,,Bola som zvedavá, tak som zašla-" začala Hermiona.

,,Do knižnice," doplnili trojhlasne a ona prevrátila očami.

,,A?" Spýtal sa Harry a ona mykla plecami.

,,Nikde sa o nijakom po-" prerušil ju výkrik, ktorý zaznel nedaleko od nich, tak trochu pobehli a potom ju zbadali.

Katie Bellová sa vznášala asi šesť metrov nad zemou, ruky mala rozpažené, ústa otvorené a vlasy sa jej vznášali okolo hlavy.

,,Ja som jej vravela, nech sa nedotýka, no ona neposlúchla!" Zakričala Leanne, jej kamarátka, na čo Madison danú vec, náhrdelník, pomocou prútika zodvihla.

Tá čierna mágia... Cítila ju, ako vlastnú krv. I keď sa toho magického predmetu nedotýkala, cítila tie impulzy a vedela, že niečo podobné jej koluje v žilách.

,,Madison, hlavne sa toho nedotýkaj rukou," povedal Hagrid a dievča len prevrátilo očami.

,,Cítim tu čiernu mágiu z toho, zase pometená nie som," povedala smerom na Hagrida, ktorý držal Katie v rukách a niesol ju smerom do hradu.

,,Nie, určite nie. Išla na záchod a s tým balíčkom sa už vrátila," odpovedala Katiina kamaráka, na čo Minerva len prikývla.

,,Dobre, Leanne, môžete ísť," poslala dievčinu preč a ona tak aj urobila.

,,Povedzte mi, prečo vždy keď sa niečo stane tam musíte byť vy štyria?" Spýtala sa Minerva a pozrela sa na Harryho, Rona a Hermionu, ktorí stáli pred ňou a potom len na ťažko rozmýšľajúcu Madison, ktorá sa opierala o stenu, pričom nedávala veľmi pozor, čo sa práve odohráva.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now