1. Gubraitský ohneň

3.1K 137 8
                                    

,,To už odchádzate?" spýtala sa desaťročná Madison, ktorá uvidela svoju muklovskú opatrovateľku, ako si balí veci a skladá ich do tašky.

,,No áno, moja drahá. Dnes by už tvoj ocko mal prísť, takže ja už pôjdem domov," usmiala sa milým úsmevom, ktorý táto žena nosila neustále.

,,Aha," povedala Madison.

Keď Severus učil na Rokforte, niekto sa o ňu musel počas toho času starať, takže táto muklovská žena ju chodievala kontrolovať len raz za deň, čo jej doniesla potraviny alebo nejaké uvarené jedlo, chvíľu s ňou pobudla a potom znova odišla.

Ak bola Madison chorá, žena s ňou zostávala aj cez noc.

 Dnes sa už mali začínať letné prázdniny, čo znamená, že Severus sa konečne vráti domov.

Aj ona chodievala do muklovskej školy, síce nerada, ale musela, pretože jej to Severus nariadil.

Bola rada, že trápenie sa už konečne bude končiť, keďže toto leto bude mať jedenásť rokov a to znamená, že pôjde na Rokfort!

Nie, nepochybovala o tom, že jej nepríde list.

Vlastne si bola na tisíc percent istá, keďže vedela, že jej rodičia boli čistokrvní čarodejníci, takže nie je žiadna pravdepodobnosť, že by nebola prijatá na Rokfort.

Žena sa posledný raz porozprávala s Madison, objala ju a opustila dom so slovami, že po letných prázdninách sa uvidia, no problém bol ten, že neuvidia, pretože Madison vedela, že pôjde na Rokfort.

 A keď nepôjde, keď ju nepríjmu, tak sa zbalí do Severusovho kufra a bude tam až dovtedy, dokým si ho nezloží vo svojej komnate.

Neprešlo veľa času a zdola počula známy zvuk zvončekov, ktorý bol ich alarm, keď sa niekto premiestnil do ich domu.

Keď bol niekto okrem Severusa, začali štekať psy a ak to bol Severus, tak to boli zvončeky.

Ihneď sa rozbehla dole schodami a uvidela muža s havaranými vlasmi stáť s veľkým kufrom a prútikom v ruke.

,,Severus, Severus, čau!" začala pokrikovať a skákať okolo muža, až mu nohy v uveznila v objatí, keďže nebola dostatočne vysoká na to, aby mu dosiahla vyššie.

 Severus Snape sa mohol pretvarovať ako veľmi chcel, ale to dievča mu za tých desať rokov prirástlo k srdcu.

Komu by neprirástlo? Vychovával ju ako vlastnú, aj keď spolu neboli tak často, ale pri každej príležitosti cestoval z Rokfortu domov, aby s ňou mohol stráviť nejaký čas.

Madison nevedela, že Severus má v batožine aj list, ktorý jej mal prísť z Rokfortu, ktorý mu dal sám Dumbledore osobne so slovami, že nech ju trochu potrápi a dá jej ho až ku koncu leta.

Severus potlapkal Madison po hlave a ona ihneď od neho odstúpila, pretože to bolo to najhoršie, čo jej mohol robiť, pretože neznášala, keď sa jej niekto dotýkal hlavy, nedaj Merlinovi vlasov.

,,No čo budeme robiť?" spýtala sa medzičasom a Severus sa zasmial nad tým, že len teraz prišiel a už chce od neho, aby niečo spolu stvárali.

Dnes má Madison jedenásť rokov.

Myslí si, že jej príde list z Rokfortu, tak poslušne sa chodí pozerať pri dvere každú pol hodinu, no neúspešne.

Samozrejme, že Severus si to všimol, ale on sa na tom len potichu smial, keďže normálne by jej list prišiel z Rokfortu už aj pred týždňom, lenže ten list mal on, čo ona nemala ani tušenie.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora